16 Nisan 2018 Pazartesi
23 Şubat 2018 Cuma
SIVIYAĞLI UN KURABİYESİ
2 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Pkt vanilya
1 Pkt kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Bir kabın içine sıvıyağ ve pudra şekeri konulup krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.Daha sonra vanilya,kab. tozu ve un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.(dağılan bütünleşmeyen bir hamur oluyor)Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Üzerine bıçakla çizikler atılarak 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...
11 Şubat 2018 Pazar
10 Şubat 2018 Cumartesi
7 Şubat 2018 Çarşamba
5 Şubat 2018 Pazartesi
4 Şubat 2018 Pazar
2 Şubat 2018 Cuma
24 Ocak 2018 Çarşamba
PASTANE POĞAÇASI
250 gr margarin
1çay bardağı sıvıyağ
1su bardağı süt
2 tane yumurta(birisinin sarısı üzeri için)
2 yemek kaşığı toz şeker
1.5 pkt kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Un
Yapılışı;Bir kabın içine un konulup ortası açılır şeker,maya ve ılık süt eklenip üzeri kapatılırMaya kabarmana kadar beklenir.Diğer malzemeler eklenip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle tezgahın üzerinde açılır içine istenilen malzemeden konulup kapatılır.Tepsiye dizilip 20 dk mayalandırılır.Kenar kısımlarına elle basılıp şekil verilir üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun.👩🏻🍳👨🏼🍳🍩🍪🍰
16 Ağustos 2017 Çarşamba
11 Ağustos 2017 Cuma
10 Ağustos 2017 Perşembe
18 Haziran 2017 Pazar
14 Şubat 2017 Salı
11 Şubat 2017 Cumartesi
AY BAKLAVA
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
1 t.kahve fincanı şu
Aldığı kadar un
3 Şubat 2017 Cuma
30 Ocak 2017 Pazartesi
12 Ocak 2017 Perşembe
16 Aralık 2016 Cuma
7 Kasım 2016 Pazartesi
14 Ekim 2016 Cuma
22 Eylül 2016 Perşembe
30 Temmuz 2016 Cumartesi
2 Temmuz 2016 Cumartesi
KÜNEFE
Afiyet Olsun. ..
30 Haziran 2016 Perşembe
30 Nisan 2016 Cumartesi
8 Ocak 2016 Cuma
2 Ocak 2016 Cumartesi
29 Kasım 2015 Pazar
23 Ekim 2015 Cuma
21 Ekim 2015 Çarşamba
10 Ekim 2015 Cumartesi
1 Ağustos 2015 Cumartesi
7 Temmuz 2015 Salı
20 Haziran 2015 Cumartesi
5 Haziran 2015 Cuma
"Kukilerin beklediği buymuş!"
Hanımlar merhaba...
Duydunuz değil mi? Pakmaya yine güzel bir yenilik yaptı: Başka kimsede olmayan kurabiye çikolataları çıkardı... Şöyle anlatayım: Bilirsiniz, kuki tariflerinin vazgeçilmezi kurabiye çikolatasıdır. Yurt dışında yapılan kukilere hep özendim, ben de minicik çikolatalar ile yapmaya çalıştım ama istediğim gibi olmadı... Bu yakınlarda karşıma Pakmaya’nın iri iri parçalı kurabiye çikolataları çıkmasın mı? Enfes kukiler yapmaya başladım. Kocaman parçalı, sütlü ya da bitter... Kukilerin beklediği buymuş! Benim de...
Pakmaya, her ihtiyaca cevap veren çok çeşitli ürünleri yanı sıra harika tarifleriyle de benim lezzet yardımcım. www.mutfaginyildizi.com’da birbirinden nefis tarifleri siz de çok seveceksiniz.
Önerim, www.mutfaginyildizi.com’a bakmadan mutfağa girmeyin...
Bir boomads advertorial içeriğidir.
13 Mayıs 2015 Çarşamba
MUHALLEBİLİ KADAYIF
250 gr kadayıf
100 gr tereyağ
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı ceviz
Muhallebisi için:
1 Lt süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Pkt vanilya
1 Pkt krem şanti
Yapılışı:Teflon tencerede tereyağ,kadayıf ve şeker kısık ateşte kavurulur.Karamel rengi olunca cevizler eklenip ocaktan alınır.Muhallebisi için süt,un ve şeker bir tencereye alınarak pişirilir.Ocaktan alınıp vanilya ve krem şanti eklenip mikserle 5-6 dk çırpılır.Kase ve kuplara kadayıfların yarısı yayılır.Üzerine muhallebi dökülüp kalan kadayıf üstüne yayılıp kaşıkla düzeltilir.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..
30 Nisan 2015 Perşembe
28 Nisan 2015 Salı
Peynir, Ekmek, Tamek, Kahvaltım tamam demek!
Türkiye’nin ilk kahvaltı konseptli meyve suyu "Kahvaltım" ailesine 3 gurme lezzet kazandıran Tamek; A, C ve E vitaminlerini içeren yeni lezzetleriyle, güne iyi başlamak isteyenlerin kahvaltı sofralarında harikalar yaratıyor.
Günün en önemli öğünü olan kahvaltıya özel hazırladığı meyve suları ile sofraların vazgeçilmezi olan Tamek Kahvaltım, içerdiği birbirinden besleyici meyvelerle güne zinde bir başlangıç yaptırıyor.
BOL MEYVELİ BOL VİTAMİNLİ
Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve enerjiyi, gurme lezzetleri ile sunan Tamek Kahvaltım ailesi, özellikle çocuklar için kahvaltıyı daha da eğlenceli hale getiriyor ve ailelerin kahvaltı masalarında çok sevilen bir içecek olmaya devam ediyor.
Enfes tatları ve birbirinden özel faydaları ile kahvaltının gözdeleri şöyle:
Kahvaltım 7 Meyve 7 Vitamin: Portakal, şeftali, elma, mandalina, limon, ananas ve greyfurt içeren 7 Meyve; A, C, E, B3, B5, B6, B9 vitaminleri içeren 7 vitamin ile güne zinde bir başlangıç yapacaksınız .
Kahvaltım Portakal, Havuç, Limon: Cildinize tazelik ile canlılık kazandıran, kalbinizi ve gözlerinizi güçlendiren havuç, sindiriminizi kolaylaştıran limon ve yorgunluğunuzu alıp size enerji kazandıran portakalın eşsiz buluşması Tamek Kahvaltım Portakal-Havuç-Limon'da A, C ve E vitaminlerini bir arada bulabilirsiniz.
Kahvaltım Kan Portakalı Nar: Doğal antioksidan kan portakalı ve doğal antibiyotik nardan oluşan Kahvaltım Kan Portakalı Nar Meyveli içecek A,C,E vitaminleri ile zenginleştirilmiş olup, kahvaltılarınıza keyif katacak.
Tamek "Kahvaltım" 7 meyveli, 7 vitaminli. Üç çeşidiyle şimdi çok daha lezzetli!
Bir boomads advertorial içeriğidir.
4 Nisan 2015 Cumartesi
2 Mart 2015 Pazartesi
"Lay's Fırından Lezzetler" Yarışması Başlıyor
Lay’s Fırından, lezzetinden ödün vermeden sadece fırınlanarak hazırlanması ve %50 daha az yağlı olmasıyla favorilerimden! Şimdi de benim gibi yemek yapmayı sevenler için harika bir haberim var!
Tüm Türkiye’den birbirinden lezzetli tariflerin yarışacağı “Lay’s Fırından Lezzetler Yarışması’’ 16 Şubat - 20 Mart tarihleri arasında Lay’s Facebook sayfası üzerinden gerçekleşiyor. Ekranların güzel ve formda sunucusu Burcu Esmersoy ve Türk mutfağına yenilikçi bir bakış açısı getiren Refika Birgül’ün jüri koltuğunda oturduğu yarışmada, fırından lezzetler kıyasıya yarışacak.
Yarışmaya, Lay’s Facebook sayfasına yemek tarifinizi ve tarifin fotoğrafını yükleyerek katılabilirsiniz. Kampanyanın her aşamasında katılımcıların gönderdikleri içerikler; yaratıcılık, özgünlük, uygun pişirme süresi kriterleri göz önünde bulundurularak jüri tarafından değerlendirilecek. Jürinin seçeceği 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.
Finalde tariflerini hazırlayarak jürinin beğenisine sunacak olan yarışmacılardan kazanan “Fırın Lezzeti” ustası ise beyaz eşya setinin sahibi olacak ve tarifini Lay’s paketleri üzerinden tüm Türkiye ile paylaşma şansı yakalayacak.
Tarifinize güveniyorsanız sizi böyle alalım.
15 Şubat 2015 Pazar
LEOPAR KURABİYE
125 gr margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1/2 paket kabartma tozu
un
Yapılışı:Derin bir kasenin içine margarin,sıvı yağ,pudra şekeri,yumurta kırılıp iyice karıştırılır.Nişasta,kabartma tozu ve un ilave edilip yoğurulur.Hamur yumuşakken 4/1'i ayrılıp kalan kısmına un ilave edilip yoğurulur.Ayrılan hamurun bir kısmına kakao ve un ilave edilip açık kahve olana kadar yoğurulur.Diğer kısmına koyu kahve olana kadar kakao ilave edilir.Koyu kahve hamur tezgahta açılır içine açık kahve hamur rulo yapılıp konulur silindir şeklinde sarılır.Kakaolu hamur bıçakla ince dilimlenip açıla beyaz hamurun üzerine dağınık serpiştirilip merdaneyle geçilir.Çay bardağı ile kesilip yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek160 derecede 15 dk pişirilir.
Afiyet Olsun...
8 Aralık 2014 Pazartesi
Silverline ve Yağız İzgül ile “Hikayesi Tadında Yemekler”
Bugüne kadar teknolojik, fonksiyonel, şık ve çevreci ürünler ile mutfaklarımıza ulaşan Silverline, şimdi de “Hikayesi Tadında Yemekler" ile yine bizlerle.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
4 Aralık 2014 Perşembe
28 Kasım 2014 Cuma
20 Kasım 2014 Perşembe
13 Kasım 2014 Perşembe
SİMİT POĞAÇA
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta (beyazı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
1 su bardağı susam
İçine:sucuk,kaşar
Yapılışı:Bir kabın içine un konulup ortası havuz şeklinde açılır.İçine şeker,maya ve ılık süt eklenip üzerine bir kapak kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.Diğer malzemelerde eklenip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamurun üzeri örtülüp 1 saat kadar ılık bir ortamda mayalandırılır.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yassı şekilde açılır içine iç malzemeden konulup şekil verilir.Önce yumurta akına sonra susama batırılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Öncede ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
1 Kasım 2014 Cumartesi
28 Ekim 2014 Salı
İSLİM KEBABI
1/2 kg kıyma
1 tane soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 kg patlıcan
2 tane domates
4-5 tane sivri biber
1 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber,sıvı yağ
Yapılışı:Patlıcanlar alaca soyulur,uzunlamasına bıçak sırtı kalınlığında doğranır.Kıyma bir kaba alınıp ekmek içi,tuz,baharatlar rendelenmiş soğan eklenip yoğurulur.Yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır.Kızdırılmış sıvı yağda patlıcan ve köfteler kızartılır.Patlıcan dilimleri çarpı işareti şeklinde üst üste koyup ortalarına birer tane köfte yerleştirilir.Patlıcan dilimlerinin uçlarını köftenin üzerine getirilip ters çevirip kapatılır.Üzerilerine birer domates ve sivri biber dilimi yerleştirilip kürdan batırılır.Fırın kabına dizildikten sonra salça su ile inceltilip üzerine dökülür.200 derecede 20 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun...
14 Ağustos 2014 Perşembe
KAVALA KURABİYESİ
Harika bir lezzeti var kaç tane yediğinizin farkına varamayacağınız bir kurabiye:))
Malzemeler:
200 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı iri çekilmiş badem
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un
Yapılışı:Unun 1 bardağı teflon tavaya konulup kokusu çıkana kadar kavurulur.İçine bademler eklenip 1-2 dk daha kavrulup ocaktan alınıp soğutulur.Soğuduktan sonra diğer malzemeler eklenip yoğurulur.Üzeri kapatılarak 20 dk dolapta dinlendirilir.Dinlenen hamur 1 parmak genişliğinde açılıp bardakla ay şekli verilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 150 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun...