13 Mayıs 2015 Çarşamba
MUHALLEBİLİ KADAYIF
250 gr kadayıf
100 gr tereyağ
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı ceviz
Muhallebisi için:
1 Lt süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Pkt vanilya
1 Pkt krem şanti
Yapılışı:Teflon tencerede tereyağ,kadayıf ve şeker kısık ateşte kavurulur.Karamel rengi olunca cevizler eklenip ocaktan alınır.Muhallebisi için süt,un ve şeker bir tencereye alınarak pişirilir.Ocaktan alınıp vanilya ve krem şanti eklenip mikserle 5-6 dk çırpılır.Kase ve kuplara kadayıfların yarısı yayılır.Üzerine muhallebi dökülüp kalan kadayıf üstüne yayılıp kaşıkla düzeltilir.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Çok severek yaptığım tariflerden biri.Hem hafif hem çok leziz oluyor.Ellerinize sağlık
çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Merhabalar,
Bunu annem de çok yapar ben de severim:))) Ellerinize sağlık...
Ben de beklerim sizi sayfama, ziyarete gelirseniz sevinirim:)))
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Yorum Gönder