Pages

10 Şubat 2018 Cumartesi

ERZİNCAN LOKUMU

Ne kek ne kurabiye harika bir lezzet mutlaka deneyin...
Malzemesi:
250 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
5 su bardağı un
Yapılışı:Yumurta,şeker ve yağlar iyice karıştırılır yoğurt eklenip en son un ,kabartma tozu ve vanilya konulup hamur özlesene kadar yoğurulur.Kıvamı kek harcından daha katı kurabiye hamurundan da daha yumuşak olmalıdır.Yağlanmış tepsiye koyup elinizi yağa batırarak üzerini düzeltin.170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin çıkınca üzerine pudra şekeri eleyin.
Not:Ben bu malzemenin yarısını kullanarak küçük bir tepsi yaptım.
Afiyet olsun

2 yorum:

pınar k dedi ki...

Ellerinize sağlık.cok severim.tarıflerınızı korkmadan denıyorum..instagram hesabınızda varmı ortamda takıp etmek isterim sizi adresi yazarmisiniz.hoscakalın

pınar k dedi ki...

Ellerınıze saglık.nefis olmuş.instagram hesabınızda varmı sızı Ordanda takıp etmek isterim adresi yazarmısınız.. tariflerınızi korkmadan deniyorum

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails