Çok pratik lezzetli ve sağlıklı bir sebze kızartması tarifi.....
Malzemesi:
4 tane büyük kabak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pulbiber
Karabiber
Kimyon
Yapılışı;Kabakları alaca soyup birer santim kalınlığında dilimlere kesin.Yıkayıp iyice suyunu süzün.Başka bir kap içinde zeytinyağı,baharatlar ve tuzu karıştırıp kabakları içine alıp harmanlayın.200 derece fırında pişirin üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın...
Afiyet olsun...
15 Haziran 2018 Cuma
16 Mayıs 2018 Çarşamba
5 Mayıs 2018 Cumartesi
25 Nisan 2018 Çarşamba
16 Nisan 2018 Pazartesi
23 Şubat 2018 Cuma
SIVIYAĞLI UN KURABİYESİ
Malzemeler:
2 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Pkt vanilya
1 Pkt kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Bir kabın içine sıvıyağ ve pudra şekeri konulup krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.Daha sonra vanilya,kab. tozu ve un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.(dağılan bütünleşmeyen bir hamur oluyor)Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Üzerine bıçakla çizikler atılarak 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...
2 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Pkt vanilya
1 Pkt kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Bir kabın içine sıvıyağ ve pudra şekeri konulup krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.Daha sonra vanilya,kab. tozu ve un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.(dağılan bütünleşmeyen bir hamur oluyor)Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Üzerine bıçakla çizikler atılarak 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...
11 Şubat 2018 Pazar
10 Şubat 2018 Cumartesi
7 Şubat 2018 Çarşamba
5 Şubat 2018 Pazartesi
4 Şubat 2018 Pazar
2 Şubat 2018 Cuma
24 Ocak 2018 Çarşamba
PASTANE POĞAÇASI
Malzemeler:
250 gr margarin
1çay bardağı sıvıyağ
1su bardağı süt
2 tane yumurta(birisinin sarısı üzeri için)
2 yemek kaşığı toz şeker
1.5 pkt kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Un
Yapılışı;Bir kabın içine un konulup ortası açılır şeker,maya ve ılık süt eklenip üzeri kapatılırMaya kabarmana kadar beklenir.Diğer malzemeler eklenip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle tezgahın üzerinde açılır içine istenilen malzemeden konulup kapatılır.Tepsiye dizilip 20 dk mayalandırılır.Kenar kısımlarına elle basılıp şekil verilir üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun.👩🏻🍳👨🏼🍳🍩🍪🍰
250 gr margarin
1çay bardağı sıvıyağ
1su bardağı süt
2 tane yumurta(birisinin sarısı üzeri için)
2 yemek kaşığı toz şeker
1.5 pkt kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Un
Yapılışı;Bir kabın içine un konulup ortası açılır şeker,maya ve ılık süt eklenip üzeri kapatılırMaya kabarmana kadar beklenir.Diğer malzemeler eklenip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle tezgahın üzerinde açılır içine istenilen malzemeden konulup kapatılır.Tepsiye dizilip 20 dk mayalandırılır.Kenar kısımlarına elle basılıp şekil verilir üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun.👩🏻🍳👨🏼🍳🍩🍪🍰
Etiketler:
Börekler,
Hamur işleri,
poğaça
undefined
Yalova, Yalova Merkez/Yalova, Türkiye
16 Ağustos 2017 Çarşamba
11 Ağustos 2017 Cuma
10 Ağustos 2017 Perşembe
18 Haziran 2017 Pazar
14 Şubat 2017 Salı
11 Şubat 2017 Cumartesi
AY BAKLAVA
Hamuru için;
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
1 t.kahve fincanı şu
Aldığı kadar un
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
1 t.kahve fincanı şu
Aldığı kadar un
3 Şubat 2017 Cuma
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)