31 Mayıs 2010 Pazartesi
SU BÖREĞİ
Malzemeler:
5 Yumurta
1 Çay fincanı su
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamuru açmak için:
1/2 Su bardağı un
1/2 Su bardağı nişasta
İçine:
500 gr tatlı lor
1 demet maydanoz
Yufkaların arasına sürmek için:
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay bardağı tereyağ
Yapılışı:
Hamur malzemeleri bir kaba alınarak ne çok sert nede çok yumuşak olmayacak bir hamur yoğrulup eşit büyüklükte 10 tane beze yapılır.Bu arada 5-6 lt su,2 kaşık sıvıyağ ve tuz koyup kaynamaya bırakılır.Bir tencereyede soğuk su ve kevgir konulur.Yufkalar un ve nişasta karışımıyla açılır ilk yufka haşlanmadan yağlanmış tepsiye serilir.Diğer yufkalar açılıp kaynayan tencereye konulup 3-4 dk kadar bekletilip soğuk suyun içine konulur.Soğuyunca kevgire koyup suyu süzdürülüp tepsiye yayılır.Her yufkadan sonra tereyağlı karışım sürülür.5.yufkada iç malzemesi konulup yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edilir.En üstündeki yufkada haşlanmadan serilip üzerinede tereyağ sürülüp 200 derecede 35-40 dk pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Canım nasılda severim anlatamam ama açmaya cesaret
edemedim daha.Olsada yesem ellerine sağlık sizlere
afiyet olsun kocaman öpüyorum...
hmmm cok severim ellerinize saglik...hamilelikti vesayre derken uzun zaman olmus yapmayali en kisa zamanda yapmali:)))
Yorum Gönder