Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

19 Mart 2021 Cuma

PASTANE USULÜ UN KURABİYESİ



 Malzemeler:
1su bardağı vita yağ veya suyu alınmış margarin
1 su bardağı pudra şekeri 
3-3,5 su bardağı un 
1 paket vanilya 

Yapılışı:Yağı eritip bardağa koyalım. Ilıyınca bir kaba alıp şekeri ekleyip karıştıralım. Unu ekleyip iyice yoğuralım. Hamuru en az 20 dk yoğurup özleştirelim.isterseniz ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlak şekilde veya uzun şerit yapıp çatalla çizikler atıp verev keserek şekil verebilirsiniz. Isıtılmış fırında 150 derecede 20 dk beyaz kalacak şekilde pişirin. Ilıkken pudra şekerine bulayıp servis edin.... 
Sıvıyağ ile yapılan un kurabiyesi tarifi için
Buraya tıklayınız... 


3 Ocak 2021 Pazar

İRMİKLİ LOKUM

 

Yapımı çok kolay sunumu çok şık bir tarif..
Malzemeler:
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
Üzeri için:
hindistan cevizi,fındık
Yapılışı:Tencereye sütü,irmiği ve toz şekeri alın.Muhallebi kıvamına gelip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp ara sıra karıştırarak soğutun.Soğuyunca toz krem şantiyi karıştırarak muhallebiye yedirin.Muhallebi karışımından elinizle toplar yaparak hindistan cevizine bulayın.(elinizi arada su ile ıslatabilirsiniz)Topları tabağa yerleştirip üzerilerine fındık batırarak servis edin.
Afiyet Olsun... 

17 Ağustos 2020 Pazartesi

MİSTO COOKİE(Starbucks Kurabiyesi)



Malzemeleri:
125 gr tereyağı veya margarin
1 tane yumurta
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı iri ceviz içi
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı kırılmış sütlü çikolata
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 çay bardağı un
Yapılışı :Çikolata ve ceviz haricindeki tüm malzemeleri ekleyip yoğurun ceviz ve çikolataları ekleyip tekrar yoğurup buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. (ele yapışan bir hamur olucak) yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizin 2 tepsi çıkıcaktır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15dk kadar pişirin.Fırından çıktığında yumuşak olması gerekir sonrasında sertleşecektir...
AFİYET OLSUN

31 Mayıs 2020 Pazar

TARSUS GEVREĞİ



Malzemeler:
150 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı pudra şekeri
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 pkt kabartma tozu
Üzeri için:
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı kavrulmuş susam
Yapılışı:Öncelikle sıvı malzemeler ve margarin iyice karıştırılır.Pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu ve un konularakyoğurulur. Yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Hamurdan parçalar alınıp çok ince olmayacak şekilde açılıp bardakla yada kalıpla şekil verilir. Önce pekmezi suya sonra susama batırılıp tepsiye dizilir. 170 derecede kızarana kadar pişirilir.( İlk piştiğinde yumuşak oluyor, bekleyip soğudukça kıtırlaşıyor.)Afiyet Olsun....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails