Malzemeler;
3 tane yufka
250 gr kıyma
1 tane soğan
tuz,karabiber
Üzerine;
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Kıymaya rendelenmiş soğan,tuz,karabiber 1-2 kaşık su ilave edilerek yoğurulur.Yufkalar tezgaha yayılıp + şeklinde dörde kesilir.Geniş taraflarına kıymalı harçtan konulup sigara böreği gibi sarılır kendi etrafında çevirerek gül şekli verilir.Yufkaların hepsine aynı işlem uygulanıp börekler kızdırılmış sıvı yağda kızartılır.Kızaran böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ dökülüp servis edilir.
Afiyet Olsun...
10 Ekim 2013 Perşembe
9 Ekim 2013 Çarşamba
PASTANE POĞAÇASI
Çok lezzetli pastanedekilerle aynı lezzetde nefis bir poğaça..Kaynak buradan..
Malzemeler:
2,5 bardak un
1 tane yumurta
150 gr yumuşak margarin
1 çorba kaşığı şeker
1/4 bardak soğuk su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:1/2 bardak lor ve beyaz peynir karışımı
Üzerine:1 yumurta sarısı 1 fiske şeker
Yapılışı:Unu tuzu,şekeri ve mayayı bir kaba alın üzerine yağ,su ve yumurtayı ilave edip yoğurun.Yoğrulmuş olan hamuru ağzı kapalı bir kapta 1 saat kadar ılık bir yerde bekletin.Mayalanan hamuru mutfak tezgahına alıp 12 eşit parçaya bölün.Her bezeyi avucunuzda yuvarlak oluşturup iç malzemeden koyup ikiye katlayın.Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizip 30 dk kadar ılık bir yerde tekrar mayalanmasını sağlayın.Mayalanmış poğaçaların üzerine şekerle çırpılmış yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
7 Ekim 2013 Pazartesi
6 Ekim 2013 Pazar
REÇELLİ KURABİYE
Malzemeler:
125 gr margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tane yumurta(sarısı içine akı hamurun dışına)
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
un,fındık kırığı
vişne reçeli
Yapılışı:Bir kabın içine yumuşamış margarin,pudra şekeri ve yumurta sarısı konulup karıştırılır.Nişasta,un kabartma tozu ve vanilya eklenip ele yapışmayan bir hamur olana dek un ilavesiyle yoğurulur.Hamurdan küçük parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilerek ortası parmakla oyulur.Önce yumurta akına sonra fındığa batırılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek 180 derecede pişirilir.(fırına koyduktan 10 dk sonra kurabiyelerin çukur kısımlarına tekrar bastırınız)Fırından alınan kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarına vişne konulur.
Afiyet Olsun..
2 Ekim 2013 Çarşamba
AVCI BÖREĞİ (ÇİN BÖREĞİ)
İçli köfte tadında çok lezzetli bir börek deneyip beğenmeniz dileğiyle:))
Malzemeler:
4 tane yufka
1 su bardağı ince bulgur
1 tane soğan
200 gram kıyma
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı kimyon,karabiber,pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Panelemek için:
2 tane yumurta
galeta unu
Sıvı yağ
Yapılışı:Bulgur bir kaba konularak üzerine 1,5 su bardağı sıcak su dökülüp kabarması için bir kenarda bekletilir.Bir tavanın içine zeytinyağ konulup soğanların rengi değişene kadar kavrulur.Üzerine kıyma ilave edilip iyice kavrulduktan sonra tuz,baharatlar ve ceviz eklenir.Ocaktan alınıp bulgurla karıştırılır.Yufkaların iki tanesi üst üste yayılır.Sigara böreği gibi 12 üçgen parçaya kesilir.Geniş kısmına iç malzemeden konulup gevşek olacak şekilde sarılır.Önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılır.1-2 saat dinlendirildikten sonra sıvıyağda kızartırılarak servis edilir.
Afiyat Olsun...
2 Eylül 2013 Pazartesi
SULTAN TACI
1 litre süt
1 subardagı tozşeker
3 yemek kasıgı un
2 yemek kasıgı nısasta
yarım paket margarin
25 adet bebe bisküvisi
öncelıkle margarın ve unu tencereye koyup unu kavuruyoruz sonra sütü sekerı ve nısastayı eklıyıp koyulasıncaya kadar pişiriyoruz,koyulasınca vanılyayı eklıyoruz bisküvilerı irili ufaklı muhallebıye kırıyoruz bıkac kezkarıstırdıktan sonra ıslattıgımız kek kalıbına döküyoruz bır gece bekletıyoruz ertesı gun servis tabagına ters cevırıp çikolata sosunu üzerine gezdiriyoruz.
1 subardagı tozşeker
3 yemek kasıgı un
2 yemek kasıgı nısasta
yarım paket margarin
25 adet bebe bisküvisi
öncelıkle margarın ve unu tencereye koyup unu kavuruyoruz sonra sütü sekerı ve nısastayı eklıyıp koyulasıncaya kadar pişiriyoruz,koyulasınca vanılyayı eklıyoruz bisküvilerı irili ufaklı muhallebıye kırıyoruz bıkac kezkarıstırdıktan sonra ıslattıgımız kek kalıbına döküyoruz bır gece bekletıyoruz ertesı gun servis tabagına ters cevırıp çikolata sosunu üzerine gezdiriyoruz.
21 Ağustos 2013 Çarşamba
KIBRIS TATLISI
Malzemeler:
4 tane yumurta
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanı galeta unu
1 çay fincanı sıvıyağ
1 çay fincanı hindistan cevizi
1 çay fincanı ceviz içi
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Şerbeti için:
1 çay fincanı şeker
2 çay fincanı su
Yapılışı:Bir kabın içine yumurta ve şeker konularak mikserle köpürtülür.Daha sonra diğer malzemeler sırasıyla konularak iyice çırpılır.Çırpılan hamur yağlanmış tepsiye dökülüp pişirilir.Piştikten sonra ılık keke ılık şerbet dökülür.Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.(İstenirse üzerine krem şanti yayılır)
Afiyet Olsun...
7 Ağustos 2013 Çarşamba
30 Temmuz 2013 Salı
26 Temmuz 2013 Cuma
24 Temmuz 2013 Çarşamba
GÜL KADAYIF TATLISI
Malzemeler:
250 gr tel kadayıf
1/2 paket baklavalık yufka
150 gr margarin
150 gr ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Kadayıfları didikleyerek bir kabın içine alalım.Erimiş margarinin yarısını ekleyip iyice karıştıralım.İki tane yufkayı serip üzerine kadayıfı yayalım.Üzerine ceviz serpip yufkayı sıkıca rulo yapalım.Ruloyu 2 cm eninde dilimler halinde keselim.Kalan yufkalarıda aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış tepsiye dik olacak şekilde dizelim.Kalan margarinide üzerlerine gezdirip 200 derecede pembeleşene kadar pişirelim.Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti ilk sıcağı çıkmış tatlının üzerine döküp şerbetini çektikten sonra servis edelim.
Afiyet Olsun...
250 gr tel kadayıf
1/2 paket baklavalık yufka
150 gr margarin
150 gr ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Kadayıfları didikleyerek bir kabın içine alalım.Erimiş margarinin yarısını ekleyip iyice karıştıralım.İki tane yufkayı serip üzerine kadayıfı yayalım.Üzerine ceviz serpip yufkayı sıkıca rulo yapalım.Ruloyu 2 cm eninde dilimler halinde keselim.Kalan yufkalarıda aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış tepsiye dik olacak şekilde dizelim.Kalan margarinide üzerlerine gezdirip 200 derecede pembeleşene kadar pişirelim.Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti ilk sıcağı çıkmış tatlının üzerine döküp şerbetini çektikten sonra servis edelim.
Afiyet Olsun...
17 Temmuz 2013 Çarşamba
Pakmaya sosyal medyada hanımların çok yakınında.
Bazen aklınıza bir soru takılıverir, bilen kimse bulamazsınız.
Bazen yeni bir tarif ararsınız, istediğiniz gibisine rastlayamazsınız.
Sizinle aynı zevkleri paylaşan hanımlarla iletişimde olmak, ortak ilgi alanlarında buluşmak gibisi var mı?
Unutmayın, Pakmaya hep yanınızda!
Pakmaya sosyal ağları günün 24 saati, yılın 365 günü tazelenerek, güncellenerek her zaman elinizin altında, yanı başınızda.
Kısacası siz neredeyseniz biz de orada!
Tarifler, Pratik Mutfak, Pakmaya ürünleri, anket ve yarışmalarıyla:
mutfaginyildizi.com
Her gün birbirinden güzel tarifler, paylaşımlar ve 120.000'i aşkın beğeneniyle:
facebook/mutfaginyildizi
Kolay, anlaşılır, iyi sonuç veren uygulamalı tarif videolarıyla:
youtube/user/mutfaginyildizi
Ortak zevkleri paylaşan sizin gibi meraklıların katkılarıyla:
pinterest/mutfaginyildizi
Cıvıl cıvıl, dinamik, güncel ipuçları, önerileriyle:
twitter/mutfaginyildizi
Kurumsal bilgiler, Pakmaya’dan en yeni haberler ve ürünlerle:
pakmaya.com.tr
İnanın bu adresler çok işinize yarayacak.
Bize yazın, sorun, isteyin, katkı yapın. Daha iyisi için size her zaman açığız!
İletişimi hep sürdürelim...
Bir bumads advertorial içeriğidir.
15 Temmuz 2013 Pazartesi
13 Temmuz 2013 Cumartesi
KADAYIF DOLMASI
Malzemeler:
1/2 kg taze tel kadayıf
250 gr ceviz içi
3 tane yumurta
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
çeyrek limon
Yapılışı:Şerbet malzemelerini karıştırıp koyu kıvamda hazırlayıp soğutun.Kadayıftan uzunlamasına parçalar koparıp uç kısmına 1 tatlı kaşığı ceviz koyup uzunlamasına sıkıca sarın.İyice çırpılan yumurtaya batırın.(yumurtaya batırılmış kadayıfı elinizle sıkmayın içi sırf yumurta olur)Kızgın ve bol yağda kızartıp soğuk şerbete atıp 1-2 dk bekletip çıkartın.Sıcak sıcak servis edin..
Afiyrt Olsun..
1/2 kg taze tel kadayıf
250 gr ceviz içi
3 tane yumurta
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
çeyrek limon
Yapılışı:Şerbet malzemelerini karıştırıp koyu kıvamda hazırlayıp soğutun.Kadayıftan uzunlamasına parçalar koparıp uç kısmına 1 tatlı kaşığı ceviz koyup uzunlamasına sıkıca sarın.İyice çırpılan yumurtaya batırın.(yumurtaya batırılmış kadayıfı elinizle sıkmayın içi sırf yumurta olur)Kızgın ve bol yağda kızartıp soğuk şerbete atıp 1-2 dk bekletip çıkartın.Sıcak sıcak servis edin..
Afiyrt Olsun..
12 Temmuz 2013 Cuma
BAL PARMAK TATLISI
Malzemeler:
125 gr margarin(yumuşamış)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tane yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket kab. tozu
4 su bardağı un
kaplamak için:
1/2 kase irmik
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Hamur yoğuracağımız kabın içine margarin,sıvıyağ,yumurta,şeker,kab. tozu ve un konulup yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan parmak inceliğinde çubuklar yapılıp irmiğe bulanır.Yağlanmış fırın kabına dizilip 180 derecede pişirilir.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbet gezdirilir.1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..
4 Temmuz 2013 Perşembe
23 Haziran 2013 Pazar
BERAAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
O güller kalbin meyvesidir.
O güller cennetin aynasıdır,
O güller Muhammed rayihasıdır.
O güller hasretin kanlı yarasıdır,
O güller ötelerin rüzgarıdır.
O GÜLLER
SEVGİLİNİN AYNASIDIR..
Bu mübarek Günde de doğan Nurun,
sizlerinde kalbinize doğmasını
Kokusunda saklı olan
O gül kokularının evlerinize dolmasını
Güle benzeyen o nebi aşkına,
gönül bahçesine nice güllerin
açmasına vesile olsun inş.
Kandiliniz Mübarek Olsun ...!!
RABBIM diger kandilleri nasib etsin
AMİN.. HAYIRLI KANDİLLER ...
16 Haziran 2013 Pazar
9 Mayıs 2013 Perşembe
25 Nisan 2013 Perşembe
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)