30 Eylül 2010 Perşembe
RULO PASTA
Malzemeler:
5 tane yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç Kreması:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Çikolata rendesi
Yapılışı:Yumurtalar şekerle birlikte mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Un,vanilya,kabartma tozu eklenip mikserin en düşük ayarıyla çırpılır. Dikdörtgen bir tepsiye yağlı kağıt serilip hamur tepsiye boşaltılır.170 derecede çok kurutmadan pişirilir.Fırından alınıp kağıdı ile birlikte rulo yapılarak sarılır. Tencereye un,süt ve şeker konulup karıştırılarak pişirilir.Krema ateşten alınıp iyice soğutulur.Krem şanti süt ile çırpılıp yarısı kremanın içine katılarak karıştırılır.Rulo açılıp kağıdı çıkarılır.Üzerine kremadan sürülüp tekrar rulo yapılır.Rulonun üzeri kalan krem şantiyle kapatatılıp üzeri rende çikolatayla süslenir.
Afiyet Olsun...
26 Eylül 2010 Pazar
FIRIN MAKARNA
Malzemeler:
1/2 paket çubuk makarna
200 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Beşamel sos için:
2,5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
Üzeri için:
1 Kase kaşar rendesi
Yapılışı:Tencereye su koyup kaynayınca makarnaları ilave ederek yumuşayana kadar haşlayalım.Ocaktan alıp suyunu süzelim.Diğer tarafta beşamel sos için bir tavaya yağı alıp eriyince unu ekleyelim.Un hafifçe sararana dek kavuralım.Karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyip kaynayıncaya kadar pişirelim.Bir fırın kabını margarinle yağlayıp makarnanın yarısını dökelim.Üzerini beşamel sosla kaplayıp peynirli içten koyalım.Makarnanın kalan yarısını beşamel sosla karıştırıp iç harcın üstüne dökelim.En üstüne rendelenmiş kaşar serpip üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...
17 Eylül 2010 Cuma
FİNCANDA KADAYIF
Herkese hayırlı cumalar diliyorum.Tatlıyı ramazanda yapmıştım yayınlamak ancak kısmet oldu.Tatlının hiçbir çeşidine hayır diyemeyenlerdenim ama buda çok lezzetli oluyor denemediyseniz tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
250 gr kadayıf
100 gr margarin
İçine:
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Kadayıf geniş bir kaba alınıp elle tel tel ayrılır.Üzerine eritilip soğutulmuş margarin dökülüp iyice harmanlanır.Kahve fincanına bir parça kadayıf konularak ortası çukurlaştırılıp ceviz konulur.Üzerine bir parça daha kadayıf konulup elle iyice bastırıldıktan sonra tepsiye ters çevrilir.Kadayıflar bitene kadar bu işlem yapılır.Kadayıfların üzeri kızarana kadar pişirilip ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülür.1-2 saat dinlenip şerbetini çektikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..
15 Eylül 2010 Çarşamba
ÇİĞ BÖREK
Malzemeler:
1 tane yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 çay kaşığı karbonat
alabildiğince un,tuz
İçi İçin:
200 gr kıyma
1 tane soğan
2 tane domates
1/2 demet maydanoz
tuz,karabiber
Yapılışı:Bir kabın içine,yumurta,yoğurt,su,sıvıyağ,karbonat ve tuz konulup un ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp 15 dk dinlendirilir.Başka bir kapta kıyma,rendelenmiş soğan ve domates,tuz,karabiber karıştırılır.Her beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp içine iç malzeme konulup yarım daire şeklinde kapatılır.Kızgın yağda kızartılarak peçete serilmiş tabağa alınıp sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...
14 Eylül 2010 Salı
TULUMBA TATLISI
Malzemeler:
5 kahve fincanı su
5 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
4 tane yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:Bir tencereye margarin ve suyu alın,kaynayınca tuz,şeker ve unu azar azar ilave ederek 5-6 dk pişirin.Ocaktan alıp soğutun.Yumurtaları tek tek kırarak karışıma yedirin.Sıkma torbasına doldurup soğuk yağ konulmuş tavanın içine sıkın.Tavayı ocağa alıp sallayarak kızartın.Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın.Şerbette hiç bekletmeden delikli kepçeyle başka bir tabağa alıp soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun...
12 Eylül 2010 Pazar
TAVUK KÖFTESİ
Malzemeler:
1 tane tavuk göğsü
1 tane soğan
1 çay bardağı galeta unu
tuz,karabiber,kekik
kırmızıbiber
Yapılışı:
Tavuk göğsü robotta kıyma haline gelene kadar çekilir.Üzerine rendelenmiş soğan,galeta unu ve baharatlar eklenip yoğrulur.Bu harçtan yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır.Köfteler kızdırılmış sıvıyağda kızartılıp patates ve biber kızartması ile birlikte servis edilir.
Afiyet Olsun...
8 Eylül 2010 Çarşamba
RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN
7 Eylül 2010 Salı
KÖFTELİ ALİ NAZİK
Çok hafif vede sunumu çok şık bir yemek...
200 gr kıyma
1 tane soğan
4 tane patlıcan
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
bayat ekmek içi
tuz,karabiber
kırmızıbiber
Yapılışı:
Patlıcanları 3-4 yerinden delip ocakta veya fırında közleyelim.Kızaran patlıcanları soyup ince ince kıyalım.İçine yoğurt,sarımsak ve tuz ekleyip karıştırarak servis tabağına yayalım.Kıymayı bir kaba alıp içine ufalanmış ekmek,rendelenmiş soğan,tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım.Bu harçtan misket iriliğinde yuvarlak köfteler hazırlayalım.Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda kızartıp patlıcanlı harçın üzerine yayalım.Üzerine tereyağ ve kırmızıbiber kızdırıp dökerek servis edelim.
Afiyet Olsun...
5 Eylül 2010 Pazar
KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN
30 Ağustos 2010 Pazartesi
MUHALLEBİLİ KADAYIF
Yapımı kolay,çok lezzetli iftar sonrası yenilebilecek çok hafif bir tatlı.Aynı gün yapılıp servis edilmesi gerekiyor.Yoksa üzerindeki kadayıflar yumuşama yapıyor...
Malzemeler:
250 gr kadayıf
100 gr tereyağ
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı ceviz
Muhallebisi için:
1 Lt süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Pkt vanilya
1 Pkt krem şanti
Yapılışı:Teflon tencerede tereyağ,kadayıf ve şeker kısık ateşte kavurulur.Karamel rengi olunca cevizler eklenip ocaktan alınır.Muhallebisi için süt,un ve şeker bir tencereye alınarak pişirilir.Ocaktan alınıp vanilya ve krem şanti eklenip mikserle
5-6 dk çırpılır.Dikdörtgen bir borcama kadayıfların yarısı yayılır.Üzerine muhallebi dökülüp kalan kadayıf üstüne yayılıp kaşıkla düzeltilir.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..
28 Ağustos 2010 Cumartesi
KARNIYARIK
Aslında herkesin çok iyi bildiği bir tarif.Patlıcanın her çeşidini yerim diyorsanız,eminim benim gibi en sevdiğiniz yemekler arasındadır karnıyarık...
Malzemeler:
5 Tane patlıcan
2 Tane soğan
200 gr kıyma
3-4 Tane sivribiber
3 Tane domates
1 Çorba kaşığı salça
1/2 Demet maydanoz
Tuz,karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyarak tuzlu suda yarım saat kadar bekletip yıkayıp kurulayalım.Kızdirılmış sıvıyağda kızartalım.Kızaran patlıcanları tepsiye alıp
karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keselim.Bir tavaya sıvıyağ alıp küp
doğranmış soğanları daha sonra kıymayı ilave edip rengi değişene kadar kavuralım.Küçük doğranmış sivri biber ve domatesi ekleyip suyunu çekene kadar
pişirelim.Tuz,karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alalım.Kıymalı harcı
patlıcanların karınlarına doldurup üzerine kesilmiş domates ve biber yerleştirelim.Salçayı suyla açarak tepsiye döküp fırında 15-20 dk kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
27 Ağustos 2010 Cuma
UN KURABİYESİ
Herkese hayılı cumalar iyi hafta sonları diliyorum arkadaşlar.Sırada çay ve kahvenin yanında olmazsa olmazımız un kurabiyesi var..
Malzemeler:
2 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Pkt vanilya
1 Pkt kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Bir kabın içine sıvıyağ ve pudra şekeri konulup krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.Daha sonra vanilya,kab. tozu ve un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Üzerine bıçakla çizikler atılarak 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...
26 Ağustos 2010 Perşembe
KIR PİDESİ
Malzemeler:
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Tane haşlanmış patates
1/2 Pkt kuru maya
1 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı şeker
Alabildiği kadar un,tuz
İç Harcı:
2 Tane kuru soğan
2-3 Tane sivri biber
3 Tane haşlanmış patates
1 Tutam maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı:
Karıştırma kabının içine unu döküp ortasını havuz şeklinde açıyoruz,içine şeker,maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz.Sıvıyağ,yoğurt,rendelenmiş patates,tuz ve unu ilave edip yoğruyoruz.Hamurun üzerini örterek 15-20 dk kadar dinlendiriyoruz.Diğer tarafta iç malzemesi için soğanı,biberi ve maydanozu doğruyoruz.Bir tava içerisine sıvı yağ koyup ocağa alıyoruz.Önce soğanları daha sonra biberleri en son rendelenmiş patates,tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklünde bezeler yapıyoruz.Merdaneyle enine ve boyuna oval şekilde açıyoruz.İç malzemeden koyup iki ucunu ortada birleştiriyoruz.Pideleri yağlı kağıt serili tepsiye alıp 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Tarifimi "Sahur Lezzetleri Etkinliği" için mintininmutfağı arkadaşıma gönderiyorum.
24 Ağustos 2010 Salı
BUĞDAY ÇORBASI
Herkese güzel günler diliyorum.Ramazan ne kadar sıcakta geçse iftarlar çorbasız olmuyor,kışın olduğu kadar revaçda olmasada çorba vücudun hararetini alıyor.Yoğurtla yapılan çorbaları seviyorsanız seveceğinizi düşünüyorum...
Malzemeler:
1 Su bardağı buğday
100 gr kıyma
1 Tane kuru soğan
1 Kase yoğurt
3 Yemek kaşığı un
1 Yumurta sarısı
Karabiber,kırmızı biber
Tuz
Yapılışı:Buğday akşamdan ıslatılıp üzerini geçecek kadar su eklenerek pişirilir.Başka bir yerde kıyma,rendelenmiş soğan,tuz ve karabiber yoğrulup nohut büyüklüğünde köfteler yapılır.Köfteler kızartılarak kenara alınır.Ayrı bir kapta yoğurt,un,yumurta sarısı çırpılıp buğdayın içine karıştırılarak dökülür.Çorba kaynamaya başladıktan sonra köfteler ilave edilir.Koyulaşmaya başlayan çorba ocaktan indirilip tereyağ ve kırmızıbiber yakılarak üzerine gezdirilip servis edilir.
Afiyet Olsun...
23 Ağustos 2010 Pazartesi
LOR PEYNİRLİ BÖREK
Malzemeler:
4 Adet yufka
2 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı süt
100 gr lor peyniri
1 Demet maydanoz
Yapılışı:
Bir kabın içinde yumurtalar,süt ve sıvıyağ karıştırılır.Margarinle yağlanmış tepsiye bir yufka kenarları dışa taşırılarak serilir.2.yufka iri bir şekilde parçalanıp tepsiye yayılır.Üzerine sütlü harç gezdirilip peynirli iç malzeme konulur.İlk yufkanın dışarı taşan kenarları tepsiye çevirilip son yufka buruşturulup serilir.Kalan sütlü harç böreğin üzerine gezdirilip kare dilimler şeklinde kesilir.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsunn...
Bu tarifimi HOBİ DÜNYAM SAHUR ETKİNLİĞİ'ni düzenleyen arkadaşım ALEV'e gönderiyorum...
19 Ağustos 2010 Perşembe
EKMEK MANTISI (PAPARA)
Bayat ekmek ve pideleri değerlendirmek için çok pratik ve lezzetli bir tarif...
Malzemeler:
3 Tane orta boy soğan
200 gr kıyma
1 Çorba kaşığı salça
5 Çorba kaşığı sıvı yağ
2-3 Tane sivri biber
1 Kase yoğurt
2-3 Diş sarımsak
1 Tane bayat pide
Tuz,karabiber
Yapılışı:
Tencereye sıvıyağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.Kıymayı ekleyip 2 dk daha kavuralım.Doğranmış biberleri ve salçayı ilave edelim.Tuz,karabiber ve üzerini geçecek kadar su ilave edip 15-20 dk pişirelim.Pideleri bir lokmalık küpler halinde kesip fırında biraz kıtırlaştıralım.Servis tabağına pideleri alıp üzerine tiridi gezdirelim.Sarımsaklı yoğurt,domates ve biberle birlikte servis yapalım.
Afiyet olsunnn...
14 Ağustos 2010 Cumartesi
KAKAOLU DONDURMA
Hepinize güzel bir gün diliyorum.Bugün size bu sıcaklarda yenilebilecek en güzel tatlılardan biri olan dondurma tarifi ekliyorum.Kakaolu ve çikolatalı tatlıları sevenler eminim çok seveceklerdir:))
Malzemeler:
1 Pkt krema
1 Su bardağı şeker
3 Yemek kaşığı kakao
1 Pkt krem şanti
1,5 Su bardağı süt
Yapılışı:Krema ve şekeri mikserle iyice kabarana kadar çırpın.Ayrı bir kapta soğuk süt,kakao ve krem şantiyi kabartın.Bu iki karışımı birleştirilerek mikserle koyu kıvama gelene kadar çırpın.Dondurmayı geniş bir kalıba döküp buzluğa koyun.1-2 saat sonra kenarlarına donmuş dondurmayı çatalla karıştırın.Bu işlemi 2-3 kez tekrarlayın.Dondurma sertleşince kase veye kuplara alarak üzerine damla çikolata serpip servis yapın..
Afiyet olsun.
Tarifi sevgili GÜLCAN'ın düzenlediği İftar Bereketi Etkinliği 4'e gönderiyorum.Canım kolay gelsin...
10 Ağustos 2010 Salı
KARADENİZ USULÜ PATLICAN KIZARTMASI
Güzel günler sizlerle olsun arkadaşlar.Allah mübarek ramazanda hepimizin yardımcısı olsun.Herkese sağlıklı,huzurlu güzel ramazanlar dileyerek tarife geçiyorum...
Malzemeler:
3-4 Adet patlıcan
1 Kase mısır unu
1 Kase yoğurt
1-2 Diş sarımsak
sıvıyağ,tuz
Yapılışı:Patlıcanlar sap kısmı kalacak şekilde alacalı soyulup 4 eşit parçaya bölünür.Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Tencereye su,tuz ve limon suyu konulup patlıcanlar hafif yumuşayana kadar haşlanır.Kağıt havlu ile kurulanıp mısır ununa bulanıp sıvıyağda kızartılır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp servis edilir.
Afiyet olsun...
26 Temmuz 2010 Pazartesi
HAYIRLI KANDİLLER!!!
15 Temmuz 2010 Perşembe
DOMATES SOSLU BAMYA KIZARTMASI
Bamya sevmeyen ben bile bayılarak yedim.Biber kızartmasına benzeyen değişik bir tadı var,denemeyenlere tavsiye ederim..
Malzemeler:
1/2 kg bamya(iri olacak)
3-4 Tane domates
2 Diş sarımsak
1 Tane kaşığı şeker
Tuz,sıvıyağ
Yapılışı:Bamyalar üst kısımları düz şekilde kesilip limonlu suda yıkanır.Yıkanıp iyice kurutulduktan sonra sıvı yağda kızartılır.Sosu için domates rendesi,sarımsak,tuz ve şeker pişirilir.Kızaran bamyaların üzerine domates sos gezdirilip yoğurtla beraber servis yapılır.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)