16 Mart 2013 Cumartesi
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
Malzemeler:
1/2 kg bakla
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 demet dereotu
1/4 limon suyu
tuz,zeytinyağ
Yapılışı:Düdüklü tencereye zeytinyağ ve soğanları koyarak kavuruyoruz.Ayıklanmış ve yıkanmış baklalarıda ilave edip 2-3 dk soteliyoruz.Un,limon suyu ve 1 bardak sıcak suyu karıştırıp baklanın üzerine döküyoruz.Tuz ve şekeride ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 20 dk pişiriyoruz.Soğuduktan sonra dereotu ekleyip karıştırıyoruz.Yoğurtla birlikte servis ediyoruz...
Afiyet Olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Blogunuzu çok beğendim güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle sevgiler...
Canan,iade-i ziyarete geldim. Blogunu gezdim ,çok beğendim.
Birazdan da baklayı tarifinle pişireceğim.
Yorum Gönder