Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

1 Kasım 2014 Cumartesi

28 Ekim 2014 Salı

İSLİM KEBABI

Malzemeler:
1/2 kg kıyma
1 tane soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 kg patlıcan
2 tane domates
4-5 tane sivri biber
1 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber,sıvı yağ
Yapılışı:Patlıcanlar alaca soyulur,uzunlamasına bıçak sırtı kalınlığında doğranır.Kıyma bir kaba alınıp ekmek içi,tuz,baharatlar rendelenmiş soğan eklenip yoğurulur.Yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır.Kızdırılmış sıvı yağda patlıcan ve köfteler kızartılır.Patlıcan dilimleri çarpı işareti şeklinde üst üste koyup ortalarına birer tane köfte yerleştirilir.Patlıcan dilimlerinin uçlarını köftenin üzerine getirilip ters çevirip kapatılır.Üzerilerine birer domates ve sivri biber dilimi yerleştirilip kürdan batırılır.Fırın kabına dizildikten sonra salça su ile inceltilip üzerine dökülür.200 derecede 20 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun...

14 Ağustos 2014 Perşembe

KAVALA KURABİYESİ

Veeee beklenen tarif...
Harika bir lezzeti var kaç tane yediğinizin farkına varamayacağınız bir kurabiye:))
Malzemeler:
200 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı iri çekilmiş badem
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un
Yapılışı:Unun 1 bardağı teflon tavaya konulup kokusu çıkana kadar kavurulur.İçine bademler eklenip 1-2 dk daha kavrulup ocaktan alınıp soğutulur.Soğuduktan sonra diğer malzemeler eklenip yoğurulur.Üzeri kapatılarak 20 dk dolapta dinlendirilir.Dinlenen hamur 1 parmak genişliğinde açılıp bardakla ay şekli verilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 150 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun...

16 Temmuz 2014 Çarşamba

14 Temmuz 2014 Pazartesi

SARAY HELVASI

Pişmaniye tadında nefis bir helva....
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
150 gram terem yağ
Yapılışı:Teflon bir tencerenin içine un koyulup kısık ateşte un kokusu çıkana kadar kavrulur.Ocaktan alınıp pudra şekeriyle karıştırılır.Başka bir tavada yağ eritilip unlu karışıma iyice yedirilir.Küçük dikdörtgen borcama kaşıkla iyice bastırılıp dilimlenir.1-2 saat sonra çıkartılıp servis edilir.
Afiyet Olsun..

8 Temmuz 2014 Salı

KADAYIFLI REVANİ

Cananla denenmis tarifler
Tadanların çok beğendiği çok lezzetli bir tatlı..
Malzemeler:
5 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kab. tozu
200 gr kadayıf
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Bir karıştırma kabının içine yumurtaları ve şekeri alıp  çırpın.Sırasıyla yağ,un ve kab. tozunu ekleyip iyice karıştırın.En son kadayıfı elinizle küçük küçük parçalara ayırıp karışımın içine katıp tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye döküp üzeri kızarana kadar pişirin.Şerbetini önceden pişirip soğutun.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.(1 gece dinlenirse daha güzel oluyor)Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun..

25 Haziran 2014 Çarşamba

HÜNKAR BEĞENDİ

Osmanlı Mutfağını en güzel yemeği...
Malzemeler:
1 tane soğan
250 gram kuşbaşı et
1 tane domates
1-2 diş sarımsak
1-2 tane sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz,kara biber
Beğendi için:
3 tane patlıcan(közlenmiş)
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
3 kaşık sıvı yağ
1 çorba kasesi kaşar rendesi
tuz
Yapılışı:Tencereye yağı alıp etleri ekleyelim,suyunu bırakıp çekene dek kavuralım.Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip 2-3 dk daha kavuralım.Doğranmış domatesleri ve sivri biberleri ekleyelim.Etlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su,tuz ve kara biber ekleyip etler yumuşayana kadar pişirelim.Beğendi için bir tavaya yağı koyup unu ekleyelim.Un hafif sararana dek karıştırarak kavuralım.Sütü ve tuzu ilave edelim.Süt kaynayınca doğranmış patlıcanları ve kaşar rendesi ekleyelim.Bir taşım kaynadıktan sonra sıcak beğendiyi servis tabağına alıp ortasını açalım.Beğendinin ortasına eti sosu ile birlikte alarak servis edelim.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails