Osmanlı Mutfağını en güzel yemeği...
Malzemeler:
1 tane soğan
250 gram kuşbaşı et
1 tane domates
1-2 diş sarımsak
1-2 tane sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz,kara biber
Beğendi için:
3 tane patlıcan(közlenmiş)
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
3 kaşık sıvı yağ
1 çorba kasesi kaşar rendesi
tuz
Yapılışı:Tencereye yağı alıp etleri ekleyelim,suyunu bırakıp çekene dek kavuralım.Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip 2-3 dk daha kavuralım.Doğranmış domatesleri ve sivri biberleri ekleyelim.Etlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su,tuz ve kara biber ekleyip etler yumuşayana kadar pişirelim.Beğendi için bir tavaya yağı koyup unu ekleyelim.Un hafif sararana dek karıştırarak kavuralım.Sütü ve tuzu ilave edelim.Süt kaynayınca doğranmış patlıcanları ve kaşar rendesi ekleyelim.Bir taşım kaynadıktan sonra sıcak beğendiyi servis tabağına alıp ortasını açalım.Beğendinin ortasına eti sosu ile birlikte alarak servis edelim.
Afiyet Olsun...
1 yorum:
hımmm.olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder