Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

20 Kasım 2013 Çarşamba

KAZANDİBİ


Ocakta yakmadan yapılan çok pratik ve çok lezzetli bir tatlı...
Malzemeler:
1 paket Dr Oetker kazandibi
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:Sütü tencereye boşaltıp üzerine poşetin tamamını ilave edin.Orta ateşte karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı margarini ilave edip 3-4 dk pişirin.Ocaktan aldıktan sonra 20x20 boyutunda yağlanmış bir kalıba dökün.Beklemeden içinden çıkan sos karışımını tatlının üzerini kaplayacak şekilde serpin.1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

18 Kasım 2013 Pazartesi

TOP BÖREK



Malzemeler:
3 tane yufka
1 paket krema
2 tane yumurta
1 su bardağı galeta unu
İçi için:
1 tane soğan
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz,karabiber
Yapılışı:İlk önce içini hazırlıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.Kıymayı ilave edip rengi dönene kadar kavurup baharatlarını atıp ocaktan alıyoruz.Diğer yanda 3 tane yufkayı tezgahta üst üste koyuyoruz.(aralarına bir şey sürülmüyor)En üste 1 paket kremayı döküp fırça yardımıyla her yerine sürüp 5 dakika bekliyoruz.Yufkayı önce dörde bölüp her bir parçayı tekrar 5 parçaya bölüyoruz.Kıymalı içi yufkanın geniş tarafına koyarak muska böreği gibi sarıp elimizle sıkıp yuvarlayalıyoruz.Önce yumurtaya sonra galeta ununa batırarak 180 derecede pişirin.
Afiyet Olsun..

16 Kasım 2013 Cumartesi

AŞURE

Malzemeler:
500 gr aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasülye
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 bardak kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç
6-7 tane kuru incir
1 tane elma
1 kg şeker
2 su bardağı süt
Üzerini süslemek için:
1 su bardağı ceviz içi
tarçın,nar taneleri
Yapılışı:
Nohut,kuru fasülye ve buğday bir gece önceden yıkanıp ayrı kaplarda ıslatılır.Ertesi gün buğday,nohut ve kuru fasülye tek tek haşlanır.Bütün haşlanan malzemeler büyük bir tencerede birleştirilip üzerini geçecek kadar su ilave edilir.Biraz kaynadıktan sonra doğranmış,kayısı,incir,üzüm ilave edilip ağır ateşte kıvam alana kadar kaynatılır.Şeker küp küp doğranmış elma ve süt katılır.Aşure sürekli karıştırılarak bir taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.Kaselere boşaltılıp üzerine ceviz,tarçın,nar taneleri serpilip soğuk veye sıcak servis edilir.
Afiyet Olsunn...

14 Kasım 2013 Perşembe

YALOVA SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tane yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
4-4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 su bardağı kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su
Yapılışı:Bir kabın içine un konularak ortası havuz şeklinde açılır.Toz şeker,maya,su ve süt konularak mayanın kabarması için üzeri kapatılarak 5 dk bekletilir.Daha sonra diğer malzemeler eklenip ele yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğurulur.Hamurun üzeri bir bezle örtülerek ılık bir ortamda 1 saat mayalandırılır.Kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılıp her parça upuzun bir silindir yapılır.Ortadan ikiye katlanıp elimizle bükülerek örgü şekli verilip iki ucu birbirine yapıştırılır.Diğer simitlerde aynı şekilde hazırlanıp pekmezli suya batırılıp sonra susama bulanır.180 derecede üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

10 Kasım 2013 Pazar

10 KASIM


Atatürk sadece 10 Kasım’larda anılmayacak. Onun bıraktığı eser, bu vatan bölünmeyecek, Cumhuriyet 
yıkılmayacak. Onun peşinden ülküleri ve devrimleri doğrultusunda gidilecek… Hiç kimsenin gücü O’nu unutturmaya ve bu Cumhuriyet’i yıkmaya yetmeyecektir.
Unutmadık unutturmayacağız.Ne Mutlu Türküm Diyene..

31 Ekim 2013 Perşembe

29 Ekim 2013 Salı

BOŞNAK YEMEĞİ(DİLA)

Kremalı patates lezzetinde çok lezzetli ve değişik bir yemek..
Malzemeler:
4 tane patates
2 tane yumurta
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çorba kasesi rende kaşar
tuz,karabiber
Yapılışı:Patatesler ince halkalar şeklinde doğranıp tuz,karabiber ve 1 kaşık sıvı yağ ile harmanlanır.Kare borcama üst üste gelecek şekilde dizilip 200 derece fırında 15-20 dk pişirilir.Yumurta ve süt çırpılıp patateslerin üzerine gezdirilir tereyağ parçaları konulup sos çekene kadar fırında pişirilir.En son kaşar rendesi serpilir kaşar eriyip yemeğin üzeri kızarınca fırından alınıp sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails