Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

16 Ekim 2013 Çarşamba

HALLEY'Lİ PASTA

Çok pratik 10 dk'da hazırlanan bir tatlı...
Malzemeler:
1 paket halley (10 tane)
2 poşet krem şanti
2 bardak süt
yarım paket çikolata sos
1 bardak süt
Yapılışı:Halleyleri kare kare doğrayın.2 poşet krem şanti ile 2 bardak sütü çırpıp içine halleyleri karıştırın.İsterseniz damla çikolata,ceviz,fındık ilave edebilirsiniz.Bir kalıbı streç filmle kaplayıp içine bu malzemeyi boşaltın.Buzluğa koyarak 1 saat kadar donmasını bekleyin.Bu arada çikolatalı sosu pişirip soğutun.Buzluktan çıkardığınız pastanın üzerine sosu dökerek servis edin...
Afiyet Olsun...

14 Ekim 2013 Pazartesi

CEVİZLİ EV BAKLAVASI ve HAYIRLI BAYRAMLAR


Mutluluk huzur dolu nice bayramlar geçirmeniz dileğiyle hepinizin kurban bayramı mübarek olsun:))

13 Ekim 2013 Pazar

YUMURTA KAPAMA

Pazar günleri kahvaltısı için değişik bir tarif arıyorsanız mutlaka deneyin.Denizliye özel çok lezzetli bir kahvaltılık..
Malzemeler:
2 tane yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz,pul biber,kırmızıbiber
karabiber
Yapılışı:Yumurtalar katı kıvamda haşlanıp kabukları soyulur.Boylamasına ikiye bölünür.Bir tavaya tereyağ konulup eritilir tuz serpilir.Yumurtaların kesilen yeri alta gelecek şekilde tavaya konulur.Üzerine baharatlar serpilip 1-2 dk kadar pişirilir.Sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...

12 Ekim 2013 Cumartesi

SUSAMLI KURABİYE(BİTLİ KURABİYE)

Tahinli kurabiye lezzetinde ağızda dağılan kıtır kıtır bir kurabiye.Deneyip beğenmeniz dileğiyle...
Malzemeler;
150 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı susam (kavrulmuş)
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
un
Yapılışı:Bir kabın içine margarin ve pudra şekeri alınıp iyice çırpılır.Sıvı yağ kavrulmuş susam eklenip karıştırılır.Nişasta,un,kab.tozu,ve vanilya konulup ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur.Yağlı kağıt serili tepsiye şekil verilerek dizilir.170 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.

10 Ekim 2013 Perşembe

SOSYETE MANTISI

Malzemeler;
3 tane yufka
250 gr kıyma
1 tane soğan
tuz,karabiber
Üzerine;
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Kıymaya rendelenmiş soğan,tuz,karabiber 1-2 kaşık su ilave edilerek yoğurulur.Yufkalar tezgaha yayılıp + şeklinde dörde kesilir.Geniş taraflarına kıymalı harçtan konulup sigara böreği gibi sarılır kendi etrafında çevirerek gül şekli verilir.Yufkaların hepsine aynı işlem uygulanıp börekler kızdırılmış sıvı yağda kızartılır.Kızaran böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ dökülüp servis edilir.
Afiyet Olsun...

9 Ekim 2013 Çarşamba

PASTANE POĞAÇASI


Çok lezzetli pastanedekilerle aynı lezzetde nefis bir poğaça..Kaynak buradan..
Malzemeler:
2,5 bardak un
1 tane yumurta
150 gr yumuşak margarin
1 çorba kaşığı şeker
1/4 bardak soğuk su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:1/2 bardak lor ve beyaz peynir karışımı
Üzerine:1 yumurta sarısı 1 fiske şeker
Yapılışı:Unu tuzu,şekeri ve mayayı bir kaba alın üzerine yağ,su ve yumurtayı ilave edip yoğurun.Yoğrulmuş olan hamuru ağzı kapalı bir kapta 1 saat kadar ılık bir yerde bekletin.Mayalanan hamuru mutfak tezgahına alıp 12 eşit parçaya bölün.Her bezeyi avucunuzda yuvarlak oluşturup iç malzemeden koyup ikiye katlayın.Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizip 30 dk kadar ılık bir yerde tekrar mayalanmasını sağlayın.Mayalanmış poğaçaların üzerine şekerle çırpılmış yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails