7 Ekim 2013 Pazartesi
6 Ekim 2013 Pazar
REÇELLİ KURABİYE
Malzemeler:
125 gr margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tane yumurta(sarısı içine akı hamurun dışına)
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
un,fındık kırığı
vişne reçeli
Yapılışı:Bir kabın içine yumuşamış margarin,pudra şekeri ve yumurta sarısı konulup karıştırılır.Nişasta,un kabartma tozu ve vanilya eklenip ele yapışmayan bir hamur olana dek un ilavesiyle yoğurulur.Hamurdan küçük parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilerek ortası parmakla oyulur.Önce yumurta akına sonra fındığa batırılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek 180 derecede pişirilir.(fırına koyduktan 10 dk sonra kurabiyelerin çukur kısımlarına tekrar bastırınız)Fırından alınan kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarına vişne konulur.
Afiyet Olsun..
2 Ekim 2013 Çarşamba
AVCI BÖREĞİ (ÇİN BÖREĞİ)
İçli köfte tadında çok lezzetli bir börek deneyip beğenmeniz dileğiyle:))
Malzemeler:
4 tane yufka
1 su bardağı ince bulgur
1 tane soğan
200 gram kıyma
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı kimyon,karabiber,pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Panelemek için:
2 tane yumurta
galeta unu
Sıvı yağ
Yapılışı:Bulgur bir kaba konularak üzerine 1,5 su bardağı sıcak su dökülüp kabarması için bir kenarda bekletilir.Bir tavanın içine zeytinyağ konulup soğanların rengi değişene kadar kavrulur.Üzerine kıyma ilave edilip iyice kavrulduktan sonra tuz,baharatlar ve ceviz eklenir.Ocaktan alınıp bulgurla karıştırılır.Yufkaların iki tanesi üst üste yayılır.Sigara böreği gibi 12 üçgen parçaya kesilir.Geniş kısmına iç malzemeden konulup gevşek olacak şekilde sarılır.Önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılır.1-2 saat dinlendirildikten sonra sıvıyağda kızartırılarak servis edilir.
Afiyat Olsun...
2 Eylül 2013 Pazartesi
SULTAN TACI
1 litre süt
1 subardagı tozşeker
3 yemek kasıgı un
2 yemek kasıgı nısasta
yarım paket margarin
25 adet bebe bisküvisi
öncelıkle margarın ve unu tencereye koyup unu kavuruyoruz sonra sütü sekerı ve nısastayı eklıyıp koyulasıncaya kadar pişiriyoruz,koyulasınca vanılyayı eklıyoruz bisküvilerı irili ufaklı muhallebıye kırıyoruz bıkac kezkarıstırdıktan sonra ıslattıgımız kek kalıbına döküyoruz bır gece bekletıyoruz ertesı gun servis tabagına ters cevırıp çikolata sosunu üzerine gezdiriyoruz.
1 subardagı tozşeker
3 yemek kasıgı un
2 yemek kasıgı nısasta
yarım paket margarin
25 adet bebe bisküvisi
öncelıkle margarın ve unu tencereye koyup unu kavuruyoruz sonra sütü sekerı ve nısastayı eklıyıp koyulasıncaya kadar pişiriyoruz,koyulasınca vanılyayı eklıyoruz bisküvilerı irili ufaklı muhallebıye kırıyoruz bıkac kezkarıstırdıktan sonra ıslattıgımız kek kalıbına döküyoruz bır gece bekletıyoruz ertesı gun servis tabagına ters cevırıp çikolata sosunu üzerine gezdiriyoruz.
21 Ağustos 2013 Çarşamba
KIBRIS TATLISI
Malzemeler:
4 tane yumurta
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanı galeta unu
1 çay fincanı sıvıyağ
1 çay fincanı hindistan cevizi
1 çay fincanı ceviz içi
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Şerbeti için:
1 çay fincanı şeker
2 çay fincanı su
Yapılışı:Bir kabın içine yumurta ve şeker konularak mikserle köpürtülür.Daha sonra diğer malzemeler sırasıyla konularak iyice çırpılır.Çırpılan hamur yağlanmış tepsiye dökülüp pişirilir.Piştikten sonra ılık keke ılık şerbet dökülür.Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.(İstenirse üzerine krem şanti yayılır)
Afiyet Olsun...
7 Ağustos 2013 Çarşamba
30 Temmuz 2013 Salı
26 Temmuz 2013 Cuma
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)