Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

12 Ocak 2013 Cumartesi

KATMER POĞAÇA

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldı kadar un
arasına:margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
Yapılışı:Bir kabın içine un konulup ortası açılır.İçine şeker,maya konulup az su ile maya eritilir.Süt,sıvı yağ,yumurta,tuz ve un konulup ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamur mayalandırılmadan 8 parçaya bölünür.Her beze tabak büyüklüğünde açılıp üzerine yumuşak margarin sürülür.Hamurlar üst üste dizilerek bitene kadar aynı işlem yapılır.En üste yağ sürülmeden yufka büyüklüğünde açılır.Sigara böreği gibi kesilip
arasına peynir konulup sarılıp tepsiye dizilir.Tepside yarım saat kadar mayalandırılıp üstüne yumurta sarısı sürülür.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

9 Ocak 2013 Çarşamba

KADAYIFLI REVANİ (KADAYIF TATLISI)


Tadanların çok beğendiği çok lezzetli bir tatlı..
Malzemeler:
5 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kab. tozu
200 gr kadayıf
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Bir karıştırma kabının içine yumurtaları ve şekeri alıp  çırpın.Sırasıyla yağ,un ve kab. tozunu ekleyip iyice karıştırın.En son kadayıfı elinizle küçük küçük parçalara ayırıp karışımın içine katıp tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye döküp üzeri kızarana kadar pişirin.Şerbetini önceden pişirip soğutun.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.(1 gece dinlenirse daha güzel oluyor)Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun..

5 Ocak 2013 Cumartesi

KÖFTE ve FIRINDA ÇITIR PATATES


Malzemeler:
500 gr kıyma
1 tane kuru soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
1 tane yumurta
tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:Kıymayı bir kaba alalım.İçine ekmek içini,yumurtayı tuzu ve baharatları ekleyelim.Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim.İyice yoğurarak uzun parmak şeklinde köfteler hazırlayalım.Kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartalım.
Et ve köftenin yanına çok yakışan hafif ve çook lezzetli bir tarif..
FIRINDA ÇITIR PATATES
Malzemeler:
3-4 tane patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber,kekik kimyon
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi yapın.Derin bir kapta zeytinyağı,tuz,kekik ve kimyonu ekleyip karıştırın.Patatesleri ekleyip harmanlayın yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.200 derecede patatesler kızarana kadar pişirin.Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.

3 Ocak 2013 Perşembe

CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE

Miss gibi tarçın kokan çayın yanına çok yakışan bir kurabiye.Bir gün dinlendikten sonra tadı dahada güzel oluyor...
Malzemeler:
250 gr margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz
1 pkt vanilya
3,5 su bardağı un
Üzeri için:
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2,5 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı:Hamur yoğurma kabına tüm malzemeler alınıp yoğurulur.Oda sıcaklığında 30 dk dinlendirilip ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip 170 derecede 20 dk pişirilir.Bir kasede tarçın ve pudra şekeri karıştırılır ılınan kurabiyeler bu karışıma bulanıp servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun...

31 Aralık 2012 Pazartesi

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN


Herkese sevdikleriyle beraber sağlıklı,huzurlu,mutlu bir yıl geçirmesini diliyorum.2013 yılında her şey gönlünüzce geçsin.Mutlu yıllar:)))

26 Aralık 2012 Çarşamba

HAŞHAŞLI ÇÖREK


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tane yumurta
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçine:
1 kase haşhaş ezmesi
1 kase ceviz içi
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:Bir kabın içine unu alıp ortasını havuz şeklinde açın.Toz şeker ve mayayı koyup üzerine ılık süt dökün mayanın eriyip kabarmasını bekleyin.Su,yumurta,sıvı yağ,tuz ve un ilave edip karıştırıp yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.Hamuru 1 saat kadar mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.Mayalanan hamuru 3 bezeye bölün.Merdane ile yufka büyüklüğünde açın.Haşhaşı sıvı yağ ile açıp içine şekeri ilave edin.Açtığınız yufkanın her yerine haşhaşlı karışımdan sürün.Üzerine ceviz serpip bir ucundan başlayıp rulo şeklinde sarın.2-3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dik olacak şekilde dizin.Tepside 20 dk kadar mayalandırıp 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun..
Bu tarif 78. P.D.Ç.S Etkinliğini yapan arkadaşımıza gitsin.Kendisine kolaylıklar diliyorum.

20 Aralık 2012 Perşembe

GÜVEÇ KARİDES

Malzemeler:
500 gr karides
250 gr mantar
2-3 diş sarımsak
1 tane domates
1-2 tane sivri biber
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz,karabiber
Yapılışı:Bir tencerede tereyağı eritip doğranmış sarımsakları  ilave edin.1-2 dk kavurup biberleri ekleyin.Sırasıyla domates ve mantarı ekleyip  mantar suyunu çekene kadar pişirin.Karidesleri ilave edip 5 dk daha pişirip tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatın.Güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...

14 Aralık 2012 Cuma

MANTARLI TART


Malzemeler:
125 gr margarin
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İçine:
250 gr mantar
1 tane soğan
3 çorba kaşığı krema
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Yapılışı:Bir kabın içine margarin,süt,kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru yağlanmış tart kalıbının içine yayın.Tencereye sıvı yağ koyup küp doğranmış soğanları kavurun.Üzerine ince dilimlenmiş mantarları ilave edip suyunu çekene kadar pişirip soğutun.Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip karıştırın.Karışımı tart hamurunun üzerine yayın.Rendelenmiş kaşar peynirini en üste yayıp 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin.Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun..
Bu tarif 78. P.D.Ç.S Etkinliğini yapan arkadaşımıza gitsin.Kendisine kolaylıklar diliyorum.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails