Malzemeler:
2 tane yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı su
alabildiğince un
Üzerine: 1 pkt margarin
İçine: 200 gr ceviz içi
Açmak için: 1 pkt nişasta
1 su bardağı un
Şerbeti:4,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı:Bir kaba bütün malzemer konulup kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp yarım saat dinlendirilir.Dinlenen bezeler nişastalı un karışımı serpilerek ince bir oklava ile yufkalar açılır.
Temiz bir bez üstünde 5 dk bekletilip ortadan kesilerek ceviz serpilir.Yufka oklavaya sarılarak iki ucundan ortaya doğru büzdürülür.Oklavadan çıkartılıp 5-6 cm aralıklarla kesilir.Her parçanın ucu birleştirilip tepsiye dizilir.Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlanıp yan yana dizilir.Margarin bir tavada kızdırılıp tatlını üstüne dökülür.Tatlıların üstleri kızarana kadar pişirilip soğuyunca ılık şerbet dökülür.