Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

10 Ağustos 2010 Salı

KARADENİZ USULÜ PATLICAN KIZARTMASI


Güzel günler sizlerle olsun arkadaşlar.Allah mübarek ramazanda hepimizin yardımcısı olsun.Herkese sağlıklı,huzurlu güzel ramazanlar dileyerek tarife geçiyorum...
Malzemeler:
3-4 Adet patlıcan
1 Kase mısır unu
1 Kase yoğurt
1-2 Diş sarımsak
sıvıyağ,tuz
Yapılışı:Patlıcanlar sap kısmı kalacak şekilde alacalı soyulup 4 eşit parçaya bölünür.Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Tencereye su,tuz ve limon suyu konulup patlıcanlar hafif yumuşayana kadar haşlanır.Kağıt havlu ile kurulanıp mısır ununa bulanıp sıvıyağda kızartılır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp servis edilir.
Afiyet olsun...

26 Temmuz 2010 Pazartesi

HAYIRLI KANDİLLER!!!


Varlığı ebedi olan,merhamet sahibi,adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez.Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Berrat kandiliniz mübarek olsun...

15 Temmuz 2010 Perşembe

DOMATES SOSLU BAMYA KIZARTMASI


Bamya sevmeyen ben bile bayılarak yedim.Biber kızartmasına benzeyen değişik bir tadı var,denemeyenlere tavsiye ederim..
Malzemeler:
1/2 kg bamya(iri olacak)
3-4 Tane domates
2 Diş sarımsak
1 Tane kaşığı şeker
Tuz,sıvıyağ
Yapılışı:Bamyalar üst kısımları düz şekilde kesilip limonlu suda yıkanır.Yıkanıp iyice kurutulduktan sonra sıvı yağda kızartılır.Sosu için domates rendesi,sarımsak,tuz ve şeker pişirilir.Kızaran bamyaların üzerine domates sos gezdirilip yoğurtla beraber servis yapılır.
Afiyet olsun..

14 Temmuz 2010 Çarşamba

TAVUK PİRZOLA ve PATLICAN SALATASI


TAVUK PİRZOLA
Malzemeler:
1 kg tavuk pirzola
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı salça
1/2 Limon suyu
3-4 Diş sarımsak
Tuz,karabiber
Yapılışı:Bir kabın içine yoğurt,salça,limon suyu,ezilmiş sarımsak,tuz ve karabiber konularak karıştırılır.Bu karışımın içine tavuklar alınarak yarım saat bekletilir.Dinlenen tavuk etleri ızgarada altı üstü kızarana kadar pişirilir.
PATLICAN SALATASI
Malzemeler:
1 kg patlıcan
2-3 Tane domates
1 Tane soğan
1-2 Diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1-2 Tane sivribiber
2 Yemek kaşığı limon suyu
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,kekik
Yapılışı:Patlıcanlar yıkanıp ocakta veye fırında közlenir.Bir kabın içine doğranmış soğan,domates,sivribiber,sarımsak ve kıyılmış maydanoz konulup karıştırılır.Bu karışıma kabukları soyulmuş ve doğranmış patlıcanlar ilave edilir.Limon suyu,zeytinyağı,tuz karıştırılıp salatanın üzerine gezdirilir.Üstüne kekik serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

13 Temmuz 2010 Salı

KAKAOLU KABAKLI KEK


Adı ne kadar tuhaf gelsede içinde kabak tadından eser olmayan hafif,lezzetli ve çok yumuşak bir kek..
Malzemeler:
3 Tane yumurta
2 Su bardağı şeker
2 Tane iri boy kabak
1/2 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
1/2 Su bardağı sıvıyağ
2 Yemek kaşığı kakao
1/2 Su bardağı damla çikolata
1 Pkt kabartma tozu
2 Su bardağı un
Yapılışı:Bir kabın içine yumurtalar alınıp şekerle birlikte köpürtülür.Kabaklar soyulmadan rendenin iri tarafıyla rendelenip karışıma eklenir.Sıvı yağ eklenip 1-2 dk çırpılır.Un,kakao,kabartma tozu,damla çikolata ve ceviz eklenip mikserin en düşük ayarıyla karıştırılır.Kek hamuru margarinle yağlanmış kalıba boşaltılıp 170 derecede pişirilir.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp üstüne pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun..

SÜTLAÇ


Malzemeler:
1 Lt süt
1,5 Çay bardağı pirinç
1 Su bardağı şeker
2 Çorba kaşığı nişasta
1 Pkt vanilya
Yapılışı:Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesi ile ezilmeyecek şekilde haşlayın.Başka tencerede süt,şeker ve haşlanan pirinçleri koyup kaynatın.Nişastayı üzerini geçecek kadar su koyarak eritin.Kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş aktarın.En son vanilyayı ilave edip 2-3 dk kadar kaynatın.Kaselere paylaştırıp üzerine tarçın serperek servis yapın.
Afiyet olsun..

9 Temmuz 2010 Cuma

TRUF


Aslında truf yuvarlak toplar şeklinde oluyor biliyorsunuz ama tembellikten parmak şeklinde yaptım çabuk bitirmek açısından:)
Malzemeler:
1 Pkt krema
1 Pkt bitter çikolata(80 gr)
2 Su bardağı ufalanmış kek
Ceviz,damla çikolata
Hindistan cevizi
Yapılışı:Bir tencereye krema konulup kaynama noktasına getirilip ocaktan alınır.İçine çikolatalar kırılıp eriyinceye kadar karışıtırılır.Ufalanmış kek,ceviz ve damla çikolata konularak iyice yoğrulur.Biraz buzdolabında bekletilir.Ceviz biüyüklüğünde toplar alınıp istenilen şekil verildikten sonra hindistan cevizine bulanıp servis edilir.
Afiyet bal olsun..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails