23 Mayıs 2010 Pazar
TERBİYELİ KÖFTE
Malzemeler:
250 gr kıyma
1 Soğan rendesi
2 Kaşık pirinç(haşlanmış)
2 Kaşık un
Tuz,karabiber,maydanoz
Terbiyesi:
1 Yumurta sarısı
1 Limon suyu
Yapılışı:
Kıymanın içine soğan rendesi,haşlanmış pirinç,kıyılmış maydanoz tuz ve karabiber konulup iyice yoğrulur.Un derin bir kaba alınıp ceviz büyüklüğünde yapılan köfteler una bulanır.3 bardak su kaynatılıp kaynayınca köfteler içine atılır.Terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır,bir fincan köftenin suyundan ilave edilip karıştırılarak köfteye ilave edilir.istenirse üstne kırmızı biberli yağ yakılır.
BAKLALI ENGİNAR
Malzemeler:
2-3 Tane temizlenmiş enginar
1/2 kg iri bakla içi
1 Tane soğan
2-3 Tane domates
Tuz,zeytinyağı
Limon suyu ve su
Dereotu
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı konularak soğan kavrulur.Domates rendesi,küp şeklinde kesilmiş enginar ve iç bakla ilave edilir.Su,limon suyu ve tuz ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir.Ocaktan alınıp ince kıyılmış dereotu ile servis yapılır..
21 Mayıs 2010 Cuma
ÇİKOLATALI CHEESECAKE
2 pkt yukaflı bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağ
2 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
4 Çorba kaşığı yoğurt
4 Çorba kaşığı un
1 pkt vanilya
1 pkt labne peyniri
Ganaj için:
1 Pkt krema
2 Pkt bitter çikolata
Yapılışı:
Bisküviler robbotta un haline gelene kadar çekilir, eritilen yağ üzerine dökülüp özleşene kadar karıştırılır.Bu karışım kelepçeli kalıbın içine tabanını kaplıyacak şekilde bastırılarak yayılır.Diğer tarafta kek malzemelerinin hepsi çırpılır, bisküili karışımın üzerine dökülür.170 derecede 25 dakika pişirilip soğutulur.
Ganaj için,krema ocakta kaynatılıp altı kapatıldıktan sonra içine bitter çikolatalar eklenip eritilir.Soğuduktan sonra soğuk cheesecake'nin üzerine dökülüp kahveyle servis yapılır.(1 gece dolapta dinlendirilirse daha da güzel oluyoo)
Gülcanın P.D.Ç.S etkinliğine gelsin.
19 Mayıs 2010 Çarşamba
EV YAPIMI KAYISI SUYU
17 Mayıs 2010 Pazartesi
KOKOSTAR KURABİYE
Tarif seçil hanıma ait
Malzemeler:
1 Kahve fincanı kakao
2 Yumurta (1'nin akı içine konulcak)
250 gr margarin
2 Kahve fincanı pudra şekeri
1 Pkt kabartma tozu
1 Pkt vanilya
Aldığı kadar un
İçine:
2 Su bardağı hindistan cevizi
2 Çay bardağı pudra şekeri
1 Yumurta akı
Üstüne:
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı şeker
1 Su bardağı süt
Yapılışı:
Hamur malzemelerini ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.Ayrı bir kapta hind.cezizi,yumurta akı ve şekeri karıştırın.Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.İç malzemesinden koyarak hamuru kapatın.Kapalı yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derecede pişirin.Üst malzemesini pişirip soğumaya bırakın soğuyan kurabiyelerin üstüne sıkma torbasıyla üst süslemesini sıkıp süsleyin.
MİLFÖYLÜ SODALI BÖREK P.D.Ç.S ETKİNLİĞİ
Malzemeler:
12 Tane milföy
3 Tane yufka
2 Tane yumurta
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1/2 Su bardağı süt
1 Şişe soda
İçine:
1 Kase beyaz peynir
1 Demet maydanoz
Yapılışı:
6 tane milföy hamuru esnetilerek yağlanmış tepsiye yayılır.Üzerine 1,5 yufka parçalanarak onun üzerine iç malzeme konur.Kalan 1,5 yufkada parçalanarak üzerine konur.En son üstüne kalan 6 milföyde esnetilerek konur.Sos malzemeleri yumurta,süt,yağ ve soda çırpıldıktan sonra dilimlenen böreğin üzerine dökülüp 1 gece bekletilip 200 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir.
Bu tarifi P.D.Ç.S etkinliği için gelibolu17 arkadaşıma yolluyorum.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)