Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

23 Mayıs 2010 Pazar

BAKLALI ENGİNAR


Malzemeler:
2-3 Tane temizlenmiş enginar
1/2 kg iri bakla içi
1 Tane soğan
2-3 Tane domates
Tuz,zeytinyağı
Limon suyu ve su
Dereotu
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı konularak soğan kavrulur.Domates rendesi,küp şeklinde kesilmiş enginar ve iç bakla ilave edilir.Su,limon suyu ve tuz ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir.Ocaktan alınıp ince kıyılmış dereotu ile servis yapılır..

21 Mayıs 2010 Cuma

ÇİKOLATALI CHEESECAKE

Malzemeler:
2 pkt yukaflı bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağ
2 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
4 Çorba kaşığı yoğurt
4 Çorba kaşığı un
1 pkt vanilya
1 pkt labne peyniri
Ganaj için:
1 Pkt krema
2 Pkt bitter çikolata
Yapılışı:
Bisküviler robbotta un haline gelene kadar çekilir, eritilen yağ üzerine dökülüp özleşene kadar karıştırılır.Bu karışım kelepçeli kalıbın içine tabanını kaplıyacak şekilde bastırılarak yayılır.Diğer tarafta kek malzemelerinin hepsi çırpılır, bisküili karışımın üzerine dökülür.170 derecede 25 dakika pişirilip soğutulur.
Ganaj için,krema ocakta kaynatılıp altı kapatıldıktan sonra içine bitter çikolatalar eklenip eritilir.Soğuduktan sonra soğuk cheesecake'nin üzerine dökülüp kahveyle servis yapılır.(1 gece dolapta dinlendirilirse daha da güzel oluyoo)
Gülcanın P.D.Ç.S etkinliğine gelsin.

19 Mayıs 2010 Çarşamba

EV YAPIMI KAYISI SUYU


Malzemeler:
1kg kayısı
300 gr şeker
Yapılışı:
Kayısılar yıkanıp çekirdekleri çıkartılıp doğranır.Üzerini gececek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar kaynatılır.Ocaktan alınır,bir başka kapta süzgeçten geçirilip şeker ilave edilir 1 taşım kaynatılır soğuyunca servis yapılır...


"Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı" hepimize kutlu olsun...

17 Mayıs 2010 Pazartesi

KURU PATLICAN DOLMASI VE YAPRAK SARMASI

KOKOSTAR KURABİYE


Tarif seçil hanıma ait

Malzemeler:
1 Kahve fincanı kakao
2 Yumurta (1'nin akı içine konulcak)
250 gr margarin
2 Kahve fincanı pudra şekeri
1 Pkt kabartma tozu
1 Pkt vanilya
Aldığı kadar un
İçine:
2 Su bardağı hindistan cevizi
2 Çay bardağı pudra şekeri
1 Yumurta akı
Üstüne:
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı şeker
1 Su bardağı süt
Yapılışı:
Hamur malzemelerini ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.Ayrı bir kapta hind.cezizi,yumurta akı ve şekeri karıştırın.Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.İç malzemesinden koyarak hamuru kapatın.Kapalı yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derecede pişirin.Üst malzemesini pişirip soğumaya bırakın soğuyan kurabiyelerin üstüne sıkma torbasıyla üst süslemesini sıkıp süsleyin.

MİLFÖYLÜ SODALI BÖREK P.D.Ç.S ETKİNLİĞİ


Malzemeler:
12 Tane milföy
3 Tane yufka
2 Tane yumurta
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1/2 Su bardağı süt
1 Şişe soda
İçine:
1 Kase beyaz peynir
1 Demet maydanoz
Yapılışı:
6 tane milföy hamuru esnetilerek yağlanmış tepsiye yayılır.Üzerine 1,5 yufka parçalanarak onun üzerine iç malzeme konur.Kalan 1,5 yufkada parçalanarak üzerine konur.En son üstüne kalan 6 milföyde esnetilerek konur.Sos malzemeleri yumurta,süt,yağ ve soda çırpıldıktan sonra dilimlenen böreğin üzerine dökülüp 1 gece bekletilip 200 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir.

Bu tarifi P.D.Ç.S etkinliği için gelibolu17 arkadaşıma yolluyorum.

16 Mayıs 2010 Pazar

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE


Malzemeler:
2 Su bardağı ince bulgur
1 Orta boy soğan
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Çorba kaşığı domates salçası
1-2 Diş sarımsak
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
1/2 Limon suyu
Yarım demet maydanoz
5-6 Dal taze soğan
Pul biber,karabiber
kimyon,tuz
Yapılışı:
Bulgurları genişçe bir kaba alıp ılık su ilave edip 15-20 dk kadar bekletiyoruz.Soğan ve sarımsak rendesi,salça,baharatlar,tuz,limon suyu,yağ,ilave edip bulgurlar özleşene dek yoğurmaya devam ediyoruz.Kıyılmış maydanoz ve taze soğanları ilave edip biraz daha yoğurarak ceviz iriliğinde parçalar koparıyoruz.Elimizle sıkıp bırakarak marulla servis yapıyoruz..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails