Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

14 Mayıs 2010 Cuma

POĞAÇA


Malzemeler:
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı sirke
1 Yumurta(sarısı dışına)
1 Pkt kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçine: 1 Kase ezilmiş peynir
ve kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Bütün malzemeler yoğrularak yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine iç malzemeden koyup istenilen şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

BAKLAVA (HAZIR YUFKADAN)


Malzemeler:
1 Pkt hazır baklavalık yufka
250 gr ceviz içi
250 gr margarin
Şerbeti:
5 Su bardağı şeker
4,5 Su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
Yağlanmış tepsiye yufkayı serip 2 katta bir ceviz serpilerek yufkalar bitene kadar bu işleme devam edilir.Tüm yufkalar bittikten sonra ister kare ister baklava şeklinde kesilip üzerine kızdırılmış margarin dökülüp 180 derecede pişirilir.Fırından çıkan baklavaya soğuk şerbet dökülüp servis edilir.

13 Mayıs 2010 Perşembe

YALANCI KESTANE ŞEKERİ


Malzemeler:
1 Su bardağı kuru fasülye
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı çekilmiş ceviz içi
100 gr oda sıcaklığında margarin
1 Pkt kabartma tozu
Üzerine:
1 Pkt krema
1 Pkt bitter çikolata
Yapılışı:Fasülyeyi 1 gece önceden ıslatıp haşlayıp,soğutun.Soğuyunca robottan geçirin.Bir kapta şeker ve yumurtayı çırpın.Margarin,ceviz içi,fasülye ve kab. tozunu iyice çırpın.Yağlanmış kare kalıp veya borcama dökün 150o de yaklaşık 40-45 dk kadar pişirin.Bu arada kremayı bir tavaya alıp ısıtıp içine bitter çikolatayı ekleyip eritin.Soğuyan kekten kaşıkla alıp yuvarlıyoruz üzerini çikolatalı karışıma batırıp servis yapın.

12 Mayıs 2010 Çarşamba

LOKUM


Malzemeler:
3 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı şeker
1 Pkt vanilya
Üzerine:
1 Pkt krem şanti
1 Bardak süt
1 Bardak hindistan cevizi
Yapılışı:
Tencereye un,şeker,vanilya ve süt konulup muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.Dikdörtgen bir tepsinin tabanını hindistan ceviziyle kaplayıp pişen muhallebiyi üzerine dökün ve soğumaya bırakın.Krem şantiyi sütle çırpıp soğuyan muhallebinin üzerine spatulayla yayın.Dolapta biraz dinlendirdikten sonra dikdörtgen şeklinde kesip rulo yaparak servis yapın.

11 Mayıs 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 tane orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
tuz,karabiber,yenibahar
nane
haşlanmış asma yaprağı
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin.Salça yıkanmış pirinç,baharatları ekleyip az su ilave ederek suyunu çektikten sonra altını kapatıp demlendirin.Haşlanmış yapraklara sararak tencereye dizin.sarma işlemi bittikten sonra üzerine zeytinyağı ve su koyup pişirin.

PATLICANLI BÖREK


Malzemeler:
4 tane yufka
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
İç malzeme:
3 tane patlıcan
1 tane kuru soğan
3-4 tane sivribiber
1 kase rende domates
1 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber
Yapılışı:
önce iç harcı hazırlıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.Biberleri salçayı,domatesleri ekleyin.En son küçücük doğranmış patlıcanları ilave edip tencerenin kapağını kapatıp patlıcanlar yumuşayana dek pişirip soğumaya bırakın.
Bir kapta yumurta,süt ve sıvıyağ çok az tuz ile çırpın.Yağlanmış tepsinin altına ilk yufkayı yayın diğer yufkayı hazırladığımız sosa batırıp üstüne yayın 2. yufkanın üstüne hazırladığımız iç malzemeyi ekleyin.Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıp kalan sosunu üzerine sürüp buzdolabında 2 saat bekletip pişirin.

9 Mayıs 2010 Pazar

EKLER PASTA

HAMUR KIZARTMASI (BİŞİ)


Malzemeler:
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 pkt kuru maya
1 talı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için :
sıvıyağ
Yapılışı:
Unun ortası havuz şeklinde açılıp şeker ve maya suyla eritilir.Un ve tuz ilave edilip kıvam alana kadar yoğrulup mayalanması için yarım saat kadar bekletilir.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle açılıp istenierse içine iç malzeme koyup, istenirse boş şekilde kızartılır.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails