15 Ekim 2012 Pazartesi
PASTANE USULÜ AY ÇÖREĞİ
Hamuru için:
125 gr margarin(yumuşamış)
1 Çay bardağı süt
1,5 Çay bardağı şeker
1 Tane yumurta
1 Pkt kuru maya
1 Çay kaşığı mahlep
3,5 Su bardağı un
Üzerine:Yumurta sarısı
İçi İçin:
2 Su bardağı kakaolu kek
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı çekilmiş ceviz
1 Yemek kaşığı kakao
3 Yemek kaşığı pudra şekeri
1 Bardak kuru üzüm
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Bir kabın içine un ve toz maya konulup karıştırılır.Sırasıyla süt,margarin,yumurta,şeker ve un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur.İçi için kek robotta çekilip süt,ceviz,şeker,kakao,tarçın ve üzün ilave edilip iyice karıştırılır.Hamuru 12 bezeye bölüp her beze merdaneyle oval şekilde açılır.2 kaşık kadar iç malzemeden koyulup rulo yapılarak ay şekline getirilir.Yağlanmış tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun...
14 Ekim 2012 Pazar
KIYMALI PİDE
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağ
alabildiğince un
İçi için:
250 gr kıyma
2 tane orta boy soğan
2 tane domates
2-3 tane sivri biber
1 yemek kaş. salça
2 yemek kaş.zeytinyağ
tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:Bir kabın içine bütün malzemeler konulup ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamurun üzeri örtülerek ılık bir ortamda iki misli kabarana dek mayalandırılır.Bu arada iç harç hazırlanır.Bir kabın içine soğan rendelenir,kıyma,doğranmış sivri biber ve domates,salça,zeytinyağ,tuz,karabiber ve kimyon konularak karıştırılır.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklünde bezeler koparılır.Merdane ile oval şekilde açılıp iç malzemeden konulup kenarları kapatılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
Bu tarifi 76.P.D.Ç.S.Etkinliğinde ev sahipliği yapan Füsun arkadaşıma gönderiyorum..
9 Ekim 2012 Salı
ŞAMBALİ
Malzemeler:
4 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
1 pkt kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Çukur bir kapta bütün malzemeler çırpılır.Yağlanmış büyük boy bir tepsiye dökülüp 200 derecede pişirilir.Şerbet ocakta 7-8 dk kaynatılıp ılıklaştırılır.Fırından çıkan tatlı soğutulup ılk şerbet üzerine dökülür.1 gece dinlendirilip ertesi gün dilimlenerek servis edilir.
Afiyet Olsun...
Bu tarifi 76.P.D.Ç.S.Etkinliğinde ev sahipliği yapan Füsun arkadaşıma gönderiyorum..
5 Ekim 2012 Cuma
PASTANE TUZLUSU
Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
1 tane yumurta(sarısı üzerine)
Alabildiğince un
Yapılışı:Bir kabın içine sıvıyağ,su,sirke,şeker,tuz,karbonat,yumurta akı,haşhaş tohumu ve alabildiğince un eklenip yoğurulur.Hamur iyice yoğrulup 10 dk kadar dinlendirilir.Hamurdan ufak bezeler alıp elimizle istenilen şekil verilir veya kurabiye kalıbıyla kesilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı susam veya çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.(saklama kabında 1 hafta tazeliğini korur)
Afiyet Olsun.
Afiyet Olsun.
1 Ekim 2012 Pazartesi
KIYMALI LAZANYA
Malzemeler:
1/2 paket lazanya
1 adet soğan
300 gr kıyma
3-4 adet domates
2 adet havuç
1-2 diş sarımsak,tuz
Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
Yapılışı:Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur.Sarardıktan sonra rendelenmiş havuç ilave edilip birkaç dakika kavurulur.Kıyma eklenip orta ateşte kavrulmaya devam edilir.Küp şeklinde doğranmış domates,sarımsak ve tuz ve su ilave edilip pişirilir.Beşamel sos için tereyağ bir tencerede eritilip un eklenir hafif sarartıldıktan sonra süt eklenip karıştırılarak kaynar duruma gelene kadar pişirilir.Fırın tepsisi yağlanıp en alta beşamel sos dökülür.Bir kat lazanya üzerine kıymalı sostan ve beşamel dökülür.Lazanya bitene kadar bu şekilde kat kat devam edilir.En üstüne beşamel sos dökülüp üzerine kaşar peyniri serpilerek 200 derece fırında pişirilir.
Afiyet Olsun...
1/2 paket lazanya
1 adet soğan
300 gr kıyma
3-4 adet domates
2 adet havuç
1-2 diş sarımsak,tuz
Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
Yapılışı:Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur.Sarardıktan sonra rendelenmiş havuç ilave edilip birkaç dakika kavurulur.Kıyma eklenip orta ateşte kavrulmaya devam edilir.Küp şeklinde doğranmış domates,sarımsak ve tuz ve su ilave edilip pişirilir.Beşamel sos için tereyağ bir tencerede eritilip un eklenir hafif sarartıldıktan sonra süt eklenip karıştırılarak kaynar duruma gelene kadar pişirilir.Fırın tepsisi yağlanıp en alta beşamel sos dökülür.Bir kat lazanya üzerine kıymalı sostan ve beşamel dökülür.Lazanya bitene kadar bu şekilde kat kat devam edilir.En üstüne beşamel sos dökülüp üzerine kaşar peyniri serpilerek 200 derece fırında pişirilir.
Afiyet Olsun...
26 Eylül 2012 Çarşamba
ETLİ BAMYA
Malzemeler:
1/2 kg bamya
250 gr kuşbaşı et
1 tane soğan
2 tane domates
1-2 diş sarımsak
1/4 limon suyu
zeytinyağ,sirke
tuz,karabiber
Yapılışı:Bamyaların tepelerini külah keser gibi kesip sirkeli veye limonlu suda yıkayın.Tencereye sıvıyağ alıp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun.Etleri ekleyip ara sıra karıştırarak etler suyunu çekene kadar kavurun.Küp küp doğramış domates ilave edilip 2-3 dk pişirin.Bamya,tuz ve limon suyu ilave edip pişirin.(ben düdüklü tencerede 15 dk pişirin)
Afiyet Olsun..
Afiyet Olsun..
21 Eylül 2012 Cuma
ÇİKOLATALI KURABİYE
Malzemeler:
125 gr tereyağ yada margarin
2 çorba kaşığı pirinç unu
5 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
aldığı kadar un
Üzerine:
150 gr beyaz çikolata
Yapılışı:Bir kabın içine tüm malzemeleri alarak iyice yoğurun.Hamurdan parçalar koparıp 1cm kalınlığında olucak şekilde yuvarlayın.3 cm uzunluğunda kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.160 derecede 10-12 dk pişirin.Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş beyaz çikolataya yarısına kadar batırın hindistan cevizi serpip yağlı kağıt üzerine bırakın.Çikolata donduktan sonra servis edin.
Afiyet Olsun...
18 Ağustos 2012 Cumartesi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)