15 Ekim 2012 Pazartesi
PASTANE USULÜ AY ÇÖREĞİ
Hamuru için:
125 gr margarin(yumuşamış)
1 Çay bardağı süt
1,5 Çay bardağı şeker
1 Tane yumurta
1 Pkt kuru maya
1 Çay kaşığı mahlep
3,5 Su bardağı un
Üzerine:Yumurta sarısı
İçi İçin:
2 Su bardağı kakaolu kek
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı çekilmiş ceviz
1 Yemek kaşığı kakao
3 Yemek kaşığı pudra şekeri
1 Bardak kuru üzüm
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Bir kabın içine un ve toz maya konulup karıştırılır.Sırasıyla süt,margarin,yumurta,şeker ve un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur.İçi için kek robotta çekilip süt,ceviz,şeker,kakao,tarçın ve üzün ilave edilip iyice karıştırılır.Hamuru 12 bezeye bölüp her beze merdaneyle oval şekilde açılır.2 kaşık kadar iç malzemeden koyulup rulo yapılarak ay şekline getirilir.Yağlanmış tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
ELLERİNE SAĞLIK
ENFES GÖZÜKÜYOR
HAYIRLI GECELER
nefis görünüyor ellerine sağlık....hazırdan daha güzele benziyor...sevgiler...))
Ay çöreğini çok severim, ellerinize sağlık :)
Yorum Gönder