30 Temmuz 2020 Perşembe
11 Haziran 2020 Perşembe
9 Haziran 2020 Salı
31 Mayıs 2020 Pazar
TARSUS GEVREĞİ
150 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı pudra şekeri
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 pkt kabartma tozu
Üzeri için:
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı kavrulmuş susam
Yapılışı:Öncelikle sıvı malzemeler ve margarin iyice karıştırılır.Pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu ve un konularakyoğurulur. Yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Hamurdan parçalar alınıp çok ince olmayacak şekilde açılıp bardakla yada kalıpla şekil verilir. Önce pekmezi suya sonra susama batırılıp tepsiye dizilir. 170 derecede kızarana kadar pişirilir.( İlk piştiğinde yumuşak oluyor, bekleyip soğudukça kıtırlaşıyor.)Afiyet Olsun....
7 Mayıs 2020 Perşembe
3 Mayıs 2020 Pazar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)