Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

18 Nisan 2013 Perşembe

GNOCCHİ (PATATES MANTISI)

Farklı lezzetler denemek isteyenler için lezzetli bir italyan yemeği....
Malzemeler:
4 tane haşlanmış patates
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
karabiber
Sosu için:
2-3 tane domates
2 diş sarımsak
zeytinyağı,tuz,karabiber
Yapılışı:Haşlanan patatesler bir kabın içine rendelenir.Yumurta kırılıp,tuz,karabiber ve un ilave edilip yoğurulur.Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave edebilirsiniz.Hamur dörde bölünüp uzun şeritler haline getirilir.Unlanmış zeminde 1-2 cm boyutunda kesilip çatalın tersi ile bastırılır.Derin bir tencerede su kaynatılıp tuz ilave edilir.Hazırlanan hamurlar 4-5 dk haşlanıp delikli kepçe ile servis tabağına alınır.Sos için tavaya zeytinyağı ve sarımsak alınıp kavrulur.Üzerine rende domates,tuz ve karabiber eklenip pişirilir.Servis tabağına alınan gnocchinin üzerine sos dökülerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

14 Nisan 2013 Pazar

TİRAMİSU

Çok hafif ve yapımı çok basit bir tatlı..
1 paket kedidili bisküvi
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket labne peyniri
1 paket 3ü 1 arada nescafe
1 kupa sıcak su
kakao
Yapılışı:Bir tencereye süt,un ve şeker eklenip karıştırılarak pişirilir.Muhallebi ocaktan alınıp labne peyniri eklenerek mikserle çırpılır.Bir tepsiye nescafe ile ıslatılmış bisküvileri dizip üzerine krema yayılır.Bisküviler bitene kadar aynı işlem yapılır.En üst kısmı krema ile kapatılıp bol kakao serpilir.1-2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
Diğer pasta banla yaptığım tiramisu tarifi için buraya tıklayınız..
Afiyet Olsun...

12 Nisan 2013 Cuma

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA

Bu çok lezzetli poğaçaların tarifini daha önce vermiştim.Bu defa patatesli kıymalı yaptım daha harika oldular.Sizde denemek isterseniz tarif için buraya tık tık...

5 Nisan 2013 Cuma

ARAP KURABİYE


Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
3 tane haşlanmış yumurta sarısı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
alabildiğince un
Üzerini bulamak için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nesguik
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:Yoğurma kabının içine haşlanmış yumurta sarıları alınıp iyice ufalanır.Margarin,pudra şekeri,vanilya ve un eklenip yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.160 derecede 15 dk pişirilir.Üzerinin malzemeleri bir kapta karıştırılır.Sıcak kurabiyeler bu karışıma bulanıp servis edilir.
Afiyet Olsun...

16 Mart 2013 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI BAKLA


Malzemeler:
1/2 kg bakla
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 demet dereotu
1/4 limon suyu
tuz,zeytinyağ
Yapılışı:Düdüklü tencereye zeytinyağ ve soğanları koyarak kavuruyoruz.Ayıklanmış ve yıkanmış baklalarıda ilave edip 2-3 dk soteliyoruz.Un,limon suyu ve 1 bardak sıcak suyu karıştırıp baklanın üzerine döküyoruz.Tuz ve şekeride ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 20 dk pişiriyoruz.Soğuduktan sonra dereotu ekleyip karıştırıyoruz.Yoğurtla birlikte servis ediyoruz...
Afiyet Olsun....

7 Mart 2013 Perşembe

KAVALA KURABİYESİ

Veeee beklenen tarif...
Harika bir lezzeti var kaç tane yediğinizin farkına varamayacağınız bir kurabiye:))
Malzemeler:
200 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı iri çekilmiş badem
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un
Yapılışı:Unun 1 bardağı teflon tavaya konulup kokusu çıkana kadar kavurulur.İçine bademler eklenip 1-2 dk daha kavrulup ocaktan alınıp soğutulur.Soğuduktan sonra diğer malzemeler eklenip yoğurulur.Üzeri kapatılarak 20 dk dolapta dinlendirilir.Dinlenen hamur 1 parmak genişliğinde açılıp bardakla ay şekli verilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 150 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun...

27 Şubat 2013 Çarşamba

ÇİKOLATALI KRUVASAN

Tatlı kriziniz tuttuğunda 5 dk'da hazırlayabileceğiniz pratik bir tatlı.
Milföy hamurunun kenarına nutella veya herhangi bir kahvaltılık çikolata konulup sarılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede pişirilir.
Afiyet Olsun...

9 Şubat 2013 Cumartesi

TIRTIL KURABİYE


Uzun süre tazeliğini koruyan çok lezzetli bisküvi lezzetinde bir kurabiye..
Malzemeler:
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
aldığı kadar un
Yapılışı:Hamur yoğurma kabına margarin,sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip karıştırın.Pudra şekeri,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip  yoğurun.Hamuru ikiye ayırarak bir parçasına 1 yemek kaşığı kakao ilave edip yoğurun.Yağlı kağıt serili tepsiye tırtıl şeklindeki kalıpla 1 parmak uzunluğunda sıkarak şekil verin.170 derecede 15 dk pişirin.
Afiyet Olsun..

6 Şubat 2013 Çarşamba

BAL PARMAK TATLISI


Malzemeler:
125 gr margarin(yumuşamış)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tane yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket kab. tozu
4 su bardağı un
kaplamak için:
1/2 kase irmik
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Hamur yoğuracağımız kabın içine margarin,sıvıyağ,yumurta,şeker,kab. tozu ve un konulup yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan parmak inceliğinde  çubuklar yapılıp irmiğe bulanır.Yağlanmış fırın kabına dizilip 180 derecede pişirilir.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbet gezdirilir.1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

30 Ocak 2013 Çarşamba

ORMAN KEBABI


Malzemeler:
250 gr kuşbaşı et
1 tane soğan
1 tane havuç
2 tane patates
200 gr bezelye
1 çorba kaşığı salça
zeytinyağ,tuz,karabiber
Yapılışı:Tencereye zeytinyağ ve küp doğranmış soğan konulup kavrulur.Etler eklenip suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.Salça ilave edilip 1-2 dk çevirilir.Doğranmış havuç,patates,bezelye ve yemeğin üzerini 2 parmak aşacak kadar su eklenir.Ağır ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.Ateşten almadan 5 dk önce tuz ve karabiber ilave edilir.
Afiyet Olsun...

28 Ocak 2013 Pazartesi

MERCİMEK KÖFTESİ


Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 tane orta boy soğan
4-5 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
tuz,karabiber,pul biber,kimyon
Yapılışı:Bir tencereye yıkanmış mercimek ve 2,5 su bardağı su koyarak mercimekler yumuşayana kadar pişirin.Mercimeğin üzerine bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.Diğer tarafta bir tavaya sıvı yağ alıp küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.Salçayı ekleyip 1-2 dk kadar kavurup ocaktan alın.Mercimek ve bulgur karışımını genişçe bir kaba alın.İçine kavrulmuş soğan,baharatlar,limon suyu ve ince doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyip yoğurun.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle sıkarak şekil verin.Marul yaprakları ile servis edin.
Afiyet Olsun..

24 Ocak 2013 Perşembe

MİDYE BÖREK


Yiyen herkesin mutlaka tarifini aldığı çok pratik ve lezzetli bir börek.
Malzemeler:
3 tane yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
İçine:
1 kase lor peyniri
1/2 demet maydanoz
Üzerine:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı:Yufkayı tezgahın üzerine serip dörde bölün.Her üçgen parçayı yağ ve su karışımı ile ıslatın.Sivri ucundan içe doğru büzerek yuvarlak kısıma yaklaştırıp pile yapıp kenarlarını birleştirin.Uç kısmına iç malzemeden koyup yuvarlak kısma doğru sarın.Ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerine yumurta ve sıvı yağ karışımı sürüp 200 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

23 Ocak 2013 Çarşamba

HAYIRLI KANDİLLER

Mevlid kandili kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisidir.Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen,günahları bağışlayan,her şeyi bilen,gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.Mevlid kandilimiz mübarek olsun..



21 Ocak 2013 Pazartesi

LAHMACUN


Malzemeler:
2 su bardağı su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Harcı için:
200 gr kıyma
2 tane domates
2 tane sivri biber
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
maydanoz,tuz,karabiber
Yapılışı:Hamur malzemeleri yoğurularak üstü örtülüp 10 dk mayalandırılır.Derin bir kap içine kıyma doğranmış domates,maydanoz,kıyılmış soğan,salça ve baharatlar eklenip iyice yoğurulur.Hamur mayalandıktan sonra 10 tane beze hazırlayıp tepsiye dizip üzerine nemli bir bez örtülür.Unlanmış tezgahta bezeleri ince açılıp üzerine harcı yayılır.Ocağı orta ateşte açıp ağzı kapaklı teflon tencereyi ocağa koyun.Tencereyi yağlamadan lahmacunu yerleştirip ağzını kapatıp 2 dk kadar pişirin.(isterseniz fırındada pişirebilirsiniz)Diğer bezeleride hazırlayıp pişirin.Pişen lahmacunları kıymalı kısımları birbirine bakacak şekilde üst üste sıralayıp diğerleri pişene kadar üstünü kapatın.Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet Olsun..

19 Ocak 2013 Cumartesi

KADAYIFLI ŞEKERPARE


Malzemeler:
250 gr margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
İçine:
150 gr kadayıf
1/2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yapılışı:Yoğurma kabına margarin,pudra şekeri,yumurta,vanilya,kab. tozu ve un konulup ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurun üzeri örterek yarım saat kadar dinlendirin.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde inceltin.İçine kadayıf ve ceviz karışımından koyup iki ucunu birleştirip kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin.Üzerleri kızarana kadar pişirip ilk sıcağı çıktıktan sonra yine ilk sıcağı çıkan şerbeti dökün.1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet Olsun..
Bu tarif 78. P.D.Ç.S Etkinliğini yapan arkadaşımıza gitsin.Kendisine kolaylıklar diliyorum.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails