19 Mart 2013 Salı
16 Mart 2013 Cumartesi
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
Malzemeler:
1/2 kg bakla
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 demet dereotu
1/4 limon suyu
tuz,zeytinyağ
Yapılışı:Düdüklü tencereye zeytinyağ ve soğanları koyarak kavuruyoruz.Ayıklanmış ve yıkanmış baklalarıda ilave edip 2-3 dk soteliyoruz.Un,limon suyu ve 1 bardak sıcak suyu karıştırıp baklanın üzerine döküyoruz.Tuz ve şekeride ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 20 dk pişiriyoruz.Soğuduktan sonra dereotu ekleyip karıştırıyoruz.Yoğurtla birlikte servis ediyoruz...
Afiyet Olsun....
7 Mart 2013 Perşembe
KAVALA KURABİYESİ
Veeee beklenen tarif...
Harika bir lezzeti var kaç tane yediğinizin farkına varamayacağınız bir kurabiye:))
Malzemeler:
200 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı iri çekilmiş badem
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un
Yapılışı:Unun 1 bardağı teflon tavaya konulup kokusu çıkana kadar kavurulur.İçine bademler eklenip 1-2 dk daha kavrulup ocaktan alınıp soğutulur.Soğuduktan sonra diğer malzemeler eklenip yoğurulur.Üzeri kapatılarak 20 dk dolapta dinlendirilir.Dinlenen hamur 1 parmak genişliğinde açılıp bardakla ay şekli verilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 150 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun...
Harika bir lezzeti var kaç tane yediğinizin farkına varamayacağınız bir kurabiye:))
Malzemeler:
200 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı iri çekilmiş badem
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un
Yapılışı:Unun 1 bardağı teflon tavaya konulup kokusu çıkana kadar kavurulur.İçine bademler eklenip 1-2 dk daha kavrulup ocaktan alınıp soğutulur.Soğuduktan sonra diğer malzemeler eklenip yoğurulur.Üzeri kapatılarak 20 dk dolapta dinlendirilir.Dinlenen hamur 1 parmak genişliğinde açılıp bardakla ay şekli verilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 150 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun...
27 Şubat 2013 Çarşamba
ÇİKOLATALI KRUVASAN
Tatlı kriziniz tuttuğunda 5 dk'da hazırlayabileceğiniz pratik bir tatlı.
Milföy hamurunun kenarına nutella veya herhangi bir kahvaltılık çikolata konulup sarılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede pişirilir.
Afiyet Olsun...
24 Şubat 2013 Pazar
9 Şubat 2013 Cumartesi
TIRTIL KURABİYE
Uzun süre tazeliğini koruyan çok lezzetli bisküvi lezzetinde bir kurabiye..
Malzemeler:
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
aldığı kadar un
Yapılışı:Hamur yoğurma kabına margarin,sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip karıştırın.Pudra şekeri,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun.Hamuru ikiye ayırarak bir parçasına 1 yemek kaşığı kakao ilave edip yoğurun.Yağlı kağıt serili tepsiye tırtıl şeklindeki kalıpla 1 parmak uzunluğunda sıkarak şekil verin.170 derecede 15 dk pişirin.
Afiyet Olsun..
6 Şubat 2013 Çarşamba
BAL PARMAK TATLISI
Malzemeler:
125 gr margarin(yumuşamış)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tane yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket kab. tozu
4 su bardağı un
kaplamak için:
1/2 kase irmik
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Hamur yoğuracağımız kabın içine margarin,sıvıyağ,yumurta,şeker,kab. tozu ve un konulup yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan parmak inceliğinde çubuklar yapılıp irmiğe bulanır.Yağlanmış fırın kabına dizilip 180 derecede pişirilir.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbet gezdirilir.1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..
30 Ocak 2013 Çarşamba
ORMAN KEBABI
Malzemeler:
250 gr kuşbaşı et
1 tane soğan
1 tane havuç
2 tane patates
200 gr bezelye
1 çorba kaşığı salça
zeytinyağ,tuz,karabiber
Yapılışı:Tencereye zeytinyağ ve küp doğranmış soğan konulup kavrulur.Etler eklenip suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.Salça ilave edilip 1-2 dk çevirilir.Doğranmış havuç,patates,bezelye ve yemeğin üzerini 2 parmak aşacak kadar su eklenir.Ağır ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.Ateşten almadan 5 dk önce tuz ve karabiber ilave edilir.
Afiyet Olsun...
28 Ocak 2013 Pazartesi
MERCİMEK KÖFTESİ
Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 tane orta boy soğan
4-5 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
tuz,karabiber,pul biber,kimyon
Yapılışı:Bir tencereye yıkanmış mercimek ve 2,5 su bardağı su koyarak mercimekler yumuşayana kadar pişirin.Mercimeğin üzerine bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.Diğer tarafta bir tavaya sıvı yağ alıp küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.Salçayı ekleyip 1-2 dk kadar kavurup ocaktan alın.Mercimek ve bulgur karışımını genişçe bir kaba alın.İçine kavrulmuş soğan,baharatlar,limon suyu ve ince doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyip yoğurun.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle sıkarak şekil verin.Marul yaprakları ile servis edin.
Afiyet Olsun..
26 Ocak 2013 Cumartesi
24 Ocak 2013 Perşembe
MİDYE BÖREK
Yiyen herkesin mutlaka tarifini aldığı çok pratik ve lezzetli bir börek.
Malzemeler:
3 tane yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
İçine:
1 kase lor peyniri
1/2 demet maydanoz
Üzerine:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı:Yufkayı tezgahın üzerine serip dörde bölün.Her üçgen parçayı yağ ve su karışımı ile ıslatın.Sivri ucundan içe doğru büzerek yuvarlak kısıma yaklaştırıp pile yapıp kenarlarını birleştirin.Uç kısmına iç malzemeden koyup yuvarlak kısma doğru sarın.Ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerine yumurta ve sıvı yağ karışımı sürüp 200 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
23 Ocak 2013 Çarşamba
HAYIRLI KANDİLLER
Mevlid kandili kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisidir.Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen,günahları bağışlayan,her şeyi bilen,gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.Mevlid kandilimiz mübarek olsun..
21 Ocak 2013 Pazartesi
LAHMACUN
Malzemeler:
2 su bardağı su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Harcı için:
200 gr kıyma
2 tane domates
2 tane sivri biber
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
maydanoz,tuz,karabiber
Yapılışı:Hamur malzemeleri yoğurularak üstü örtülüp 10 dk mayalandırılır.Derin bir kap içine kıyma doğranmış domates,maydanoz,kıyılmış soğan,salça ve baharatlar eklenip iyice yoğurulur.Hamur mayalandıktan sonra 10 tane beze hazırlayıp tepsiye dizip üzerine nemli bir bez örtülür.Unlanmış tezgahta bezeleri ince açılıp üzerine harcı yayılır.Ocağı orta ateşte açıp ağzı kapaklı teflon tencereyi ocağa koyun.Tencereyi yağlamadan lahmacunu yerleştirip ağzını kapatıp 2 dk kadar pişirin.(isterseniz fırındada pişirebilirsiniz)Diğer bezeleride hazırlayıp pişirin.Pişen lahmacunları kıymalı kısımları birbirine bakacak şekilde üst üste sıralayıp diğerleri pişene kadar üstünü kapatın.Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet Olsun..
19 Ocak 2013 Cumartesi
KADAYIFLI ŞEKERPARE
Malzemeler:
250 gr margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
İçine:
150 gr kadayıf
1/2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yapılışı:Yoğurma kabına margarin,pudra şekeri,yumurta,vanilya,kab. tozu ve un konulup ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurun üzeri örterek yarım saat kadar dinlendirin.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde inceltin.İçine kadayıf ve ceviz karışımından koyup iki ucunu birleştirip kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin.Üzerleri kızarana kadar pişirip ilk sıcağı çıktıktan sonra yine ilk sıcağı çıkan şerbeti dökün.1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet Olsun..
Bu tarif 78. P.D.Ç.S Etkinliğini yapan arkadaşımıza gitsin.Kendisine kolaylıklar diliyorum.
14 Ocak 2013 Pazartesi
TAHİNLİ KEK
Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
un
Yapılışı:Bir kabın içine yumurtaları ve şekeri alıp şeker eriyene kadar çırpalım.Sırasıyla yağ,süt ve tahini ekleyip 1-2 dk çırpalım.Un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tahta kaşıkla karıştıralım.Yağlanmış kek kalıbının her tarafına susam serpip üzerine kek malzemesini dökelim.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Afiyet Olsun...
12 Ocak 2013 Cumartesi
KATMER POĞAÇA
Malzemeler:
1 su bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldı kadar un
arasına:margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
Yapılışı:Bir kabın içine un konulup ortası açılır.İçine şeker,maya konulup az su ile maya eritilir.Süt,sıvı yağ,yumurta,tuz ve un konulup ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamur mayalandırılmadan 8 parçaya bölünür.Her beze tabak büyüklüğünde açılıp üzerine yumuşak margarin sürülür.Hamurlar üst üste dizilerek bitene kadar aynı işlem yapılır.En üste yağ sürülmeden yufka büyüklüğünde açılır.Sigara böreği gibi kesilip
arasına peynir konulup sarılıp tepsiye dizilir.Tepside yarım saat kadar mayalandırılıp üstüne yumurta sarısı sürülür.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
9 Ocak 2013 Çarşamba
KADAYIFLI REVANİ (KADAYIF TATLISI)
Tadanların çok beğendiği çok lezzetli bir tatlı..
Malzemeler:
5 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kab. tozu
200 gr kadayıf
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Bir karıştırma kabının içine yumurtaları ve şekeri alıp çırpın.Sırasıyla yağ,un ve kab. tozunu ekleyip iyice karıştırın.En son kadayıfı elinizle küçük küçük parçalara ayırıp karışımın içine katıp tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye döküp üzeri kızarana kadar pişirin.Şerbetini önceden pişirip soğutun.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.(1 gece dinlenirse daha güzel oluyor)Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun..
5 Ocak 2013 Cumartesi
KÖFTE ve FIRINDA ÇITIR PATATES
Malzemeler:
500 gr kıyma
1 tane kuru soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
1 tane yumurta
tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:Kıymayı bir kaba alalım.İçine ekmek içini,yumurtayı tuzu ve baharatları ekleyelim.Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim.İyice yoğurarak uzun parmak şeklinde köfteler hazırlayalım.Kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartalım.
Et ve köftenin yanına çok yakışan hafif ve çook lezzetli bir tarif..
FIRINDA ÇITIR PATATES
Malzemeler:
3-4 tane patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber,kekik kimyon
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi yapın.Derin bir kapta zeytinyağı,tuz,kekik ve kimyonu ekleyip karıştırın.Patatesleri ekleyip harmanlayın yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.200 derecede patatesler kızarana kadar pişirin.Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.
3 Ocak 2013 Perşembe
CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE
Miss gibi tarçın kokan çayın yanına çok yakışan bir kurabiye.Bir gün dinlendikten sonra tadı dahada güzel oluyor...
Malzemeler:
250 gr margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz
1 pkt vanilya
3,5 su bardağı un
Üzeri için:
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2,5 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı:Hamur yoğurma kabına tüm malzemeler alınıp yoğurulur.Oda sıcaklığında 30 dk dinlendirilip ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip 170 derecede 20 dk pişirilir.Bir kasede tarçın ve pudra şekeri karıştırılır ılınan kurabiyeler bu karışıma bulanıp servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun...
Malzemeler:
250 gr margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz
1 pkt vanilya
3,5 su bardağı un
Üzeri için:
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2,5 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı:Hamur yoğurma kabına tüm malzemeler alınıp yoğurulur.Oda sıcaklığında 30 dk dinlendirilip ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip 170 derecede 20 dk pişirilir.Bir kasede tarçın ve pudra şekeri karıştırılır ılınan kurabiyeler bu karışıma bulanıp servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun...
31 Aralık 2012 Pazartesi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)