Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

24 Kasım 2012 Cumartesi

POLONYA KEKİ

Adının kek olduğuna bakmayın pasta lezzetinde harika bir tadı var:))
Malzemeler:
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
3 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek reçel veya marmelat
Yapılışı:Yumurta akları ve sarıları ayrılır.Bir kabın içine yumurta sarıları alınıp pudra şekeri ile çırpılır.İçine margarin,sıvı yağ konulup yine çırpılır.Un kabartma tozu ve vanilya eklenip elle yoğurulur.Hamur 3 eşit parçaya bölünüp bir parçasına kakao eklenip yoğurulur.Bir beyaz bir kakaolu hamur dondurucuya konulup 20 dk kadar bekletilir.Kalan parça yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına yayılır.Üzerine marmelat sürülür.Dondurucuda beklemiş olan kakaolu hamur rendenin iri kısmı ile marmelatın üzerine rendelenir.Yumurta aklarını bir çimdik tuzla köpürene kadar mikserle çırpılır.Toz şeker ilave edilir tekrar çırpılır.En son nişasta eklenip 1-2 dk daha çırpılır.Kakaolu hamurun üzerine dökülür.Ayırmış olduğumuz sade hamur köpüklü karışımın üzerine rendelenir.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dk pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun..

22 Kasım 2012 Perşembe

MİLFÖY POĞAÇA


Milföy lezzetinde kıtır kıtır harika poğaçalar deneyip beğenmeniz dileğiyle:))
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşıı tuz
3,5 su bardağı un
İçine:
1/2 kalıp beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Üzerine:
yumurta sarısı
susam
Yapılışı:Bir kabın içinde margarin,süt,tuz ve un konulup yoğurulur.Bu hamur bir poşete konulup bir gece buzdolabında dinlendirilir.Ertesi gün hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alınıp içine peynir konularak yuvarlanr.Yağlı kağıt serili tepsiye konulup üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Püf noktası belirtilen un miktarı kadar un kullanılacak..
Afiyet olsun...

15 Kasım 2012 Perşembe

ÜZÜMLÜ PASTANE KURABİYESİ


Tazeliğini kapalı kutuda 1 hafta koruyan nefis bir pastahane kurabiyesi..
Malzemeler:
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta(sarısı üzeri için)
1 bardak kuru üzüm
1/2 bardak ceviz içi
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı:Yoğurma kabının içine yumurta sarısı hariç tüm malzemeler alınıp ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.Hamuru 2 parçaya bölüp un serpilmiş tezgahta merdane ile açıp baklava dilimleri kesin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla boyuna çizin.Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
Afiyet Olsun...

14 Kasım 2012 Çarşamba

RENKLİ PATATES TOPLARI


Malzemeler:
4-5 tane patates
1 tane havuç
1/2 demet dereotu
1/2 limon suyu
1-2 kaşık zeytinyağ
tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:Patatesler haşlanıp bir kabın içinde çatalla ezilir.İçine tuz,karabiber,kimyon,limon suyu ve zeytinyağ ilave edilip karıştırılır.Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak toplar yapılır.Rendelenmiş havuç,dereotu veya pul bibere bulanıp servis edilir.
Afiyet Olsun..

8 Kasım 2012 Perşembe

SÜNGER TATLISI

Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
2 su bardağı un
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
(Şerbet pişirilmeyecek)
Yapılışı:Bir kabın içerisinde yumurta ve şeker mikserle çırpılır.Sırayla yoğurt,yağ,kabartma tozu,vanilya ve un ilave edilip kek kıvamına gelene dek çırpılır.Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülüp üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan kekin üstüne şerbet dökülür.1-2 saat dinlendirildikten sonra dilimlenip üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

5 Kasım 2012 Pazartesi

KREM ŞANTİLİ KURABİYE

Ağızda dağılan nefis bir kurabiye....
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 pkt krem şanti
1/2 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
un
pudra şekeri
Yapılışı:Bir kabın içine yağ,toz şanti,vanilya,kabartma tozu ve un konularak yoğurulur.Hamurdan küçük parçalar alıp uzun yassı şekil verilip ortası bıçakla çizilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek 150 derecede 15 dk pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun...
Bu tarifi P.D.Ç.S etkinliğine http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ gönderiyorum...

3 Kasım 2012 Cumartesi

KABAKLI PEYNİRLİ KEK



Malzemeler:
2 tane kabak(rendelenmiş)
2 tane yumurta
1 kase yoğurt
1 kase sıvıyağ
1 kase beyaz peynir rendesi
1/2 demet dereotu
1 tane kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber,kimyon
un
Yapılışı:Yumurta,sıvıyağ ve yoğurdu çırpın,içine rendelenmiş kabak,dereotu,peynir,tuz ve baharatları ekleyin.En son kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.Kek hamurunu yağlanmış tepsiye döküp üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun..

1 Kasım 2012 Perşembe

ELMALI BİSKÜVİ

İçinde sıfır yağ olan lezzetli ve çok hafif bir tatlı...
Malzemeler:
15-20 tane pötibör bisküvi
2 tane elma
1 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
Kek için:
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 pkt kabartma tozu
Yapılışı:Mini fırın tepsisinin tabanına pötibör bisküvileri dizin.Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyip bisküvilerin üstüne dizin.Tarçın,üzüm ve cevizi eşit bir şekilde elmaların üzerine serpin.Kek malzemelerini çırpıp üzerine döküp 160 derecede pişirin.Soğuduktan sonra kesip üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun..

30 Ekim 2012 Salı

EV BAKLAVASI


Malzemeler:
3 tane yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sirke
1 pkt krema
1 fiske tuz
un
ceviz içi
Açmak için:
nişasta
Üzerine:
1 pkt margarin veya tereyağ
Şerbeti:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Bütün malzemeler yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.Bir kenara alınıp yarım saat dinlendirilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde 40 tane beze yapılır.Her beze nişastayla yemek tabağı büyüklüğünde açılır 10 tane yapılıp üst üste konulur.Bu 10 yufka merdaneyle çok ince açılır.Yağlanmış tepsiye konulup ceviz serpilir.Bu işlem dört kez tekrarlanır.Baklava istenilen şekilde kesilip üstüne eritilmiş yağ dökülür.180 derecede üzeri kızarana dek pişirilir.Soğuk tatlıya sıcak şerbet dökülür.Bir gece bekletildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...

22 Ekim 2012 Pazartesi

ISPANAK BORANİ

Malzemeler:
1/2 kg ıspanak
3-4 kaşık beşamel sos
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
tereyağ,pul biber
Yapılışı:Ispanaklar yıkanıp doğrandıktan sonra az yağ ve tuz ilave edilip kendi suyuyla pişirilir.Ilındıktan sonra içine beşamel sos,sarımsaklı yoğurt ilave edilip karıştırılır.Tereyağ ve biber yakılıp üzerine gezdirilip servis edilir.

18 Ekim 2012 Perşembe

ŞEKER HAMURLU PASTA


                                      Bu da arkadaşıma doğum günüde yaptığım şeker hamurlu pasta...

16 Ekim 2012 Salı

Bernardo'dan Fark Yaratan Yenilikler!

Şık tasarımları ve kaliteli ürünleriyle tanıdığımız Bernardo, müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için yepyeni ürün ve hizmet standartları sunuyor. Satış öncesinde ve sonrasında içimizi rahatlatan bu yeni standartları Bernardo şöyle sıralıyor:

Kırık parça garantisi!

Bernardo’dan satın aldığınız yemek takımınızın kırılan parçaları için üzülmeyin. Çünkü Bernardo; 12 kişilik yemek takımlarına 5 yıl, 6 kişilik yemek ve kahvaltı takımlarına 2 yıl boyunca parça tedariği garantisi veriyor. Yemek takımınızın kırılan parçaları en kısa sürede Bernardo tarafından temin ediliyor. Üstelik yemek takımınızı ek parçalarla zenginleştirmek isterseniz, daha sık kullandığınız parçaları da Bernardo’dan satın alabilirsiniz.

%100 sağlıklı ham madde!

Yemek takımı satın alırken çoğumuz yalnızca desenlere ve renklere odaklanıyoruz; fakat ne yazık ki günümüzde pek çok üretici maliyetleri düşürmek ve daha fazla kar etmek için insan sağlığına zararlı ham madde kullanımına başvuruyor. Normal şartlarda 1200 derecelik fırınlarda sabitlenmesi gereken sır ve desenler, ağır metallerin kullanımıyla 800 derece sabitlenebiliyor. Böylece enerjiden ve maliyetten tasarruf ediliyor.

Bernardo ise üretim süreçlerinde sağlığa zararlı hiçbir ham madde kullanmıyor. %100 sağlıklı ham maddelerle üretilen yemek takımlarıyla Bernardo, ailenizin sağlığını önemsiyor.

Değişim garantisi!

Bernardo’dan satın aldığınız yemek takımını, ambalajını açmadığınız sürece 5 yıl içerisinde değiştirebilirsiniz. Böylece değişen trendler ve zevklerinize uygun bir yemek takımıyla stil sahibi sofralar yaratabilirsiniz.

Sigortalı kargo servisi!

Mağazalardan ya da bernardo.com.tr’den satın aldığınız yemek takımları kargo ile size ulaştığında kırık ya da hasarlı çıkarsa, Bernardo ürününüzü hemen yenisi ile değiştiriyor. Sorunsuz bir alışveriş deneyimi Bernardo’da sizi bekliyor.

Bernardo'yu Facebook'ta takip edin, yeniliklerden ilk siz haberdar olun : https://www.facebook.com/bernardosofratasarimuzmani




Bir bumads advertorial içeriğidir.

15 Ekim 2012 Pazartesi

PASTANE USULÜ AY ÇÖREĞİ



Hamuru için:
125 gr margarin(yumuşamış)
1 Çay bardağı süt
1,5 Çay bardağı şeker
1 Tane yumurta
1 Pkt kuru maya
1 Çay kaşığı mahlep
3,5 Su bardağı un
Üzerine:Yumurta sarısı
İçi İçin:
2 Su bardağı kakaolu kek
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı çekilmiş ceviz
1 Yemek kaşığı kakao
3 Yemek kaşığı pudra şekeri
1 Bardak kuru üzüm
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Bir kabın içine un ve toz maya konulup karıştırılır.Sırasıyla süt,margarin,yumurta,şeker ve un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur.İçi için kek robotta çekilip süt,ceviz,şeker,kakao,tarçın ve üzün ilave edilip iyice karıştırılır.Hamuru 12 bezeye bölüp her beze merdaneyle oval şekilde açılır.2 kaşık kadar iç malzemeden koyulup rulo yapılarak ay şekline getirilir.Yağlanmış tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun...

14 Ekim 2012 Pazar

KIYMALI PİDE


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağ
alabildiğince un
İçi için:
250 gr kıyma
2 tane orta boy soğan
2 tane domates
2-3 tane sivri biber
1 yemek kaş. salça
2 yemek kaş.zeytinyağ
tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:Bir kabın içine bütün malzemeler konulup ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamurun üzeri örtülerek ılık bir ortamda iki misli kabarana dek mayalandırılır.Bu arada iç harç hazırlanır.Bir kabın içine soğan rendelenir,kıyma,doğranmış sivri biber ve domates,salça,zeytinyağ,tuz,karabiber ve kimyon konularak karıştırılır.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklünde bezeler koparılır.Merdane ile oval şekilde açılıp iç malzemeden konulup kenarları kapatılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
Bu tarifi 76.P.D.Ç.S.Etkinliğinde ev sahipliği yapan Füsun arkadaşıma gönderiyorum..

9 Ekim 2012 Salı

ŞAMBALİ


Malzemeler:
4 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
1 pkt kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Çukur bir kapta bütün malzemeler çırpılır.Yağlanmış büyük boy bir tepsiye dökülüp 200 derecede pişirilir.Şerbet ocakta 7-8 dk kaynatılıp ılıklaştırılır.Fırından çıkan tatlı soğutulup ılk şerbet üzerine dökülür.1 gece dinlendirilip ertesi gün dilimlenerek servis edilir.
Afiyet Olsun...
Bu tarifi 76.P.D.Ç.S.Etkinliğinde ev sahipliği yapan Füsun arkadaşıma gönderiyorum..

5 Ekim 2012 Cuma

PASTANE TUZLUSU

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
1 tane yumurta(sarısı üzerine)
Alabildiğince un
Yapılışı:Bir kabın içine sıvıyağ,su,sirke,şeker,tuz,karbonat,yumurta akı,haşhaş tohumu ve alabildiğince un eklenip yoğurulur.Hamur iyice yoğrulup 10 dk kadar dinlendirilir.Hamurdan ufak bezeler alıp elimizle istenilen şekil verilir veya kurabiye kalıbıyla kesilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı susam veya çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.(saklama kabında 1 hafta tazeliğini korur)
Afiyet Olsun.

1 Ekim 2012 Pazartesi

KIYMALI LAZANYA

Malzemeler:
1/2 paket lazanya
1 adet soğan
300 gr kıyma
3-4 adet domates
2 adet havuç
1-2 diş sarımsak,tuz
Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
Yapılışı:Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur.Sarardıktan sonra rendelenmiş havuç ilave edilip birkaç dakika kavurulur.Kıyma eklenip orta ateşte kavrulmaya devam edilir.Küp şeklinde doğranmış domates,sarımsak ve tuz ve su ilave edilip pişirilir.Beşamel sos için tereyağ bir tencerede eritilip un eklenir hafif sarartıldıktan sonra süt eklenip karıştırılarak kaynar duruma gelene kadar pişirilir.Fırın tepsisi yağlanıp en alta beşamel sos dökülür.Bir kat lazanya üzerine kıymalı sostan ve beşamel dökülür.Lazanya bitene kadar bu şekilde kat kat devam edilir.En üstüne beşamel sos dökülüp üzerine kaşar peyniri serpilerek 200 derece fırında pişirilir.
Afiyet Olsun...

26 Eylül 2012 Çarşamba

ETLİ BAMYA




Malzemeler:
1/2 kg bamya
250 gr kuşbaşı et
1 tane soğan
2 tane domates
1-2 diş sarımsak
1/4 limon suyu
zeytinyağ,sirke
tuz,karabiber
Yapılışı:Bamyaların  tepelerini külah keser gibi kesip sirkeli veye limonlu suda yıkayın.Tencereye sıvıyağ alıp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun.Etleri ekleyip ara sıra karıştırarak etler suyunu çekene kadar kavurun.Küp küp doğramış domates ilave edilip 2-3 dk pişirin.Bamya,tuz ve limon suyu ilave edip pişirin.(ben düdüklü tencerede 15 dk pişirin)
Afiyet Olsun..

21 Eylül 2012 Cuma

ÇİKOLATALI KURABİYE


Malzemeler:
125 gr tereyağ yada margarin
2 çorba kaşığı pirinç unu
5 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
aldığı kadar un
Üzerine:
150 gr beyaz çikolata
Yapılışı:Bir kabın içine tüm malzemeleri alarak iyice yoğurun.Hamurdan parçalar koparıp 1cm kalınlığında olucak şekilde yuvarlayın.3 cm uzunluğunda kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.160 derecede 10-12 dk pişirin.Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş beyaz çikolataya yarısına kadar batırın hindistan cevizi serpip yağlı kağıt üzerine bırakın.Çikolata donduktan sonra servis edin.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails