Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

27 Ağustos 2010 Cuma

UN KURABİYESİ


Herkese hayılı cumalar iyi hafta sonları diliyorum arkadaşlar.Sırada çay ve kahvenin yanında olmazsa olmazımız un kurabiyesi var..
Malzemeler:
2 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Pkt vanilya
1 Pkt kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Bir kabın içine sıvıyağ ve pudra şekeri konulup krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.Daha sonra vanilya,kab. tozu ve un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Üzerine bıçakla çizikler atılarak 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

26 Ağustos 2010 Perşembe

KIR PİDESİ


Malzemeler:
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Tane haşlanmış patates
1/2 Pkt kuru maya
1 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı şeker
Alabildiği kadar un,tuz
İç Harcı:
2 Tane kuru soğan
2-3 Tane sivri biber
3 Tane haşlanmış patates
1 Tutam maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı:
Karıştırma kabının içine unu döküp ortasını havuz şeklinde açıyoruz,içine şeker,maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz.Sıvıyağ,yoğurt,rendelenmiş patates,tuz ve unu ilave edip yoğruyoruz.Hamurun üzerini örterek 15-20 dk kadar dinlendiriyoruz.Diğer tarafta iç malzemesi için soğanı,biberi ve maydanozu doğruyoruz.Bir tava içerisine sıvı yağ koyup ocağa alıyoruz.Önce soğanları daha sonra biberleri en son rendelenmiş patates,tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklünde bezeler yapıyoruz.Merdaneyle enine ve boyuna oval şekilde açıyoruz.İç malzemeden koyup iki ucunu ortada birleştiriyoruz.Pideleri yağlı kağıt serili tepsiye alıp 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Tarifimi "Sahur Lezzetleri Etkinliği" için mintininmutfağı arkadaşıma gönderiyorum.

24 Ağustos 2010 Salı

BUĞDAY ÇORBASI


Herkese güzel günler diliyorum.Ramazan ne kadar sıcakta geçse iftarlar çorbasız olmuyor,kışın olduğu kadar revaçda olmasada çorba vücudun hararetini alıyor.Yoğurtla yapılan çorbaları seviyorsanız seveceğinizi düşünüyorum...
Malzemeler:
1 Su bardağı buğday
100 gr kıyma
1 Tane kuru soğan
1 Kase yoğurt
3 Yemek kaşığı un
1 Yumurta sarısı
Karabiber,kırmızı biber
Tuz
Yapılışı:Buğday akşamdan ıslatılıp üzerini geçecek kadar su eklenerek pişirilir.Başka bir yerde kıyma,rendelenmiş soğan,tuz ve karabiber yoğrulup nohut büyüklüğünde köfteler yapılır.Köfteler kızartılarak kenara alınır.Ayrı bir kapta yoğurt,un,yumurta sarısı çırpılıp buğdayın içine karıştırılarak dökülür.Çorba kaynamaya başladıktan sonra köfteler ilave edilir.Koyulaşmaya başlayan çorba ocaktan indirilip tereyağ ve kırmızıbiber yakılarak üzerine gezdirilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

23 Ağustos 2010 Pazartesi

LOR PEYNİRLİ BÖREK


Malzemeler:
4 Adet yufka
2 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı süt
100 gr lor peyniri
1 Demet maydanoz
Yapılışı:
Bir kabın içinde yumurtalar,süt ve sıvıyağ karıştırılır.Margarinle yağlanmış tepsiye bir yufka kenarları dışa taşırılarak serilir.2.yufka iri bir şekilde parçalanıp tepsiye yayılır.Üzerine sütlü harç gezdirilip peynirli iç malzeme konulur.İlk yufkanın dışarı taşan kenarları tepsiye çevirilip son yufka buruşturulup serilir.Kalan sütlü harç böreğin üzerine gezdirilip kare dilimler şeklinde kesilir.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsunn...
Bu tarifimi HOBİ DÜNYAM SAHUR ETKİNLİĞİ'ni düzenleyen arkadaşım ALEV'e gönderiyorum...

19 Ağustos 2010 Perşembe

EKMEK MANTISI (PAPARA)


Bayat ekmek ve pideleri değerlendirmek için çok pratik ve lezzetli bir tarif...
Malzemeler:
3 Tane orta boy soğan
200 gr kıyma
1 Çorba kaşığı salça
5 Çorba kaşığı sıvı yağ
2-3 Tane sivri biber
1 Kase yoğurt
2-3 Diş sarımsak
1 Tane bayat pide
Tuz,karabiber
Yapılışı:
Tencereye sıvıyağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.Kıymayı ekleyip 2 dk daha kavuralım.Doğranmış biberleri ve salçayı ilave edelim.Tuz,karabiber ve üzerini geçecek kadar su ilave edip 15-20 dk pişirelim.Pideleri bir lokmalık küpler halinde kesip fırında biraz kıtırlaştıralım.Servis tabağına pideleri alıp üzerine tiridi gezdirelim.Sarımsaklı yoğurt,domates ve biberle birlikte servis yapalım.
Afiyet olsunnn...

14 Ağustos 2010 Cumartesi

KAKAOLU DONDURMA


Hepinize güzel bir gün diliyorum.Bugün size bu sıcaklarda yenilebilecek en güzel tatlılardan biri olan dondurma tarifi ekliyorum.Kakaolu ve çikolatalı tatlıları sevenler eminim çok seveceklerdir:))
Malzemeler:
1 Pkt krema
1 Su bardağı şeker
3 Yemek kaşığı kakao
1 Pkt krem şanti
1,5 Su bardağı süt
Yapılışı:Krema ve şekeri mikserle iyice kabarana kadar çırpın.Ayrı bir kapta soğuk süt,kakao ve krem şantiyi kabartın.Bu iki karışımı birleştirilerek mikserle koyu kıvama gelene kadar çırpın.Dondurmayı geniş bir kalıba döküp buzluğa koyun.1-2 saat sonra kenarlarına donmuş dondurmayı çatalla karıştırın.Bu işlemi 2-3 kez tekrarlayın.Dondurma sertleşince kase veye kuplara alarak üzerine damla çikolata serpip servis yapın..
Afiyet olsun.
Tarifi sevgili GÜLCAN'ın düzenlediği İftar Bereketi Etkinliği 4'e gönderiyorum.Canım kolay gelsin...

10 Ağustos 2010 Salı

KARADENİZ USULÜ PATLICAN KIZARTMASI


Güzel günler sizlerle olsun arkadaşlar.Allah mübarek ramazanda hepimizin yardımcısı olsun.Herkese sağlıklı,huzurlu güzel ramazanlar dileyerek tarife geçiyorum...
Malzemeler:
3-4 Adet patlıcan
1 Kase mısır unu
1 Kase yoğurt
1-2 Diş sarımsak
sıvıyağ,tuz
Yapılışı:Patlıcanlar sap kısmı kalacak şekilde alacalı soyulup 4 eşit parçaya bölünür.Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Tencereye su,tuz ve limon suyu konulup patlıcanlar hafif yumuşayana kadar haşlanır.Kağıt havlu ile kurulanıp mısır ununa bulanıp sıvıyağda kızartılır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp servis edilir.
Afiyet olsun...

26 Temmuz 2010 Pazartesi

HAYIRLI KANDİLLER!!!


Varlığı ebedi olan,merhamet sahibi,adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez.Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Berrat kandiliniz mübarek olsun...

15 Temmuz 2010 Perşembe

DOMATES SOSLU BAMYA KIZARTMASI


Bamya sevmeyen ben bile bayılarak yedim.Biber kızartmasına benzeyen değişik bir tadı var,denemeyenlere tavsiye ederim..
Malzemeler:
1/2 kg bamya(iri olacak)
3-4 Tane domates
2 Diş sarımsak
1 Tane kaşığı şeker
Tuz,sıvıyağ
Yapılışı:Bamyalar üst kısımları düz şekilde kesilip limonlu suda yıkanır.Yıkanıp iyice kurutulduktan sonra sıvı yağda kızartılır.Sosu için domates rendesi,sarımsak,tuz ve şeker pişirilir.Kızaran bamyaların üzerine domates sos gezdirilip yoğurtla beraber servis yapılır.
Afiyet olsun..

14 Temmuz 2010 Çarşamba

TAVUK PİRZOLA ve PATLICAN SALATASI


TAVUK PİRZOLA
Malzemeler:
1 kg tavuk pirzola
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı salça
1/2 Limon suyu
3-4 Diş sarımsak
Tuz,karabiber
Yapılışı:Bir kabın içine yoğurt,salça,limon suyu,ezilmiş sarımsak,tuz ve karabiber konularak karıştırılır.Bu karışımın içine tavuklar alınarak yarım saat bekletilir.Dinlenen tavuk etleri ızgarada altı üstü kızarana kadar pişirilir.
PATLICAN SALATASI
Malzemeler:
1 kg patlıcan
2-3 Tane domates
1 Tane soğan
1-2 Diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1-2 Tane sivribiber
2 Yemek kaşığı limon suyu
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,kekik
Yapılışı:Patlıcanlar yıkanıp ocakta veye fırında közlenir.Bir kabın içine doğranmış soğan,domates,sivribiber,sarımsak ve kıyılmış maydanoz konulup karıştırılır.Bu karışıma kabukları soyulmuş ve doğranmış patlıcanlar ilave edilir.Limon suyu,zeytinyağı,tuz karıştırılıp salatanın üzerine gezdirilir.Üstüne kekik serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

13 Temmuz 2010 Salı

KAKAOLU KABAKLI KEK


Adı ne kadar tuhaf gelsede içinde kabak tadından eser olmayan hafif,lezzetli ve çok yumuşak bir kek..
Malzemeler:
3 Tane yumurta
2 Su bardağı şeker
2 Tane iri boy kabak
1/2 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
1/2 Su bardağı sıvıyağ
2 Yemek kaşığı kakao
1/2 Su bardağı damla çikolata
1 Pkt kabartma tozu
2 Su bardağı un
Yapılışı:Bir kabın içine yumurtalar alınıp şekerle birlikte köpürtülür.Kabaklar soyulmadan rendenin iri tarafıyla rendelenip karışıma eklenir.Sıvı yağ eklenip 1-2 dk çırpılır.Un,kakao,kabartma tozu,damla çikolata ve ceviz eklenip mikserin en düşük ayarıyla karıştırılır.Kek hamuru margarinle yağlanmış kalıba boşaltılıp 170 derecede pişirilir.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp üstüne pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun..

SÜTLAÇ


Malzemeler:
1 Lt süt
1,5 Çay bardağı pirinç
1 Su bardağı şeker
2 Çorba kaşığı nişasta
1 Pkt vanilya
Yapılışı:Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesi ile ezilmeyecek şekilde haşlayın.Başka tencerede süt,şeker ve haşlanan pirinçleri koyup kaynatın.Nişastayı üzerini geçecek kadar su koyarak eritin.Kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş aktarın.En son vanilyayı ilave edip 2-3 dk kadar kaynatın.Kaselere paylaştırıp üzerine tarçın serperek servis yapın.
Afiyet olsun..

9 Temmuz 2010 Cuma

TRUF


Aslında truf yuvarlak toplar şeklinde oluyor biliyorsunuz ama tembellikten parmak şeklinde yaptım çabuk bitirmek açısından:)
Malzemeler:
1 Pkt krema
1 Pkt bitter çikolata(80 gr)
2 Su bardağı ufalanmış kek
Ceviz,damla çikolata
Hindistan cevizi
Yapılışı:Bir tencereye krema konulup kaynama noktasına getirilip ocaktan alınır.İçine çikolatalar kırılıp eriyinceye kadar karışıtırılır.Ufalanmış kek,ceviz ve damla çikolata konularak iyice yoğrulur.Biraz buzdolabında bekletilir.Ceviz biüyüklüğünde toplar alınıp istenilen şekil verildikten sonra hindistan cevizine bulanıp servis edilir.
Afiyet bal olsun..

7 Temmuz 2010 Çarşamba

SANDAL SEFASI


Malzemeler:
5 Adet kabak
150 gr kıyma
2 Tane domates
2-3 Tane sivri biber
4-5 Diş sarımsak
2 Tane soğan
1 Çorba kaşığı salça
Tuz,karabiber
Beşamel sos içim:
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını soyup ikiye bölüp içlerini kaşıkla oyun.Tencereye 1,5 Su bardağı su koyup kabakları ters düz ederek 5 dk kadar haşlayın.Haşlanan kabakları fırın kabına dizin.Bir tavaya sıvıyağ alıp küp doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.Kıymayı ekleyip biraz daha kavurun.Rendelenmiş domatesi,biberleri,tuzunu kara biberini ekleyip 5 dk kadar orta ateşte pişirin.Kabakların içine kıymalı harcı doldurun.(Beşamel sos için tencereye yağı alıp un ilave edip kavurun üzerine süt ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.)Kıymalı harcın üstüne beşamel sosu kaşıkla yayın.Üzerine kaşar rendesi serpin.Salçalı su yapıp kenarından dökün.180 derecede kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun.

6 Temmuz 2010 Salı

ÜÇGEN BÖREK


Malzemeler:
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Pkt kuru maya
1 Çay bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un
Margarin ve sıvı yağ karışımı
İçine:1 Kase beyaz peynir
1/2 Demet maydanoz
Üstüne:
Yumurta sarısı,susam
Yapılışı:
Mayayı ılık suda eritip yoğurt,sıvıyağ,tuz ve un ilave edip ele yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğurun.Bekletmeden 10 bezeye ayırın.Bezeleri unlu zeminde yufka inceliğine gelene kadar açın.Her tarafına margarinli karışımı sürüp bohça eklinde katlayıp tekrar yağ sürün.Bohça şeklindeki hamurun herköşesine peynirli harçtan koyup ortada birleştirerek üçgen oluşturun.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Piştikten sonra üçgen yerlerden keserek servis yapın.
Afiyet olsun...

4 Temmuz 2010 Pazar

PATLICAN KAYGANASI


Malzemeler:
3-4 Adet patlıcan
2 Tane yumurta
1 Su bardağı un
1 Çorba kaşığı limon suyu
1/2 Su bardağı maden suyu
1 Tatlı kaşığı kuru nane
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz,karabiber
Kızartmak için:sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanlar alaca soyulup kalın yuvarlak dilim halinde kesilir,tuzlu suda bekletilip yıkanıp kurutulur.Bir kapta yumurtalar,un,maden suyu,limon suyu,tuz,karabiber,nane,kab.tozu karıştırılır.Patlıcan dilimleri bu karışıma batırıp çıkararak kızgın yağda önlü arkalı kızartılıp yoğurtla beraber servis yapılır.
Afiyet olsun.

3 Temmuz 2010 Cumartesi

MANTI


Hamuru için:
1 Yumurta
1-2 Çay bardağı su
3 Su bardağı un
Tuz
İçine:
250 gr kıyma
1 Orta boy soğan
1/2 Demet maydanoz
Tuz,karabiber
Üzeri için:
500 gr yoğurt
3-4 Diş sarımsak
2-3 Çorba kaşığı tereyağ
Tuz,kırmızıbiber
Yapılışı:
Bir kabın içine un,yumurta su ve tuz konularak yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapılıp yarım saat kadar dinlendirilir.Bir kabın içine rendelenmiş soğan,kıyma,kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiber konularak karıştırılır.Bezeler unlanmış zeminde açılır.Açılan yufkalar kare şeklinde kesilir.Karelerin ortasına kıymalı içten konulup dört köşesi üstte birleştirilir..Bir tencereye su,bir kaşık sıvıyağ ve tuz ekleyip kaynatılır.Mantı hamurları yumuşayana dek haşlanıp delikli kepçeyle servis tabağına alınır.Üzerine sarmsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

1 Temmuz 2010 Perşembe

SÜRPRİZ KURABİYE (BİSKREM)


Malzemeler:
1 Pkt margarin(oda sıcaklığında)
1 Su bardağı pudra şekeri
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine:150 gr sarelle
Yapılışı:
Bir kabın içine yumuşamış margarin,yoğurt ve pudra şekerini alıp iyice karıştırın.Un ve kabartma tozunu ilave ederek sert bir hamur haline getirip yarım saat kadar dinlendirin.Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle açın.İçine sarelleden bir tatlı kaşığı koyup kapatın.Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye koyup 150 derecede üstleri beyaz kalacak şekilde pişirin.Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

30 Haziran 2010 Çarşamba

GİRİT KABAĞI DOLMASI


Malzemeler:
1 kg girit kabağı
1 Su bardağı pirinç
2 Tane soğan
2 Tane domates
150 gr kıyma
1 Yemek kaşığı salça
Dereotu,maydanoz,nane
Karabiber,tuz
Zeytinyağı
Yapılışı:
Bir kabın içine yıkanmış pirinçleri,rendelenmiş soğan ve domatesi,kıymayı,baharatları,ince kıyılmış dereotu,maydanoz,tuz,salça ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın.Kabakların içini oyup dış yüzeyini alacalı soyuduktan sonra iç malzemeden bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.Doldurulan kabakları derin bir tencereye dizip üzerine domates kapatın.1 bardak su ile 1 kaşık salçayı ezip üzerine gezdirin yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
Afiyet olsun..

29 Haziran 2010 Salı

KAKAOLU DAMLA ÇİKOLATALI KEK


Malzemeler:
3 Tane yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı damla çikolata
3 Yemek kaşığı kakao
1 Pkt kabartma tozu
1 Pkt vanilya
Un
Yapılışı:
Bir kabın içine yumurtalar ve şekeri alıp iyice çırpın.Kıvamlı bir hale gelince süt ve yağ ilave edip tekrar çırpın.Sırasıyla damla çikolata,kakao,kab. tozu,vanilya ve un ilave edip hafifçe karıştırın.Yağlanmış düz bir tepsiye yada kalıba dökerek 180 derecede pişirin.Soğuduktan sonra dilimleyip hindistan cevizi serperek servis yapın.
Afiyet olsun..

26 Haziran 2010 Cumartesi

SEMİZOTU YEMEĞİ


Malzemeler:
1 Demet semizotu
1 Tane soğan
1 Tane domates
1 Çay bardağı pirinç
1 Yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz,pulbiber
Yapılışı:Tencereye zeytinyağı ve küp küp doğranmış soğanlar konularak pembeleşene kadar kavurulur.Sonra salça ve domates ilave edilir.Domates biraz pişirildikten sonra yıkanıp doğranmış semiz otu ilave edilir.Pirinç tuz ve pulbiber konularak kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...

25 Haziran 2010 Cuma

VİŞNELİ KOLAY PARFE


Malzemeler:
1 Pkt krem şanti
1 Su bardağı süt
10-15 Tane petibör bisküvi
1 Kase vişne
100 gr damla çikolata
Yapılışı:
Bir kabın içine krem şanti ve soğuk süt konularak çırpılır.İçine bisküviler elle kırılarak ilave edilir.Yıkanıp ayıklanan vişne ve damla çikolata konulup iyice karıştırılır.Streç film serili bir kalıba boşaltılıp kaşıkla bastırılır.Dondurucuya konulup 2-3 saat beklettikten sonra ters çevrilip servis yapılır..

22 Haziran 2010 Salı

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR DOLMASI


Malzemeler:
5 İri boy enginar(temizlenmiş)
1 Tane soğan
1 Tane havuç
1 Tane patates
1 Kase bezelye
2-3 Tane domates
1/2 Limon suyu
1 Tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağı,tuz
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağı ve soğanı ekleyerek soğan pembeleşene kadar kavuralım.Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dk kadar pişirelim.Sırayla küp küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edelim.Tencereye temizlenmiş ve limonlu suda bekleyen enginarları alıp sebzeleri örtecek kadar su,bezelye,tuz ve şekeri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.Enginarları delikli kepçe ile alıp servis tabağına yerleştirelim.Sebzelerin de içine kıyılmış dereotu serperek karıştıralım.Servis tabağına enginarları yerleştirip göbeklerine sebzeleri dolduralım.Üzerine dereotu serpip soğuuduktan sonra servis yapalım.
Afiyet olsun...

21 Haziran 2010 Pazartesi

PEYNİR TATLISI


Herkese iyi haftalar diliyorum.Tarif Emine Beder'in tatlılar  kitabına ait..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails