23 Ekim 2015 Cuma
21 Ekim 2015 Çarşamba
10 Ekim 2015 Cumartesi
1 Ağustos 2015 Cumartesi
7 Temmuz 2015 Salı
20 Haziran 2015 Cumartesi
5 Haziran 2015 Cuma
"Kukilerin beklediği buymuş!"
Hanımlar merhaba...
Duydunuz değil mi? Pakmaya yine güzel bir yenilik yaptı: Başka kimsede olmayan kurabiye çikolataları çıkardı... Şöyle anlatayım: Bilirsiniz, kuki tariflerinin vazgeçilmezi kurabiye çikolatasıdır. Yurt dışında yapılan kukilere hep özendim, ben de minicik çikolatalar ile yapmaya çalıştım ama istediğim gibi olmadı... Bu yakınlarda karşıma Pakmaya’nın iri iri parçalı kurabiye çikolataları çıkmasın mı? Enfes kukiler yapmaya başladım. Kocaman parçalı, sütlü ya da bitter... Kukilerin beklediği buymuş! Benim de...
Pakmaya, her ihtiyaca cevap veren çok çeşitli ürünleri yanı sıra harika tarifleriyle de benim lezzet yardımcım. www.mutfaginyildizi.com’da birbirinden nefis tarifleri siz de çok seveceksiniz.
Önerim, www.mutfaginyildizi.com’a bakmadan mutfağa girmeyin...
Bir boomads advertorial içeriğidir.
13 Mayıs 2015 Çarşamba
MUHALLEBİLİ KADAYIF
250 gr kadayıf
100 gr tereyağ
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı ceviz
Muhallebisi için:
1 Lt süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Pkt vanilya
1 Pkt krem şanti
Yapılışı:Teflon tencerede tereyağ,kadayıf ve şeker kısık ateşte kavurulur.Karamel rengi olunca cevizler eklenip ocaktan alınır.Muhallebisi için süt,un ve şeker bir tencereye alınarak pişirilir.Ocaktan alınıp vanilya ve krem şanti eklenip mikserle 5-6 dk çırpılır.Kase ve kuplara kadayıfların yarısı yayılır.Üzerine muhallebi dökülüp kalan kadayıf üstüne yayılıp kaşıkla düzeltilir.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..
30 Nisan 2015 Perşembe
28 Nisan 2015 Salı
Peynir, Ekmek, Tamek, Kahvaltım tamam demek!
Türkiye’nin ilk kahvaltı konseptli meyve suyu "Kahvaltım" ailesine 3 gurme lezzet kazandıran Tamek; A, C ve E vitaminlerini içeren yeni lezzetleriyle, güne iyi başlamak isteyenlerin kahvaltı sofralarında harikalar yaratıyor.
Günün en önemli öğünü olan kahvaltıya özel hazırladığı meyve suları ile sofraların vazgeçilmezi olan Tamek Kahvaltım, içerdiği birbirinden besleyici meyvelerle güne zinde bir başlangıç yaptırıyor.
BOL MEYVELİ BOL VİTAMİNLİ
Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve enerjiyi, gurme lezzetleri ile sunan Tamek Kahvaltım ailesi, özellikle çocuklar için kahvaltıyı daha da eğlenceli hale getiriyor ve ailelerin kahvaltı masalarında çok sevilen bir içecek olmaya devam ediyor.
Enfes tatları ve birbirinden özel faydaları ile kahvaltının gözdeleri şöyle:
Kahvaltım 7 Meyve 7 Vitamin: Portakal, şeftali, elma, mandalina, limon, ananas ve greyfurt içeren 7 Meyve; A, C, E, B3, B5, B6, B9 vitaminleri içeren 7 vitamin ile güne zinde bir başlangıç yapacaksınız .
Kahvaltım Portakal, Havuç, Limon: Cildinize tazelik ile canlılık kazandıran, kalbinizi ve gözlerinizi güçlendiren havuç, sindiriminizi kolaylaştıran limon ve yorgunluğunuzu alıp size enerji kazandıran portakalın eşsiz buluşması Tamek Kahvaltım Portakal-Havuç-Limon'da A, C ve E vitaminlerini bir arada bulabilirsiniz.
Kahvaltım Kan Portakalı Nar: Doğal antioksidan kan portakalı ve doğal antibiyotik nardan oluşan Kahvaltım Kan Portakalı Nar Meyveli içecek A,C,E vitaminleri ile zenginleştirilmiş olup, kahvaltılarınıza keyif katacak.
Tamek "Kahvaltım" 7 meyveli, 7 vitaminli. Üç çeşidiyle şimdi çok daha lezzetli!
Bir boomads advertorial içeriğidir.
4 Nisan 2015 Cumartesi
2 Mart 2015 Pazartesi
"Lay's Fırından Lezzetler" Yarışması Başlıyor
Lay’s Fırından, lezzetinden ödün vermeden sadece fırınlanarak hazırlanması ve %50 daha az yağlı olmasıyla favorilerimden! Şimdi de benim gibi yemek yapmayı sevenler için harika bir haberim var!
Tüm Türkiye’den birbirinden lezzetli tariflerin yarışacağı “Lay’s Fırından Lezzetler Yarışması’’ 16 Şubat - 20 Mart tarihleri arasında Lay’s Facebook sayfası üzerinden gerçekleşiyor. Ekranların güzel ve formda sunucusu Burcu Esmersoy ve Türk mutfağına yenilikçi bir bakış açısı getiren Refika Birgül’ün jüri koltuğunda oturduğu yarışmada, fırından lezzetler kıyasıya yarışacak.
Yarışmaya, Lay’s Facebook sayfasına yemek tarifinizi ve tarifin fotoğrafını yükleyerek katılabilirsiniz. Kampanyanın her aşamasında katılımcıların gönderdikleri içerikler; yaratıcılık, özgünlük, uygun pişirme süresi kriterleri göz önünde bulundurularak jüri tarafından değerlendirilecek. Jürinin seçeceği 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.
Finalde tariflerini hazırlayarak jürinin beğenisine sunacak olan yarışmacılardan kazanan “Fırın Lezzeti” ustası ise beyaz eşya setinin sahibi olacak ve tarifini Lay’s paketleri üzerinden tüm Türkiye ile paylaşma şansı yakalayacak.
Tarifinize güveniyorsanız sizi böyle alalım.
15 Şubat 2015 Pazar
LEOPAR KURABİYE
125 gr margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1/2 paket kabartma tozu
un
Yapılışı:Derin bir kasenin içine margarin,sıvı yağ,pudra şekeri,yumurta kırılıp iyice karıştırılır.Nişasta,kabartma tozu ve un ilave edilip yoğurulur.Hamur yumuşakken 4/1'i ayrılıp kalan kısmına un ilave edilip yoğurulur.Ayrılan hamurun bir kısmına kakao ve un ilave edilip açık kahve olana kadar yoğurulur.Diğer kısmına koyu kahve olana kadar kakao ilave edilir.Koyu kahve hamur tezgahta açılır içine açık kahve hamur rulo yapılıp konulur silindir şeklinde sarılır.Kakaolu hamur bıçakla ince dilimlenip açıla beyaz hamurun üzerine dağınık serpiştirilip merdaneyle geçilir.Çay bardağı ile kesilip yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek160 derecede 15 dk pişirilir.
Afiyet Olsun...
8 Aralık 2014 Pazartesi
Silverline ve Yağız İzgül ile “Hikayesi Tadında Yemekler”
Bugüne kadar teknolojik, fonksiyonel, şık ve çevreci ürünler ile mutfaklarımıza ulaşan Silverline, şimdi de “Hikayesi Tadında Yemekler" ile yine bizlerle.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
4 Aralık 2014 Perşembe
28 Kasım 2014 Cuma
20 Kasım 2014 Perşembe
13 Kasım 2014 Perşembe
SİMİT POĞAÇA
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta (beyazı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
1 su bardağı susam
İçine:sucuk,kaşar
Yapılışı:Bir kabın içine un konulup ortası havuz şeklinde açılır.İçine şeker,maya ve ılık süt eklenip üzerine bir kapak kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.Diğer malzemelerde eklenip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamurun üzeri örtülüp 1 saat kadar ılık bir ortamda mayalandırılır.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yassı şekilde açılır içine iç malzemeden konulup şekil verilir.Önce yumurta akına sonra susama batırılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Öncede ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
1 Kasım 2014 Cumartesi
28 Ekim 2014 Salı
İSLİM KEBABI
1/2 kg kıyma
1 tane soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 kg patlıcan
2 tane domates
4-5 tane sivri biber
1 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber,sıvı yağ
Yapılışı:Patlıcanlar alaca soyulur,uzunlamasına bıçak sırtı kalınlığında doğranır.Kıyma bir kaba alınıp ekmek içi,tuz,baharatlar rendelenmiş soğan eklenip yoğurulur.Yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır.Kızdırılmış sıvı yağda patlıcan ve köfteler kızartılır.Patlıcan dilimleri çarpı işareti şeklinde üst üste koyup ortalarına birer tane köfte yerleştirilir.Patlıcan dilimlerinin uçlarını köftenin üzerine getirilip ters çevirip kapatılır.Üzerilerine birer domates ve sivri biber dilimi yerleştirilip kürdan batırılır.Fırın kabına dizildikten sonra salça su ile inceltilip üzerine dökülür.200 derecede 20 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun...