1lt tam yağlı süt
1 su bardağı+1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
1 tane yumurta sarısı
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1/2 paket krema(isteğe bağlı)
Yapılışı:Tencereye pirinci yıkayıp koyun, üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip pişirin. Üzerine sütü döküp kaynatın. Kaynayıncaya şekeri ilave edin en son yumurta sarısı ve nişastalı su ile açıp karıştırarak ekleyin. En son vanilya, tereyağ ve krema ekleyip altını kapatın. Güveç kaplara pay edip fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek şekilde su döküp 200 derece üst ızgarada Üzeri kızarana kadar pişirin.Üzerine fındık serperek servis yapın...
Afiyet Olsun...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder