Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı pudra şekeri
un
Üzerine serpmek için:
1 su bardağı pudra şekeri
İçi için:
4 tane elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık veye ceviz içi
tarçın
Yapılışı:Bir tencereye rendelenmiş elma ve şeker konularak elma suyunu çekene kadar pişirilir.Ocaktan indirilip ceviz ve tarçın ilave edilip iyice karıştırılır.Hamuru için bir kaba yoğurt,sıvıyağ ve margarin eklenip karıştırılır.Un,kabartma tozu ve vanilyada eklenip ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparılıp merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır bardak veya kalıpla kesilir.Kenarına elmalı harçtan konulup poğaça şeklinde kapatılır.Üzerine yumurta sarısı sürülerek 170 derece fırında pişirilir.Fırından çıktıktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...
1 yorum:
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım elllerıne sağlık...sevgılerımı bırakıyorum...
Yorum Gönder