6 Şubat 2013 Çarşamba
BAL PARMAK TATLISI
Malzemeler:
125 gr margarin(yumuşamış)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tane yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket kab. tozu
4 su bardağı un
kaplamak için:
1/2 kase irmik
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Hamur yoğuracağımız kabın içine margarin,sıvıyağ,yumurta,şeker,kab. tozu ve un konulup yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan parmak inceliğinde çubuklar yapılıp irmiğe bulanır.Yağlanmış fırın kabına dizilip 180 derecede pişirilir.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbet gezdirilir.1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
nefis ir tatlı canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Bir denemek kısmet olmadı bu tatlıyı:)enfes gözüküyor canım ellerine sağlık.Reçeteyi de bir ara yazarsın:)hadi bekliyorum..
sıcacık sevgilerimle..
ellerinize sağlık cok nefis görünüyor
Hep deneyeceğim diyorum ama kısmet olmuyor.Eline sağlık.Sevgiler
Yorum Gönder