Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tane yumurta
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçine:
1 kase haşhaş ezmesi
1 kase ceviz içi
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:Bir kabın içine unu alıp ortasını havuz şeklinde açın.Toz şeker ve mayayı koyup üzerine ılık süt dökün mayanın eriyip kabarmasını bekleyin.Su,yumurta,sıvı yağ,tuz ve un ilave edip karıştırıp yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.Hamuru 1 saat kadar mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.Mayalanan hamuru 3 bezeye bölün.Merdane ile yufka büyüklüğünde açın.Haşhaşı sıvı yağ ile açıp içine şekeri ilave edin.Açtığınız yufkanın her yerine haşhaşlı karışımdan sürün.Üzerine ceviz serpip bir ucundan başlayıp rulo şeklinde sarın.2-3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dik olacak şekilde dizin.Tepside 20 dk kadar mayalandırıp 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun..
Bu tarif 78. P.D.Ç.S Etkinliğini yapan arkadaşımıza gitsin.Kendisine kolaylıklar diliyorum.
10 yorum:
ben bu haşhaşlı çöreği çok merak ediyorum...
canım ellerine sağlık...
cevizli haşhaşlı çöreği burada da çok yaparlar ama seninkide çiçek gibi harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerine sağlık,bayılırım.
ellerine saplık çok güzel görünüyor..
Ceviz-haşhaş ikilemesi hamura ayrı bir lezzet katıyor, ellerine sağlık canım. Sevgilerle...
ellerine sağlık tatlım çok güzel bende çok severim:)
Bu çörekleri çok severim herkesede tavsiye ederim.
Tarifi aldım canım inşAllah en kısa zamanda yapıp yayınlıycam ellerine sağlık çok güzel görünüyor..
Haşhaşı çok severim , ellerine sağlık , sevgiler.
Elinize saglik gercekten de cok guzel oluyor.
Yorum Gönder