Malzemeler:
1/2 kg bamya
250 gr kuşbaşı et
1 tane soğan
2 tane domates
1-2 diş sarımsak
1/4 limon suyu
zeytinyağ,sirke
tuz,karabiber
Yapılışı:Bamyaların tepelerini külah keser gibi kesip sirkeli veye limonlu suda yıkayın.Tencereye sıvıyağ alıp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun.Etleri ekleyip ara sıra karıştırarak etler suyunu çekene kadar kavurun.Küp küp doğramış domates ilave edilip 2-3 dk pişirin.Bamya,tuz ve limon suyu ilave edip pişirin.(ben düdüklü tencerede 15 dk pişirin)
Afiyet Olsun..
Afiyet Olsun..
7 yorum:
canan ,ben bamyayı çok severimmm, harika olmuşşşş
bende çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor bamyanın tüm yemeklerini çok severim...
Çok severim hele kuzu etlisini. Hele de kuru bamyayı. Aklıma nereden getirdiniz bu saatte. Ellerinize sağlık.
BEN GELDİMMMM.bizdede sevilir bAMYA. ELELRİNİZE SAĞLIK.
Güzel ziyaretiniz icin tsk.ediyorum arkadasim,sizin de yaptiklariniz cok güzel ellerinize saglik.Daha sIk görüsmek üzere
Bamya harika görünüyor.Ellerine sağlık canım.
Çok sevdiğim bir yemek.
Sevgiler...
Yorum Gönder