2 su bardağı sıvıyağ
1\2 su bardağı süt1\2 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
aldığı kadar un
şerbeti:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su2,5 su bardağı şeker
yapılışı: Derin bir tencereye sıvı yağ konulup ateşin üzerinde kızdırılır, içine süt ve su konulup kaynatılır. Kaynayınca un, kabartma tozu ve şeker eklenip ocakta 10-15 dk kavrulur.Soğuyunca yumurta ilave edilip iyice karıştırılır. Dikdörtgen borcama kaşıkla bastırılarak yayılıp kare ya da baklava şeklinde kesilir.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilık tatlıya ılık şerbet dökülüp dinlendirdikten sonra servis yapılır..
10 yorum:
ADI DEĞİŞİK,GÜZEL BİR TATLI ELLERİNE SAĞLIK..
ramazanın vazgeçilmezi tatlılar :))
çok güzel olmuş ellerine sağlık
mutlu haftasonları
sevgiler
gündüz kan şekerim düşüyor sanırım. canım nasıl tatlı istiyor ama akşam iftarda yiyemiyorum ;)
çok pratik bir tatlı, tarifi aldım deneyeceğim...
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor..sevgiler..
selam bu tarif bendede vardı ama hiç denemek kısmet olmamıştı tadından emin olamamıştım öyle güzel görünüyorki ellerinize sağlık önerirmisiniz sevgiler
www.hadisofraya.com
Tadı çok güzel oluyor un helvasının şerbetlisi gibi..Öneririm denemelisin bence sevgiler:))
Hımm nefis görünüyor ellerine sağlık tatlım ben yanında kaymak da isterim:) sevgilerimle...
bu tatlıyı hiç duymmaıştım....
ellerine sağlık canım....
sevgiler....
oyyoyyyy ellerine sağlık akşam olsun gelip alayım....
İsmi ilginç,ama tadının nefis olduğuna eminim.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Yorum Gönder