Girit mutfağının en güzel zeytinyağlı yemeklerinden bir tanesidir.Tadı enginara benzeyen çok hafif bir yaz yemeği.Değişik lezzetler denemeyi seven arkadaşlara tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
4-5 tane sakız kabak
1 tane soğan
1 limon suyu
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı pirinç
1 tutam dereotu
zeytinyağı,tuz,şeker
Yapılışı:Kabakların tepesi kesilip kabukları soyulur.Sebze soyacağı ile çekirdek kısmına gelene kadar şerit şerit sıyrılır.Karnıyarık tenceresine zeytinyağı,küp doğranmış soğan ve sarımsak alınıp sotelenir.Üzerine kabak limon suyu,tuz,şeker ve pirinç eklenir.Yeteri kadar su eklenip suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.Ocaktan indirmeden dereotu eklenip karıştırılır.
Afiyet Olsun..
4 yorum:
En son blog toplantısında bır arkadasımız yapmıştı.Hemen denedım bızde o kadar cok begenıldı kı sık sık yapılmaya baslandı.Ellerıne saglık.Sevgiler..
tebrikler....güzel olmuşşş....sayfama da beklerim...
tarifiniz çokk hoş.ilk defa bu tarifi görüyorum.ama denemek istiyorum. ellerinize sağlık
ilk kez duyuyorum bu tarifi ..en kısa zamndada denicem..ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder