28 Ağustos 2010 Cumartesi
KARNIYARIK
Aslında herkesin çok iyi bildiği bir tarif.Patlıcanın her çeşidini yerim diyorsanız,eminim benim gibi en sevdiğiniz yemekler arasındadır karnıyarık...
Malzemeler:
5 Tane patlıcan
2 Tane soğan
200 gr kıyma
3-4 Tane sivribiber
3 Tane domates
1 Çorba kaşığı salça
1/2 Demet maydanoz
Tuz,karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyarak tuzlu suda yarım saat kadar bekletip yıkayıp kurulayalım.Kızdirılmış sıvıyağda kızartalım.Kızaran patlıcanları tepsiye alıp
karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keselim.Bir tavaya sıvıyağ alıp küp
doğranmış soğanları daha sonra kıymayı ilave edip rengi değişene kadar kavuralım.Küçük doğranmış sivri biber ve domatesi ekleyip suyunu çekene kadar
pişirelim.Tuz,karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alalım.Kıymalı harcı
patlıcanların karınlarına doldurup üzerine kesilmiş domates ve biber yerleştirelim.Salçayı suyla açarak tepsiye döküp fırında 15-20 dk kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Teşekkür ederim yorumun için.Karnıyarıkta gerçekten nefis.Seninde ellerine sağlık canım.
Merhaba arkdasim seni izlemeye aldim .karniyarik himmmmmmmmmmmmm nefis olmus ellerine saglik guzel bir hafta sonu gecriemn dilegiyle sevgiler.
Nefis görünüyor ellerine sağlıkk canım..Ben patlıcanları kızartınca hemen sıcak suya alıyorum bir kaç dakika kaldıktan sonra tepsiye diziyorum böylece tüm fazla yağını almış oluyorum..küçük bir öneri denemek istersen...Teşekkür ederim hoş ziyaretin için ..Sevgiler.
Çok seviyoruz bizde karnıyarığı ama kızarınca yağ miktarının artması biraz düşündürüyor.
Ama lezzetine diyeceğim yok yanında pirinç pilavı ile kim hayır diyebilirki ellerine sağlık..
çok severim karnı yarığı. ellerinize sağlık nefis görünüyor..
çok çok severim, enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....
işte benim yemeğim, müthiş... çok güzel bir tarif ellerine sağlık
Yorum Gönder