10 Ağustos 2010 Salı
KARADENİZ USULÜ PATLICAN KIZARTMASI
Güzel günler sizlerle olsun arkadaşlar.Allah mübarek ramazanda hepimizin yardımcısı olsun.Herkese sağlıklı,huzurlu güzel ramazanlar dileyerek tarife geçiyorum...
Malzemeler:
3-4 Adet patlıcan
1 Kase mısır unu
1 Kase yoğurt
1-2 Diş sarımsak
sıvıyağ,tuz
Yapılışı:Patlıcanlar sap kısmı kalacak şekilde alacalı soyulup 4 eşit parçaya bölünür.Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Tencereye su,tuz ve limon suyu konulup patlıcanlar hafif yumuşayana kadar haşlanır.Kağıt havlu ile kurulanıp mısır ununa bulanıp sıvıyağda kızartılır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp servis edilir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Ellerine saglik. Patlicanin kizartmasi nefis olur. Sevgiler...
ellerine sağlık miss gibi kokusu geld burnuma oldumu şimdi:))
sevgili canan ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler
ellerine sağlık.değişik bir tarif olmuş.seni izlemeye aldım.sevgiler
bu şekilde denemedim denemek lazım ellerine sağlık
hayırlı ramazanlar canım
gene bir ramazan günü ve ben bu tarifi çok beğendim iftarda güzel olurdu.
ellerinize sağlık
Üç günlük dünyada eğer sağlık sıhhat sorununuz yoksa bu perhiz diyet kalori işlerine çok da kafayı takmamak lazım. Harika bir tarif teşekkür ederim..
Yorum Gönder