17 Haziran 2010 Perşembe
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Malzemeler:
1 kg barbunya
2 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet soğan
2-3 Diş sarımsak
2-3 Adet domates
1 Tatlı kaşığı domates salçası
2 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı,karabiber
Üzerine:Maydanoz
Yapılışı:
Düdüklü tencerenin içine zeytinyağını,küp küp doğranmış soğanları ve sarımsağı koyun.Küp doğranmış havuç ve patateside ilave edin.Rendelenmiş domates,salça ve en son haşlanmış barbunyaları ekleyin.Tuz,karabiber,şeker ve çok az sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dk pişirin.Soğuduktan sonra üzerine maydanoz serperek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..
Yorum Gönder