Pages

6 Şubat 2013 Çarşamba

BAL PARMAK TATLISI


Malzemeler:
125 gr margarin(yumuşamış)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tane yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket kab. tozu
4 su bardağı un
kaplamak için:
1/2 kase irmik
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:Hamur yoğuracağımız kabın içine margarin,sıvıyağ,yumurta,şeker,kab. tozu ve un konulup yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan parmak inceliğinde  çubuklar yapılıp irmiğe bulanır.Yağlanmış fırın kabına dizilip 180 derecede pişirilir.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbet gezdirilir.1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis ir tatlı canım.ellerine sağlık.sevgiler.

İnci Yemek dedi ki...

Bir denemek kısmet olmadı bu tatlıyı:)enfes gözüküyor canım ellerine sağlık.Reçeteyi de bir ara yazarsın:)hadi bekliyorum..
sıcacık sevgilerimle..

iğne oyalarım ve hobilerim dedi ki...

ellerinize sağlık cok nefis görünüyor

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Hep deneyeceğim diyorum ama kısmet olmuyor.Eline sağlık.Sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails