Pages

5 Ekim 2012 Cuma

PASTANE TUZLUSU

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
1 tane yumurta(sarısı üzerine)
Alabildiğince un
Yapılışı:Bir kabın içine sıvıyağ,su,sirke,şeker,tuz,karbonat,yumurta akı,haşhaş tohumu ve alabildiğince un eklenip yoğurulur.Hamur iyice yoğrulup 10 dk kadar dinlendirilir.Hamurdan ufak bezeler alıp elimizle istenilen şekil verilir veya kurabiye kalıbıyla kesilir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı susam veya çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.(saklama kabında 1 hafta tazeliğini korur)
Afiyet Olsun.

4 yorum:

ilhan dedi ki...

Pasatanelerden aldığım yegane ürün budur, çok severim. Tarifi görünce çok sevindim ama becerebilir miyim acaba? Ellerinize sağlık.

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

BİRİNCİSİN dedi ki...

Çayla tuzlu tatlar daha iyi oluyor sanki,ellerinize sağlık:)

füsun dedi ki...

tarifinizi yayınladım ellerinize sağlık çok teşekkürler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails