Pages

30 Ağustos 2010 Pazartesi

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Yapımı kolay,çok lezzetli iftar sonrası yenilebilecek çok hafif bir tatlı.Aynı gün yapılıp servis edilmesi gerekiyor.Yoksa üzerindeki kadayıflar yumuşama yapıyor...
Malzemeler:
250 gr kadayıf
100 gr tereyağ
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı ceviz
Muhallebisi için:
1 Lt süt
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Pkt vanilya
1 Pkt krem şanti
Yapılışı:Teflon tencerede tereyağ,kadayıf ve şeker kısık ateşte kavurulur.Karamel rengi olunca cevizler eklenip ocaktan alınır.Muhallebisi için süt,un ve şeker bir tencereye alınarak pişirilir.Ocaktan alınıp vanilya ve krem şanti eklenip mikserle
5-6 dk çırpılır.Dikdörtgen bir borcama kadayıfların yarısı yayılır.Üzerine muhallebi dökülüp kalan kadayıf üstüne yayılıp kaşıkla düzeltilir.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

8 yorum:

pelince dedi ki...

Kadayıfla aram hiç yok ama bu satte pek güzel geldi gözüme... ellerine sağlık.. afiyet olsun..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

şuan bu satırları bu tatlıdan yerken yazıyorum:) ne güzel bir tevafuk oldu böyle.
çok severim bu tatlıyı.

ellerine sağlık..

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika görünü
yor öpüyorum...

hdidem95 dedi ki...

çok severim çok hafif bir tatlı ellerine sağlık canım sevgiler

boncukdevrim dedi ki...

Kadayif muhtesem görünüyor cok ta sewerimm.Ellerine saglik.

Birsel ve İrem dedi ki...

Çok uzun zamandan beri denemek istediğim bir tarif, bir türlü kısmet olmadı. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.
Afiyet olsun.
Sevgiler.

lezzet sarayı dedi ki...

hmmm çok güzel görünüyor ellerine sağlık...

canancım güzel yorumun için teşekkür ederim seni izlemeye alıyorum.....

yemekbiraşk dedi ki...

bencede nefis bir tatlı ellerine sağlık
sevgiler..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails