Pages

10 Ağustos 2010 Salı

KARADENİZ USULÜ PATLICAN KIZARTMASI


Güzel günler sizlerle olsun arkadaşlar.Allah mübarek ramazanda hepimizin yardımcısı olsun.Herkese sağlıklı,huzurlu güzel ramazanlar dileyerek tarife geçiyorum...
Malzemeler:
3-4 Adet patlıcan
1 Kase mısır unu
1 Kase yoğurt
1-2 Diş sarımsak
sıvıyağ,tuz
Yapılışı:Patlıcanlar sap kısmı kalacak şekilde alacalı soyulup 4 eşit parçaya bölünür.Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Tencereye su,tuz ve limon suyu konulup patlıcanlar hafif yumuşayana kadar haşlanır.Kağıt havlu ile kurulanıp mısır ununa bulanıp sıvıyağda kızartılır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp servis edilir.
Afiyet olsun...

7 yorum:

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik. Patlicanin kizartmasi nefis olur. Sevgiler...

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

ellerine sağlık miss gibi kokusu geld burnuma oldumu şimdi:))

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

sevgili canan ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler

mintininmutfağı dedi ki...

ellerine sağlık.değişik bir tarif olmuş.seni izlemeye aldım.sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

bu şekilde denemedim denemek lazım ellerine sağlık
hayırlı ramazanlar canım

her_seven dedi ki...

gene bir ramazan günü ve ben bu tarifi çok beğendim iftarda güzel olurdu.

ellerinize sağlık

Görkem CAN dedi ki...

Üç günlük dünyada eğer sağlık sıhhat sorununuz yoksa bu perhiz diyet kalori işlerine çok da kafayı takmamak lazım. Harika bir tarif teşekkür ederim..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails