Pages

14 Temmuz 2010 Çarşamba

TAVUK PİRZOLA ve PATLICAN SALATASI


TAVUK PİRZOLA
Malzemeler:
1 kg tavuk pirzola
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı salça
1/2 Limon suyu
3-4 Diş sarımsak
Tuz,karabiber
Yapılışı:Bir kabın içine yoğurt,salça,limon suyu,ezilmiş sarımsak,tuz ve karabiber konularak karıştırılır.Bu karışımın içine tavuklar alınarak yarım saat bekletilir.Dinlenen tavuk etleri ızgarada altı üstü kızarana kadar pişirilir.
PATLICAN SALATASI
Malzemeler:
1 kg patlıcan
2-3 Tane domates
1 Tane soğan
1-2 Diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1-2 Tane sivribiber
2 Yemek kaşığı limon suyu
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,kekik
Yapılışı:Patlıcanlar yıkanıp ocakta veye fırında közlenir.Bir kabın içine doğranmış soğan,domates,sivribiber,sarımsak ve kıyılmış maydanoz konulup karıştırılır.Bu karışıma kabukları soyulmuş ve doğranmış patlıcanlar ilave edilir.Limon suyu,zeytinyağı,tuz karıştırılıp salatanın üzerine gezdirilir.Üstüne kekik serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

2 yorum:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok cezbedici bir tabak olmuş öpüyorum...

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

ımm ellerine sağlık bu tabak tam benlik olmuş bolll lezzet az kalori:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails