Malzemeler:
125 gr margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1/2 paket kabartma tozu
un
Yapılışı:Derin bir kasenin içine margarin,sıvı yağ,pudra şekeri,yumurta kırılıp iyice karıştırılır.Nişasta,kabartma tozu ve un ilave edilip yoğurulur.Hamur yumuşakken 4/1'i ayrılıp kalan kısmına un ilave edilip yoğurulur.Ayrılan hamurun bir kısmına kakao ve un ilave edilip açık kahve olana kadar yoğurulur.Diğer kısmına koyu kahve olana kadar kakao ilave edilir.Koyu kahve hamur tezgahta açılır içine açık kahve hamur rulo yapılıp konulur silindir şeklinde sarılır.Kakaolu hamur bıçakla ince dilimlenip açıla beyaz hamurun üzerine dağınık serpiştirilip merdaneyle geçilir.Çay bardağı ile kesilip yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek160 derecede 15 dk pişirilir.
Afiyet Olsun...
15 Şubat 2015 Pazar
8 Aralık 2014 Pazartesi
Silverline ve Yağız İzgül ile “Hikayesi Tadında Yemekler”
Bugüne kadar teknolojik, fonksiyonel, şık ve çevreci ürünler ile mutfaklarımıza ulaşan Silverline, şimdi de “Hikayesi Tadında Yemekler" ile yine bizlerle.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
4 Aralık 2014 Perşembe
28 Kasım 2014 Cuma
20 Kasım 2014 Perşembe
13 Kasım 2014 Perşembe
SİMİT POĞAÇA
Simit tadında çok lezzetli bir poğaça...
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta (beyazı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
1 su bardağı susam
İçine:sucuk,kaşar
Yapılışı:Bir kabın içine un konulup ortası havuz şeklinde açılır.İçine şeker,maya ve ılık süt eklenip üzerine bir kapak kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.Diğer malzemelerde eklenip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamurun üzeri örtülüp 1 saat kadar ılık bir ortamda mayalandırılır.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yassı şekilde açılır içine iç malzemeden konulup şekil verilir.Önce yumurta akına sonra susama batırılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Öncede ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta (beyazı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
1 su bardağı susam
İçine:sucuk,kaşar
Yapılışı:Bir kabın içine un konulup ortası havuz şeklinde açılır.İçine şeker,maya ve ılık süt eklenip üzerine bir kapak kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.Diğer malzemelerde eklenip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamurun üzeri örtülüp 1 saat kadar ılık bir ortamda mayalandırılır.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yassı şekilde açılır içine iç malzemeden konulup şekil verilir.Önce yumurta akına sonra susama batırılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Öncede ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
1 Kasım 2014 Cumartesi
28 Ekim 2014 Salı
İSLİM KEBABI
Malzemeler:
1/2 kg kıyma
1 tane soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 kg patlıcan
2 tane domates
4-5 tane sivri biber
1 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber,sıvı yağ
Yapılışı:Patlıcanlar alaca soyulur,uzunlamasına bıçak sırtı kalınlığında doğranır.Kıyma bir kaba alınıp ekmek içi,tuz,baharatlar rendelenmiş soğan eklenip yoğurulur.Yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır.Kızdırılmış sıvı yağda patlıcan ve köfteler kızartılır.Patlıcan dilimleri çarpı işareti şeklinde üst üste koyup ortalarına birer tane köfte yerleştirilir.Patlıcan dilimlerinin uçlarını köftenin üzerine getirilip ters çevirip kapatılır.Üzerilerine birer domates ve sivri biber dilimi yerleştirilip kürdan batırılır.Fırın kabına dizildikten sonra salça su ile inceltilip üzerine dökülür.200 derecede 20 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun...
1/2 kg kıyma
1 tane soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 kg patlıcan
2 tane domates
4-5 tane sivri biber
1 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber,sıvı yağ
Yapılışı:Patlıcanlar alaca soyulur,uzunlamasına bıçak sırtı kalınlığında doğranır.Kıyma bir kaba alınıp ekmek içi,tuz,baharatlar rendelenmiş soğan eklenip yoğurulur.Yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır.Kızdırılmış sıvı yağda patlıcan ve köfteler kızartılır.Patlıcan dilimleri çarpı işareti şeklinde üst üste koyup ortalarına birer tane köfte yerleştirilir.Patlıcan dilimlerinin uçlarını köftenin üzerine getirilip ters çevirip kapatılır.Üzerilerine birer domates ve sivri biber dilimi yerleştirilip kürdan batırılır.Fırın kabına dizildikten sonra salça su ile inceltilip üzerine dökülür.200 derecede 20 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)