Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

28 Mart 2014 Cuma

EV YAPIMI FINDIK EZMESİ

Malzemeler:
500 gram kavrulmuş fındık içi
1/2 su bardağı  pudra şekeri
1 paket vanilya
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:Bütün malzemeleri mutfak robotuna alıp çalıştırın.Karışım kuru olduysa biraz daha yağ ilave edip macun kıvamına gelene kadar karıştırın.Bu kadar...
Afiyet Olsun...

27 Mart 2014 Perşembe

MİLFÖY PASTA

Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 tane yumurta
3,5 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Üzerine elemek için:
pudra şekeri
Yapılışı:Milföy hamurlarını merdane ile inceltelim.Kare  kare kesip yağlanmış fırın tepsisine alalım.Üzerlerini çatalla delerek 200 derecede üzeri pembeleşene dek pişirelim.Tencereye krema malzemelerini koyup sürekli karıştırarak pişirelim.Ocaktan alıp çırparak soğutalım.Milföy parçalarının arasına kremayı yayıp diğer parçasını üstüne yerleştirelim.Pastaların üzerine pudra şekeri serperek buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Afiyet Olsun...

18 Mart 2014 Salı

BAL KABAKLI TOPLAR

Malzemeler:
1 kilo bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1-2 paket petibör bisküvi
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:Dilimlenmiş kabaklar tencere alınıp üzerine toz şeker dökülerek yumuşayana kadar pişirilir.Soğuyunca suyu süzülüp çatalla ezilir.İçine kırılmış bisküvi ve ceviz konulup karıştırılır.Küçük toplar yapılarak hindistan cevizine bulanır.Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..

16 Mart 2014 Pazar

PASTANE AÇMASI


Malzemeler:
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
150 gram margarin
Üzeri için:
2 tane yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı:Yoğurma kabının içine un konulup ortası havuz şeklinde açılır.Şeker,maya ve ılık su eklenip karıştırılır.Sıvı yağ ve tuz konularak iyice yoğurulur.Hamurun üzeri örtülerek 20 dakika ılık bir yerde mayalandırılır.Mayalanan hamur 24 parçaya bölünüp bezeler açılır üstlerine eşit miktarda margarin yerleştirilir.Hamur parmak uçlarıyla oval şekilde yassıltılarak kenarlarında çekerek açılır.Rulo şeklinde sarılarak burgu şekline getirip iki ucu birleştirilir.Fırın tepsisine yerleştirilerek ılık bir ortamda 30 dakika mayalandırılır.Üzerilerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilerek 200 derece fırında pişirilir.
Afiyet Olsun...

6 Mart 2014 Perşembe

ELMAS KURABİYE

Malzemeler:
100 gram margarin
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2-2,5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
üzerini bulamak için toz şeker
nutella
Yapılışı:Bir kabın içine tüm malzemeler sırasıyla alınıp yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp toz şekere bulanır.Orta kısımlarına parmakla çukurlar açılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.170 derecede 15 dakika pişirilir.Soğuyan kurabiyelerin ortalarına benmari eritilmiş nutella konulup servis edilir.
Afiyet Olsun..

19 Şubat 2014 Çarşamba

İMAM SARIĞI PASTASI

Malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için:
80 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema
Kenarlarına:hindistan cevizi
Yapılışı:Bir kaba yumurta ve şekeri alıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpmaya devam edin.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek harcını eşit şekilde döküp 170 derecede pişirin.Kreması için şeker ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp şeker ve vanilya ilave edip mikserle çırpın.Kek soğuduktan sonra bir bardak yardımıyla kekten yuvarlak parçalar kesin.Keklerden birini alıp üzerine bir kaşık krema koyup diğer kek üzerine kapatın.Etrafı da kremaya batırılıp üzeri hariç her tarafı hindistan cevizine bulayın.Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata yayıp dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet Olsun..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails