Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

5 Şubat 2014 Çarşamba

MAKARNA SALATASI

Malzemeler:
1/2 paket makarna(yüksük,kelebek)
1 kavanoz garnitür
7-8 adet kornişon turşu
1 su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
Yapılışı:Makarna haşlanıp suyu süzülür.Çok az yağ gezdirilip soğuması için bekletilir.Soğuyunca garnitür,salatalık turşusu ile karıştırılır.Sarımsaklar rendelenip yoğurt ve mayonezle karıştırılıp makarnayla harman edilir.İsterseniz üzerine dereotu serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

1 Şubat 2014 Cumartesi

ELMALI KURABİYE

Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
un
Üzerine serpmek için:
1 su bardağı pudra şekeri
İçi için:
4 tane elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık veye ceviz içi
tarçın
Yapılışı:Bir tencereye rendelenmiş elma ve şeker konularak elma suyunu çekene kadar pişirilir.Ocaktan indirilip ceviz ve tarçın ilave edilip iyice karıştırılır.Hamuru için bir kaba yoğurt,sıvıyağ ve margarin eklenip karıştırılır.Un,kabartma tozu ve vanilyada eklenip ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparılıp merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır bardak veya kalıpla kesilir.Kenarına elmalı harçtan konulup poğaça şeklinde kapatılır.Üzerine yumurta sarısı sürülerek 170 derece fırında pişirilir.Fırından çıktıktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

31 Ocak 2014 Cuma

ISLAK KEK


3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao (tepeleme)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:Derin bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alıp çırpın.Süt ve sıvı yağ ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.Kakao,un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış kare veya dikdörtgen bir kalıba dökerek 160 derecede pişirin.Sosu için bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştırın.Şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.Kek fırından çıkıp ılıdıktan sonra kare şeklinde kesip üzerine ılık sosu gezdirin.Üzerine hindistan cevizi dökerek servis edin.
Afiyet Olsun...

28 Ocak 2014 Salı

MANTI


Hamuru için:
1 Yumurta
1-2 Çay bardağı su
3 Su bardağı un
Tuz
İçine:
250 gr kıyma
1 Orta boy soğan
1/2 Demet maydanoz
Tuz,karabiber
Üzeri için:
500 gr yoğurt
3-4 Diş sarımsak
2-3 Çorba kaşığı tereyağ
Tuz,kırmızıbiber
Yapılışı:
Bir kabın içine un,yumurta su ve tuz konularak yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapılıp yarım saat kadar dinlendirilir.Bir kabın içine rendelenmiş soğan,kıyma,kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiber konularak karıştırılır.Bezeler unlanmış zeminde açılır.Açılan yufkalar kare şeklinde kesilir.Karelerin ortasına kıymalı içten konulup dört köşesi üstte birleştirilir..Bir tencereye su,bir kaşık sıvı yağ ve tuz ekleyip kaynatılır.Mantı hamurları yumuşayana dek haşlanıp delikli kepçeyle servis tabağına alınır.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

25 Ocak 2014 Cumartesi

MISIR GEVREKLİ KURABİYE

Malzemeler:
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
4-4,5 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 su bardağı nutella
1/2 su bardağı sıvı yağ
200 gram mısır gevreği
Yapılışı:Derin bir kasenin içine margarin,şeker ve yumurtayı koyup karıştırın.Un,kabartma tozu ve nişastayı ekleyip yoğurun.Cevizden daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.170 derecede 20 dk pişirin.(üzerileri beyaz kalacak)Bir kaba sıvı yağ ve nutellayı alıp benmari usulü eritin.Mısır gevreklerini elinizle küçülterek bir tabağa alıp kurabiyeleri önce çikolataya sonra mısır gevreğine bulayıp tabağa dizin.
Afiyet Olsun..

21 Ocak 2014 Salı

SARAY HELVASI (PAKUK)

Pişmaniye tadında nefis bir helva....
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
150 gram terem yağ
Yapılışı:Teflon bir tencerenin içine un koyulup kısık ateşte un kokusu çıkana kadar kavrulur.Ocaktan alınıp pudra şekeriyle karıştırılır.Başka bir tavada yağ eritilip unlu karışıma iyice yedirilir.Küçük dikdörtgen borcama kaşıkla iyice bastırılıp dilimlenir.1-2 saat sonra çıkartılıp servis edilir.
Afiyet Olsun..

10 Ocak 2014 Cuma

3-2-1 POĞAÇA

Malzemeler:
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
İçine:
3-4 tane haşlanmış patates
tuz,karabiber,nane
Üzerine:
1 su bardağı galeta unu
Yapılışı:Bir kabın içine bütün malzemeler alınarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.Üzeri örtülerek 15 dk dinlendirilir.Haşlanmış patates çatalla ezilip tuz ve baharatlarla tatlandırılır.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp açılır.İç malzemeden koyup kapatılır.Elle yuvarlanıp galeta ununa batırılır.200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails