Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

25 Ocak 2014 Cumartesi

MISIR GEVREKLİ KURABİYE

Malzemeler:
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
4-4,5 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 su bardağı nutella
1/2 su bardağı sıvı yağ
200 gram mısır gevreği
Yapılışı:Derin bir kasenin içine margarin,şeker ve yumurtayı koyup karıştırın.Un,kabartma tozu ve nişastayı ekleyip yoğurun.Cevizden daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.170 derecede 20 dk pişirin.(üzerileri beyaz kalacak)Bir kaba sıvı yağ ve nutellayı alıp benmari usulü eritin.Mısır gevreklerini elinizle küçülterek bir tabağa alıp kurabiyeleri önce çikolataya sonra mısır gevreğine bulayıp tabağa dizin.
Afiyet Olsun..

21 Ocak 2014 Salı

SARAY HELVASI (PAKUK)

Pişmaniye tadında nefis bir helva....
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
150 gram terem yağ
Yapılışı:Teflon bir tencerenin içine un koyulup kısık ateşte un kokusu çıkana kadar kavrulur.Ocaktan alınıp pudra şekeriyle karıştırılır.Başka bir tavada yağ eritilip unlu karışıma iyice yedirilir.Küçük dikdörtgen borcama kaşıkla iyice bastırılıp dilimlenir.1-2 saat sonra çıkartılıp servis edilir.
Afiyet Olsun..

10 Ocak 2014 Cuma

3-2-1 POĞAÇA

Malzemeler:
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
İçine:
3-4 tane haşlanmış patates
tuz,karabiber,nane
Üzerine:
1 su bardağı galeta unu
Yapılışı:Bir kabın içine bütün malzemeler alınarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.Üzeri örtülerek 15 dk dinlendirilir.Haşlanmış patates çatalla ezilip tuz ve baharatlarla tatlandırılır.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp açılır.İç malzemeden koyup kapatılır.Elle yuvarlanıp galeta ununa batırılır.200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

6 Ocak 2014 Pazartesi

4 Ocak 2014 Cumartesi

Ayrılmaz İkili:Nescafe Classic ve Nestle Coffee-Mate


Fikri Mühim'in yeni kampanyası ile denememiz için gelen,
#ayrılmaz ikili# Nescafe Classıc ve Nestle Coffee-Mate

Her sabah güne bir fincan sıcak kahveyle başlayıp kahvemi ayrılmaz ikilisi Coffee-Mate ile tamamlıyorum.Sütle yapılan kahvenin aksine kahvenin tadını kokusunu bozmadan Nestle Coffee-Mate ile yumuşatıp lezzetine lezzet katıyorum.Sizlere de mutlaka her gün bir fincan kahve öneriyorum.
Amerika'da yapılan yeni bir araştırmanın sonucuna göre;her gün bir bardak kahve baş ağrısına,karaciğere ve mide rahatsızlıklarına karşı faydalı oluyor.

Nescafe Classıc+Nestle Coffee-Mate olmazsa olmazımız....

2 Ocak 2014 Perşembe

PEYNİRLİ KOLAY TART

Evde bulunan malzemelerle çok kısa sürede hazırlanan çok lezzetli bir tart.
Malzemeler:
4 çorba kaşığı yoğurt
125 gram margarin
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçi için:
1 kase rendelenmiş beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Üzerine:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı:Hamur malzemeleri bir kapta yoğurularak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.Hamurdan bir parça ayrılır.Yağlanmış tart kalıbına elle bastırılarak kenarlarına çıkacak şekilde döşenir.İç kısmı çukur yapılıp iç malzeme konulur.Ayrılan hamur elle yuvarlanıp uzun çubuklar yapılır.Peynirli harcın üzerine çapraz gelecek şekilde yerleştirilip üzerilerine yumurta sarısı sürülür.170 derecede 20 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun..

31 Aralık 2013 Salı

Yeni Yılda Le Cordon Bleu Paris Ödülü sizi bekliyor!

Ozyegin
Fransız Aşçılardan Öğrendiğiniz Mutfak ve Pastacılık Tekniklerini, Paris’te Pekiştirin!

6 Ocak’ta başlayacak 2014 Kış dönemi Le Cordon Bleu Temel Pastacılık ya da Temel Aşçılık programını en yüksek derecede bitiren öğrenci Le Cordon Bleu Paris’te 1 günlük Workshop’a katılmaya hak kazanıyor.

2 günlük konaklama ve gidiş dönüş uçak bileti Özyeğin Üniversitesi tarafından sağlanacak olup sadece vize işlemlerini öğrencinin tamamlaması gerekmektedir.

“Workshop Ödülü” mezun olunduktan sonra en geç 6 ay içinde kullanılmalıdır.

Workshoplardaki sınırlı kapasite olması nedeniyle, katılmak istenilen workshop’a önceden rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Detaylı bilgi için: Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mah. Orman Sok. 34794 Çekmeköy – İSTANBUL

Tel: 0216 564 93 98
e-mail: lecordonbleu@ozyegin.edu.tr

www.ozyegin.edu.tr/lecordonbleuistanbul
www.cordonbleu.edu

Bir boomads advertorial içeriğidir.

MUTLU YILLAR

Sevdiklerinizle birlikte mutlu,sağlıklı huzurlu ve bol kazançlı bir yıl geçirmeniz dileğiyle.Mutlu yıllar:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails