Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

25 Ekim 2013 Cuma

TAVUK ŞİNİTZEL


1 kg tavuk göğsü
2 Tane yumurta
1 Su bardağı un
1 Su bardağı galeta unu
Tuz,karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı:Tavuk göğsü fileto şeklinde kesilip yıkanır.Un ve galeta unu ayrı tabaklara alınır.Yumurta tuzla çırpılır,etler önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa bulanır.Tavada svıyağ ısıtılıp etlerin içi pişene kadar kızartılır.Yanında patates kızartması ve istenilen garnitürlerle servis yapılır.
Afiyet olsun..

21 Ekim 2013 Pazartesi

KREMALI SÜTLAÇ

Sütlacı birde kremalı deneyin bağımlısı olacaksınız:)
Malzemeler:
1 litre süt
1,5 çay bardağı pirinç
2 silme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
200 gr krema
1 paket vanilya
Yapılışı:Pirinci yıkayıp tencereye alın üzerini geçecek kadar su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin.Pirincin üzerine süt ve şekeri ilave edip kaynatın.Nişastayı bir kasede 2-3 kaşık su ile açıp kaynayan süte karıştırarak ekleyin.Biraz kaynattıktan sonra vanilya ve kremayıda ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.Kaselere boşaltıp soğuttuktan sonra servis edin.
Afiyet Olsun

YALANCI ACIBADEM KURABİYESİ

Malzemeler:
125 gr margarin
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı fındık içi
1,5-2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Yapılışı:Bir kabın içinde margarin ve şeker karıştırılır.Diğer malzemeler katılıp un azar azar ilave edilir.Ele yapışmayan sert kıvamlı bir hamur gelene kadar yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklünde parçalar kopartılıp yuvarlanıp üzerilerine elle bastırılır yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 160 derecede 15 dk pişirilir.
Afiyet Olsun...

17 Ekim 2013 Perşembe

ÖRGÜ ÇÖREK

Çok lezzetli mutlaka deneyin.Ben bu sefer ıspanaklı yaptım ama kıymalısı daha lezzetliydi.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta (1 tane yumurta sarısı üstüne)
1 paket kabartma tozu
4,5- 5 su bardağı un
İçi için:istenilen malzeme
Yapılışı:Hamuru yoğuracağımız kaba sıvı yağ,yoğurt ve yumurtaları ekleyip karıştıralım.İçine kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.Hamuru iki eşit parçaya bölüp unlanmış zeminde 3 mm kalınlığında dikdörtgen şekilde açalım.Kenarlarını 1'er cm aralıklarla verev şeritler olacak şekilde keselim.Hamurun ortasına hazırladığımız içi koyup karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde kapatalım.Diğer hamura da aynı işlemi yapalım.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim.Piştikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Afiyet Olsun.

16 Ekim 2013 Çarşamba

HALLEY'Lİ PASTA

Çok pratik 10 dk'da hazırlanan bir tatlı...
Malzemeler:
1 paket halley (10 tane)
2 poşet krem şanti
2 bardak süt
yarım paket çikolata sos
1 bardak süt
Yapılışı:Halleyleri kare kare doğrayın.2 poşet krem şanti ile 2 bardak sütü çırpıp içine halleyleri karıştırın.İsterseniz damla çikolata,ceviz,fındık ilave edebilirsiniz.Bir kalıbı streç filmle kaplayıp içine bu malzemeyi boşaltın.Buzluğa koyarak 1 saat kadar donmasını bekleyin.Bu arada çikolatalı sosu pişirip soğutun.Buzluktan çıkardığınız pastanın üzerine sosu dökerek servis edin...
Afiyet Olsun...

14 Ekim 2013 Pazartesi

CEVİZLİ EV BAKLAVASI ve HAYIRLI BAYRAMLAR


Mutluluk huzur dolu nice bayramlar geçirmeniz dileğiyle hepinizin kurban bayramı mübarek olsun:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails