Google Etiket Yöneticisi simgesi Google Etiket Yöneticisi Cananla Denenmiş tarifler

Pages

4 Temmuz 2013 Perşembe

23 Haziran 2013 Pazar

BERAAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN


O güller aşkın sevdasıdır,
O güller kalbin meyvesidir.
O güller cennetin aynasıdır,
O güller Muhammed rayihasıdır.
O güller hasretin kanlı yarasıdır,
O güller ötelerin rüzgarıdır.
O GÜLLER
SEVGİLİNİN AYNASIDIR..
Bu mübarek Günde de doğan Nurun,
sizlerinde kalbinize doğmasını
Kokusunda saklı olan
O gül kokularının evlerinize dolmasını
Güle benzeyen o nebi aşkına,
gönül bahçesine nice güllerin
açmasına vesile olsun inş.
Kandiliniz Mübarek Olsun ...!!
RABBIM diger kandilleri nasib etsin
AMİN.. HAYIRLI KANDİLLER ...

9 Mayıs 2013 Perşembe

19 Nisan 2013 Cuma

ELMALI KURABİYE

Bizim evin vazgeçilmez kurabiyesi.Elma,tarçın ve ceviz üçlüsü ile nefis bir kurabiye....
Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
un
Üzerine serpmek için:
1 su bardağı pudra şekeri
İçi için:
4 tane elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık veye ceviz içi
tarçın
Yapılışı:Bir tencereye rendelenmiş elma ve şeker konularak elma suyunu çekene kadar pişirilir.Ocaktan indirilip ceviz ve tarçın ilave edilip iyice karıştırılır.Hamuru için bir kaba yoğurt,sıvıyağ ve margarin eklenip karıştırılır.Un,kabartma tozu ve vanilyada eklenip ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparılıp merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır.Sigara böreği şeklinde kesilip üçgen hamurun geniş kısmına elmalı harçtan konulup rulo yapılarak sarılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 170 derecede üzerileri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Soğuyan kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpilip servis edilir.
Afiyet Olsun...

18 Nisan 2013 Perşembe

GNOCCHİ (PATATES MANTISI)

Farklı lezzetler denemek isteyenler için lezzetli bir italyan yemeği....
Malzemeler:
4 tane haşlanmış patates
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
karabiber
Sosu için:
2-3 tane domates
2 diş sarımsak
zeytinyağı,tuz,karabiber
Yapılışı:Haşlanan patatesler bir kabın içine rendelenir.Yumurta kırılıp,tuz,karabiber ve un ilave edilip yoğurulur.Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave edebilirsiniz.Hamur dörde bölünüp uzun şeritler haline getirilir.Unlanmış zeminde 1-2 cm boyutunda kesilip çatalın tersi ile bastırılır.Derin bir tencerede su kaynatılıp tuz ilave edilir.Hazırlanan hamurlar 4-5 dk haşlanıp delikli kepçe ile servis tabağına alınır.Sos için tavaya zeytinyağı ve sarımsak alınıp kavrulur.Üzerine rende domates,tuz ve karabiber eklenip pişirilir.Servis tabağına alınan gnocchinin üzerine sos dökülerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails