Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 tane orta boy soğan
4-5 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
tuz,karabiber,pul biber,kimyon
Yapılışı:Bir tencereye yıkanmış mercimek ve 2,5 su bardağı su koyarak mercimekler yumuşayana kadar pişirin.Mercimeğin üzerine bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.Diğer tarafta bir tavaya sıvı yağ alıp küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.Salçayı ekleyip 1-2 dk kadar kavurup ocaktan alın.Mercimek ve bulgur karışımını genişçe bir kaba alın.İçine kavrulmuş soğan,baharatlar,limon suyu ve ince doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyip yoğurun.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle sıkarak şekil verin.Marul yaprakları ile servis edin.
Afiyet Olsun..